Kúpa vysávača

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Rebeka 15
Novice
Novice

Kúpa vysávača

Príspevok od používateľa Rebeka 15 »

Ahojte,chcela by som poradiť pri kúpe vysávača-a to kúpiť sáčkový alebo bezsáčkový?
Pigesko
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Kúpa vysávača

Príspevok od používateľa Pigesko »

obcas tu ludia netrafia spravnu sekciu, no ty si netrafila celkovo spravne forum...aj ked, vitaj :D

a k teme, ak ti mozem poradit tak urcite "bezsackovy"...kupovanie a vymena sackov je otravne (pre moju frajerku bolo),hlavne ked potrebujes vysavat, a zistis ze sackov niet :) takze sme zainvestovali a je pokoj, vysypes "zasobnik" a ides dalej :wink:

//celkovo maju sackove vysavace mnoho nevyhod, a primarny problem su vzdy prave tie sacky...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Pigesko: Mne prislo daleko otvravnejsie cistenie bezsackoveho vysavaca. Musel som vybrat nadobu, co bolo este v pohode, ale ked som prisiel ku smatnemu kosu, tak bolo potrebne otvorit nadobu a vyklepat ju. Samozrejme som videl, ze dva mestre v mojom okruhu je kudel prachu z nadoby, ktoru som klepal. Vela spiny ostalo na rukach, obleceni, nadobe, ale i na kosi. Preto bolo dobre, ak sa to vsetko oplachlo. Kolko som to vdychol, tak to uz nevie nikto. Ked sa vysavac pokazil, doslo na kupu noveho. Bol kupovany v predajni Nay, je to nejaky bezny Electrolux, ktoreho cena pred rokom bola okolo 100 eur, ale je to podstatny rozdiel. Sacky stoja par eur, mozno 5 eur za 3 sacky, co vydrzi tak polroka, ich vymena je jednoducha, neprasi sa tolko z toho, daju sa uzavriet. Dovolim si povedat, ze aj filtre, ktore ma su podstatne lepsie ako na tom bezsackovom, obsahuje aj HEPA filter pri vyfukovani, takze je to dobre vybavene. Mozno by bolo vhodne porovnat takyto vysavac s bezsackovym vysavacom vo vyssej cene. No ako som pisal, ten, ktory bol v domacnosti, tak ten bol hrozny, pritom to nebol najlacnejsi kus. Preto ak mozem za seba povedat, tak sa priklanam k sackovemu s poriadnymi filtrami a vysokym vykonom. Tento mnou spominany Electrolux mi povysaval aj tlacika z klavesnice.
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

máme bezsáčkovy zanussi, kvalitka, má 2 filtre, jeden veĺký hepa a pri vyfukovaní jeden menší, nádoba je pekne veľká, zmestí sa do toho fakt veľmi veľa "bordelu".
Takto uz hlavy ti model povedať neviem, ale sme s ním veľmi spokojný, nikdy viac sáčkovy vysávač :)
kupovaný minulý rok, stál 80€
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

hojko napísal:Dovolim si povedat, ze aj filtre, ktore ma su podstatne lepsie ako na tom bezsackovom, obsahuje aj HEPA filter pri vyfukovani, takze je to dobre vybavene.
Lenže to je prave to, že to neplati všeobecne. Zaleži na porovnani konkretnych modelov.
Aj to vyklepavanie prachu nemusi platiť. Jednoducho to vyplachneš vodou, žiadne prašenie.

Sačkove su pohodlnejšie (iba vyhodiš sačok), ale aj nakladnejšie, kedže tie sačky treba pravidelne kupovať. Bezsačkove naopak.
Rebeka 15
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Rebeka 15 »

Tak ti dakujem za radu,ku ktorej sa pri kúpe prikloním.
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Otázka je, koľko chceš investovať.
Osobne používam vysávač Rainbow. Vysáva do vody, nemá žiadne filtre, ani podobné blbiny, ktoré po čase treba dokupovať, má vysoký sací výkon a všetok bordel sa vysáva do vody, ktorá ho dokonale zachytáva a na konci vysávania sa jednoducho všetok bordel vyleje do záchodu. Nádoba sa prepláchne a hotovo.
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pigesko »

urcite to zalezi aj od konkretnej domacnosti :) ja vysavam zrhuba raz za 2 tyzdne...niekto kazdy den...niekde mozes vysavat nonstop ale spiny sa nezbavis...niekde povysavas raz a mas mesiac pokoj...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

jin: Az na tu cenu. Kolko stoji, tak okolo 1500 eur???
TomKocuR
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TomKocuR »

My sme tiež nedávno vyberali, a v elektre mame povedali, že aj v tých cyklo...čosi (bezsáčkových) treba vymienať po istom čase ten filter - špongiu ktorá je pod nádobou na prach. Navyše keď mám porovnať bezsáčkový samsung s tou sáčkovou Etou čo sme nakoniec kúpili, výkon je neporovnateľný, ten Samsung sotva ťahal, ETA dvíha koberec - aj na polovičnom výkone.
S vysypávaním prachu z toho samsungu som si tiež užil, ešte to potom čistiť... Neviem no, obidve varianty majú svoje výhody aj nevýhody.
Najlepší je samozrejme ten Rainbow, ale je veľký a stojí ťažké prachy.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

TomKocuR napísal:My sme tiež nedávno vyberali, a v elektre mame povedali, že aj v tých cyklo...čosi (bezsáčkových) treba vymienať po istom čase ten filter - špongiu ktorá je pod nádobou na prach.
Ano, lenže filtre meniš aj v sačkovom. No tak raz za rok, ak nie menej často. A ten vykon zaleži (ako už bolo povedane) na konkretnych modeloch.
hornblower
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hornblower »

Ak vysavac tak sackovy - je to hygienickejsie, staci vymenit iba sacok,sacky nie su az take drahe- treba si uvedomit ze na primerny byt sa da pouzit 3-4x.
dalej aby mal hepa filter
aby mal dostatocnu saciu silu /to si treba vyskusat v obchdoe a s nasadenou hubicou/- cim je silnejsi tym setri cas
dalej by som venoval pozornost aj hadici- mam doma k dispozicii 2 vysavace z toho jeden ma tuhsiu hadicu ktora ma tendenciu sa zamotavat a "zalamovat", druhy ma naopak taku gumovitu a s nou je radost robit-vyskusat v obchode
dalej si treba vsimnut velkost a vahu- mensi a lahsi s nim sa lepsie manipuluje praca ide rychlejsie
dalej si vsimnite prislusenstvo
Mame doma elektroluxy ktore mozem iba doporucit.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

hornblower: Spravne si podotkol, ze treba sa zamerat aj na hadicu. Urcite je lepsie mat o nieco dlhsiu hadicu + nastavec, pretoze s nim je praca jednoduchsia (aspon v mojom pripade) a tiez aj dlhy kabel. Ine je to asi v byte a ine v dome, kedze byvam v dome a vysavam zasadne len ja, tak dlhu hadicu som neraz ocenil. Zarazilo ma len tvoje porovnanie sacku, ze sa da pouzit 3-4x, kedze vysavam dom standardne 1x za tyzden, niekedy 2x tyzdenne, izbu v ktorej spim vysavam vzdy 2x za tyzden a ten sacok vydrzi tie dva mesiace, okrem toho sa s vysavacom tak raz za mesiac povysavaju dve auta.
hornblower
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hornblower »

Pravdu povediac uz si presne nepamatam po akom case menim sacky ale nic na tom nemeni to ze min. 3-4x to urcite vydrzi a message z toho mal byt taky ze to nie je az take drahe ako by niekto povedal.

Jo a este ma napadlo, ze nutnost je teleskopicka tyc.
Napísať odpoveď