PC CASE do 40e

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
DJ [SK]
Amateur
Amateur

PC CASE do 40e

Príspevok od používateľa DJ [SK] »

Zdravim chcel by som si kupit novu PC skrinu. Cena do 40 eur, moznost osadenia min. front,rear 120mm chladica, dobry air flowing, moznost osadenia CPU chladica do 160mm,nejake tie prachove filtriky nie su na skodu, dalsie benefity len plus. Co najlepsi pomer cena/vykon. Prioritou je nizka hlucnost (dobre aerodynamicky vyriesenie perforacie na chladenie atd.)

mojou doterajsou volbou je NZXT Gamma.

Kód: Vybrať všetko

http://www.overclockersclub.com/reviews/nzxt_gamma/
popripade Xigmatek Asgard

http://www.cowcotland.com/articles/493/boitier-xigmatek-asgard-suffisant.html
Dakujem za vsetky postrehy, nazory, varianty a uzitocne rady.
8)
rain3R
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Re: PC CASE do 40e

Príspevok od používateľa rain3R »

čo sa týka tej prvej nzxt, tak mám naňu slabosť ako aj na všetky skrinky ktoré su zvnútra celé čierne, ale ten predok je dosť divný, a z obrázkov som vyčítal že sa tam nedá ani osadiť predný fan na intake, alebo sa mýlim? Druhá je príliš obyčajná skrinka, neviem čím ťa zaujala, asi nevyberáš podla designu. Skús sa pozrieť na túto, je celkom fajn na tú cenu, dobré možnosti chladenia:
http://pccko-resellerweb.systemb2b.com/ ... p-c7630360
A inak kde u nás na slovensku sa dú kúpiť NZXT skriňa?
DJ [SK]
Amateur
Amateur

mhm mhm...ta nzxt gamma ma v podstate vsetko. dopredu sa da dat fan a preto ze ma taky "debilny" design co mi nejak nevadi, ma dobre nasavanie vzduchu z predu (az na nvutornu perforaciu, ktora sa vsak da lahko odstranik,vyrezat). Hladam skorej konzervativnu skrinu tak ma na svoju cenu vychytavky bedni vyssej triedy. fugu v maticnej na jednoduche osadenie velkeho chladica cpu. celkom dobry air flow, system usporiadania kablov. Zdroj na spodu skrine. Prachovy filter sa tam tiez najde. Co sa tyka vybavy je fakt dobra za tu cenu. Len skorej ma zaujimali osobne skusenosti popripade ine varianty. Na ten coolermaster som tiez pozeral ale na nizsiu triedu tusim 333ka. To co si mi poslal je s cestovnymi nakladmi 47. Viem ze ono su to male rozdiely..ale eurko k eurku a po kazde mas skrinu vyssej triedy. Treba sa niekde zastavit :) A ta xigmatek ma za cenu 35 eur tiez pre mna vsetky potrebne vychytavky :) len uz to je skorej o kvalite spracovania ktoru neviem posudit a takychto ciniteloch.

a Nzxt (konkretne henta) napr:

http://pc-skrine.heureka.sk/nzxt-gamma/
do guglu daj "nzxt (model) cena" a to ti nieco vyhodi
icefiresr
Addict
Addict

Príspevok od používateľa icefiresr »

rain3R napísal:čo sa týka tej prvej nzxt, tak mám naňu slabosť ako aj na všetky skrinky ktoré su zvnútra celé čierne, ale ten predok je dosť divný, a z obrázkov som vyčítal že sa tam nedá ani osadiť predný fan na intake, alebo sa mýlim? Druhá je príliš obyčajná skrinka, neviem čím ťa zaujala, asi nevyberáš podla designu. Skús sa pozrieť na túto, je celkom fajn na tú cenu, dobré možnosti chladenia:
http://pccko-resellerweb.systemb2b.com/ ... p-c7630360
A inak kde u nás na slovensku sa dú kúpiť NZXT skriňa?
Hocikde, kto robi distribuciu z Agemu.

Tu je moja recka na nu:
http://www.pretaktovanie.sk/phpBB3/view ... 68&t=65310
DJ [SK]
Amateur
Amateur

Hej tu recenziu som cital, diky moc. Existuje nejaka podobna varianta ? (zvedavost iba v rovine rozdielneho designu alebo funkcionality)
icefiresr
Addict
Addict

V danej cene len tento kusok http://www.alza.sk/coolermaster-elite-370-d180861.htm

Ide o preferencie, obe som mal a su v tej cene prijatelne.
DJ [SK]
Amateur
Amateur

mhm, ta 370ka ma lepsie vyriesene chladenie, vpredu 140ku, pozdlzne ulozenie diskov (lepsi airflowing), kde sa slovo lepsi (si myslim) hend na to neguje v chybajucom wire managemente. Pretoze tym ze tam bude pohadzanych 100kablov sa ten prietok vzduchu zase len zhrosi takze neviem co je mensie zlo,aj ked 140 - mensi hluk. A zasa ten coolermaster ma zo spodu este jednu 120ku co vitam. Vodne chladenie neriesim, ani ciernu farbu vnutra. Ta gama vychadza cenovo tak isto, mozno s dovozom o par eur drahsie. Neviete ako je to s materialom ? Ci nahodou hrubka plechu nie je rozdielna?
Predsa sa teraz priklanam k tej 370ke.
icefiresr
Addict
Addict

Plechy ma urcite tensie 370-ka, mal som obe v ruke.
DJ [SK]
Amateur
Amateur

hmm...subjektivna rada ? Potreba*TICHO,dobre prudenie vzduchu,video/audio spracovanie,nie brutalny herny vykon*.
icefiresr
Addict
Addict

Ticho nie je zlucitelne so skrinkou za 40€ :)
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

icefire krásne napísané :)
aspoň niekto tu je objektívny
DJ [SK]
Amateur
Amateur

no ale pochopili sme sa :D celu dobu sa bavime v ramci moznosti cena/vykon :). Dajme tomu za predpokladu nejakych ULNA Noctua chladicov. Skor otazka stoji tak ze, ako vplyvaju na tok vzduchu v oblasti hluku a jeho charakteru perforacie chladenia. A ci je schopna bedna odviest dostatok tepla (hrubka plechu). A koniec koncov staci len niecim k veci odovodneny subjektivny nazor :).
icefiresr
Addict
Addict

NZXT mam s Noctua-mi. Regulovanymi na 900 RPM. Jednu mam na outtake vzadu a druhu na intake vpredu pred kosami HDD. Su tiche, neprodukuju ani pri Outtaku rusive zvuky. Celkovo som spokojny, skrinka je fajn a kabelaz mam tiez porobenu. Ale tiez mam pasivny chladic CPU a pasivny zdroj a aj graficku. Jedine, co pocujem je harddisk. CM sa tiez da, nezabudni, ze s NZXT ti bude padat prach z vrchnej pozicie (preto mam prachove filtre tam umiestnene).
DJ [SK]
Amateur
Amateur

jj, na intake ani outtake myslim nzxt nedava filter. A to hore tam staci hocico priliehave nalepit a vybavene. Tak to uzavrime s tou gammou ako Best choice cena/vykon.
Usporiadanie tej kabelaze je dobry benefit. Na cpu chcem dat Xigmatek (gaia) SD 1283 a vymenit tu 120ku za nejaku noctuu, grafika pasiv, zdroj nehuci. Tak to bude dobre... Diky za rady!!! :wink:
Napísať odpoveď