Debian a SSH2

Všetko ohľadom Linuxu...
ReGiSeRkO
Amateur
Amateur
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Debian a SSH2

Príspevok od používateľa ReGiSeRkO »

Zdravím,
možno to tu bolo, no ja som nič nenašiel, ale k veci, mám problem s Debianom, konkrétne chcem nainštalovať naň SSH2, no nikde nemôžem nájsť žiadny návod, ktorý by fungoval, prehľadal som celý google, no nič nefunguje, ak sa niekto vyzná, mohli by ste mi s tým prosím pomôcť?
Mmartin
Guru
Guru

Re: Debian a SSH2

Príspevok od používateľa Mmartin »

Ak ti ide len o SSH pristup, pouzi jednoduchy OpenSSH
ReGiSeRkO
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Nie, takto, mám game control panel a ten odo mňa vyžaduje PECL SSH2, ktorý nemám nainštalovaný a ani mi nainštalovať nejde, nakoľko 10 z 10 návodov sú na hovno :)
masterdead
SysAdmin
SysAdmin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa masterdead »

ReGiSeRkO
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Teraz som to skúsil a zasekol som sa na tejto chybe... :)
Couldn't find any package whose name or description matched "libssh2-php" takže, neviem čo to môže spôsobovať...nakoľko som dával update aj upgrade...
masterdead
SysAdmin
SysAdmin
Kontaktovať používateľa:

ReGiSeRkO
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

ja som na taketo veci lamka fakt...neviem jak s tym zaobchadzat...ja som zvyknuty na centos, ale teraz som dal debian
masterdead
SysAdmin
SysAdmin
Kontaktovať používateľa:

ake repozitare pouzivas? Lenny? Predhod docasne na squeeze.

Kód: Vybrať všetko

/etc/apt/sources.list
zakomentuj vsetko kde sa nachadza lenny pomocou #
na koniec niekde vloz toto

deb http://ftp.sk.debian.org/debian/ squeeze main
deb-src http://ftp.sk.debian.org/debian/ squeeze main
potom apt-get update & apt-get install libssh2-php
nezabudni potom odkomentovat co si zakomentoval a kludne zmaz squeeze porty
ReGiSeRkO
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Tak teraz si mi nepomohol vobec :/
masterdead
SysAdmin
SysAdmin
Kontaktovať používateľa:

Nejake zaklady konzoly nemas? Editacia suborov pomocou nejakeho textoveho editora niesu? Lebo bez toho sa nezaobides
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

masterdead napísal:ake repozitare pouzivas? Lenny? Predhod docasne na squeeze.

/etc/apt/sources.list
zakomentuj vsetko kde sa nachadza lenny pomocou #
na koniec niekde vloz toto

deb http://ftp.sk.debian.org/debian/ squeeze main
deb-src http://ftp.sk.debian.org/debian/ squeeze main
potom apt-get update & apt-get install libssh2-php
nezabudni potom odkomentovat co si zakomentoval a kludne zmaz squeeze porty
Toto je uplne zle riesenie, ak takto chce niekto riesit nedostupnost balika v inej verzii. Zasadny problem je prave v tom, ze kto sa postara o update toho balicka ? Nikto. Ty ho budes veselo pouzivat, si ani neuvedomis, ze sa neaktualizuje a ak sa objavi daka chyba, tak nebudes mat ani sajn. (sajn netreba mat, ale aktualnu verziu ano)

Nastastie ten balicek je aj pre lenny, treba pouzit backports.
Ako na to: http://backports.debian.org/Instructions/
Balicek, ze existuje: http://packages.debian.org/search?searc ... ds=libssh2

Mimochodom, balicky sa daju stiahnut aj priamo na tej stranke, takze uz duplom netusim, naco ten postup.
masterdead
SysAdmin
SysAdmin
Kontaktovať používateľa:

To ze je to na backporte som si nevsimol, moja chyba. Tym padom je to skutocne jednoduche a to co som navrhol ja je zbytocne. Ale nemyslim si ze neaktualizovany balik predstavuje problem, vacsi problem skor predstavuje neskuseny admin.

PS: Baliky sa daju stiahnut na stranke? Nenechaj sa vysmiat, ale zjavne netusis co su zavislosti. Nech sa paci, skus si nejaky balik stiahnut zo stranky samozrejme z novsej verzie a skus ho nainstalovat. Kym vyriesis vsetky zavislosti tak zosedivies. Je jednoduchsie nechat system nech si vyriesi update potrebnych balikov sam, ako keby si ty mal manualne upgradovat.
pato83
Addict
Addict

masterdead napísal:To ze je to na backporte som si nevsimol, moja chyba. Tym padom je to skutocne jednoduche a to co som navrhol ja je zbytocne. Ale nemyslim si ze neaktualizovany balik predstavuje problem, vacsi problem skor predstavuje neskuseny admin.

PS: Baliky sa daju stiahnut na stranke? Nenechaj sa vysmiat, ale zjavne netusis co su zavislosti. Nech sa paci, skus si nejaky balik stiahnut zo stranky samozrejme z novsej verzie a skus ho nainstalovat. Kym vyriesis vsetky zavislosti tak zosedivies. Je jednoduchsie nechat system nech si vyriesi update potrebnych balikov sam, ako keby si ty mal manualne upgradovat.
To, ze co je problem vacsi, ci neskuseny admin alebo neaktualizovany balik, to si mozme nechat na debatu pri pive. Ale mam za to, ze pokial by mal neaktualizovany balik, tak je to horsie, lebo aj ten najsamlepsi admin ma ine starosti, ako sa mat na pozore, ci nevysla daka opravna verzia, najma ked tu mame kvalitne nastroje na spravu balickov.

Nahodou, co to viem uz o zavislostiach.( Aj ked popravde, ma to nehrklo v prvom momente) A pozeral som zavislosti, ktore mozu mat dalsie zavislosti atd, ale nemuselo by to byt take spatne. A ano, lynx aj so zavislostami som musel stiahnut uz parkrat a pohoda. (nejakych 5 balickov dohromady).

A celkovo, pokial by tam neboli backports, tak tu mame moznost apt-piningu-u a vybrat len konkretny balicek z danej verzii. Takze by clovek pokracoval s lenym ale dany balicek by bol zo squeeze a hlavne je vsetko aktualizovane.

A neber to nijako spatne, co som prv napisal, len pre mna (a najdu sa aj dalsi urcite) je to riesenie nespravne.
masterdead
SysAdmin
SysAdmin
Kontaktovať používateľa:

Lenze ked zbezne pozries http://jaqque.sbih.org/kplug/apt-pinning.html tak musi spravit v podstate to co som napisal ja.
Moje riesenie mi v danu chvilu pripadalo najjednoduchsie. Kedze existuje backport tak uz to tak nieje, pridanie backportov do sources je jednoduchsie a efektivnejsie.
pato83
Addict
Addict

masterdead napísal:Lenze ked zbezne pozries http://jaqque.sbih.org/kplug/apt-pinning.html tak musi spravit v podstate to co som napisal ja.
Moje riesenie mi v danu chvilu pripadalo najjednoduchsie. Kedze existuje backport tak uz to tak nieje, pridanie backportov do sources je jednoduchsie a efektivnejsie.
Pri apt-pining-u je rozdiel oproti tvojmu rieseniu v tom, ze balicek ostava aktualizovany (sa kontroluje ), pri kazdom update databaze dostupnych balickov. Isiel si na to spravne, pridat treba repozitare pre squeeze a vetvu (main, contrib, non-free), v ktorej sa nachadza, ale nezakomentovavas povodne repozitare pre lenny. A vytvoris si/upravis subor v /etc/apt/preferences nejako takto:

Package: *
Pin: release a=stable
Pin-Priority: 900

Package: libssh2-php
Pin: release a=testing
Pin-Priority: 800
A nasledne das aptitude update a aptitude safe-upgrade. Potom po zaktualizovani systemu, nainstalujes libssh2-php. Tym padom ostava cely system stale vo verzii lenny, okrem libssh2-php a zavislosti k nemu. A nemazes nic z /etc/apt/sources.list . Pri dalsej aktualizacii si apt bude z repozitarov od squeeze kontrolovat libssh2-php a zvysok systemu z lenny-ho.
TomášZ
Novice
Novice

Príspevok od používateľa TomášZ »

Zdravím Vás. Hladal som tu niečo o SSH2 a našiel som len toto forko. No problém ktorý by som chcel riešiť sa týka distribúcie Centos a tak prosím moderátora o prípadne presunutie(alebo zmazanie ak duplikujem) tohoto príspevku.

Taktiež sa v mojom prípade sa jedná o game control panel, ale na centos. konkrétne sa jedná o swift panel, kedže otom som cez google moc nenašiel, žiadam o help na vašom fore.

samotný swift si pýta pri vytváraní boxu root prístup, kt. si pred uložením overí a oznámi správnosť. po vytvorení klienta a dalej preňho game server, si tento server uloží do home do zložky kt. vytvorí ako (svr100) a pristupuje k nemu ako "svr100" . A tu mu sa vyskytne problém. Pri pokuse o spustenie game vypíše
Authentication Error!
Unable to login to box with SSH.

log dalej hlási :

Failed password for invalid user srv100 from 130.193.10.70 port 33110 ssh2
Received disconnect from 130.193.10.70: 11: PECL/ssh2 (http://pecl.php.net/packages/ssh2)

na danej ip mam php-info pre nahliadnutie ak by mi niekto pomohol tento problém riešiť.
Na dis. debian mi to funguje bez problemov...

Za radu ako riešiť tento problém vopred moc ďakujem...
masterdead
SysAdmin
SysAdmin
Kontaktovať používateľa:

"Failed password for invalid user srv100 from 130.193.10.70 port 33110 ssh2" snazi sa pripojit na ssh pomocou portu 33110. Alebo skus pozriet ci dany user je vytvoreny a ma patricne privilegia.
Napísať odpoveď