SSD hardisk aky ?

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
crosss
Medium Expert
Medium Expert

SSD hardisk aky ?

Príspevok od používateľa crosss »

potrebujem pomocť v jednej veci idem si kupiť notebook a ma nejaky SSD hardisk s kapacitou 16 GB pre mňa je to malo ale chcem vedieť aky je rodiel medzi normalnym hardiskom a SSD hardiskom lepšie povedane aky je to ten SSD hardisk ?
dekarbon
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: SSD hardisk aky ?

Príspevok od používateľa dekarbon »

ssd hdd mas pevny disk formátov bud 2,5´´ alebo klasickeho formátu 3,5´´.hlavný rozdiel medzi nimi je v tom že ssd disk nemá mechanické častoi v sebe ako klasický hdd ktorý má v sebe magnetické zázamové platne čítacie hlavy,motorcek na točenie platní disku..ssd je svojou konstrukciou vyhotovený podobne ak nie skoro uplne ako usb kluc len troška vo väčšom..pokial sa nemýlim pouzivaju sa v nich NAND pamätové čipy a na trhu su dva typy tychto pamatových cipov MLC(Multi Level Cell) alebo SLC (Single Level Cell). Co sa týka životnosti SSD diskov pri SLC su udávané MFTB hodnoty až do 100 000 prepisov na jednu pamätovú bunku kdežto pri MLC je to len 10 000 prepisov na bunku ale furt to stačí aby ti SSD disk fungoval niekolko rokov. podla tvojich finančnýc možností sa rozhoduj ale podla môjho názoru v súčasnej dobe ako píšeš že do notebooku bude stačiť 2,5´´ 60 gb hdd.tie disky maju este ako-tak rozumnu cenu ale keby si chcel ísť do vyššej kapacity tam cena razantne ešte stále rastie kvoli výrobým procesom že sú nákladné..ak si rozmýšlal o pár 100gb ssd disku do notebooku musím ťa sklamať iab ak by si nemal čo robiť s peniazmi..tan sa to pohybuje uz v stovkách € ale ak tolko máš tak prečo nie:)

// edit: Ja osobne by som ešte stýále išiel do klasického HDD 2,5´´ 7200 otáčkového lebo furt je za tu cenu malá kapacita pri ssd a pri klasických hdd máš cenu dva az trikrát tak nízkua kapacitu trikrát tak vysoku takze podla mna sa to viacej oplati
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

dekarbon napísal:ssd hdd mas pevny disk formátov bud 2,5´´ alebo klasickeho formátu 3,5´´
alebo priletovane pamatove cipy priamo na PCB dosky, co bude asi tvoj pripad

aky mas notas?
crosss
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa crosss »

este nemam ale uvažujem nad acer aspire one zg5
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dekarbon »

beardie napísal: alebo priletovane pamatove cipy priamo na PCB dosky, co bude asi tvoj pripad

aky mas notas?
dik za doplnenie na to som zabudol
Napísať odpoveď