Skylink, CSlink alebo Digi TV

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Kvako
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Skylink, CSlink alebo Digi TV

Príspevok od používateľa Kvako »

A ešte mi prosím porad. je to náročné na inštaláciu? teda prepojenie káblov výmena LNB a všetko okolo? Dá sa to zvládnuť alebo je potreba volať technika?
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

nie nieje to tazke

parabolu nastavis lahko podla tento stranky:
http://www.zidek.sk/v%C3%BDpo%C4%8Det-n ... a-paraboly

inac predpokladam ze to chces pozerat len na jednej TV v domacnosti
viac TV chce troska zlozitejsie riesenie

co sa tyka toho rozpoctu tak tych 200€ je fakt na hrane ako tu uz sundevil spomenul lebo HD primac oproti obycajnemu beznemu SD je skoro raz tak drahsi
potom potrebujes vediet co od satelitneho primaca budes ocakavat...moznosti je niekolko:
- SD signal
- HD signal
- nahravanie na externy zdroj cez usb (hdd/kluc)
- nahravanie na interny klasicky hdd
- sucacne nahravanie a pozeranie ineho programu (dva tunery v primaci - dva koaxialy do sat.primaca)
- byt abonentom viacerych poskytovatelov - viac citaciek kariet

logicky cim viac z tychto funkcii chces, tym je cena drahsia
najdahsie primace sa pohybuju okolo 400€ takze treba vediet co vlastne chces :)

pre laika a obycajneho prepinaca programov odporucam znacky ariva a topfield
tie lepsie uz maju v sebe linux ale to su uz pre odbornikov (hracickarov) :
IPbox (vlastnim :oops: ) - co chcu usetrit
Dreambox - top na trhu
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

Nastavit ide bud na prvy sup, alebo to nejde a nejde. Jeden z mnoha navodov: http://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=25570

SD prijimac je uz zbytocne kupovat, kedze uz aj Skylink ide z prenajatej kapacity vytrieskat kolko sa len da. Dokazom je najnovsi prirastok golf channel, ktory je sice SD avsak sireny je v mpeg4 - tzn. kodekom doteraz povacsinou urcenom pre HD vysielanie.
Prepinac kanalov moze pri arive narazit. Az tak bezproblemovy prijimac to veru nie je.

Citanie na dlhe zimne dni:
http://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=26549
http://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=21830

Ako som pisal na predchadzajucej strane, amater by mal hladat prijimac s certifikovanou citackou.

PVR - nahravanie (vacsinou) na externy disk, zvladaju uz tie najlacnejsie prijimace. Drahsie maju moznost osadit interny 2.5" disk.

dva tunery - pokial netreba nahravat fakt vela programov z roznych druzic, resp transponderov je zvytocnost. Navyse cena je vysoka.

Viac citaciek - obavam sa, ze pri skylinku, cslinku budu 2 citacky nutnost ak rady pre vysielanie a retransmisiu na SK a CZ presadia vypnutie stanic neurcenych pre ine trhy ako domace. Tzn vypnutie stanic Nova, Prima u nas a Markiza, Joj v cechach. Kablovky uz podlahli, ale satelitne vysielanie sa stale este drzi. Pre cechov je to mala strata, ale prist o Novu, Novu HD, Novu Cinema, Primu a Primu Cool by ma teda nahnevalo.

Pokial ma prepinac schopneho cloveka na nastavenie linuxoveho prijimaca tak by do neho mal ist. Zo zaciatku bude len prepinat ale casom sa vsetko nauci. Stabilita, spolahlivost a rychlost je silne navykova. Zial najdrahsi Dreambox nestoji tych 400 eur, ale krat 2 a nieco. Cena DM 8000 sa pohybuje od 850eur. Ale je to najlepsi stroj aky sa da kupit. Za 400 eur je DM500HD, tj. najnizsi dream s HD podporou + interny disk na nahravanie.
Kvako
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

wladas napísal:nie nieje to tazke

parabolu nastavis lahko podla tento stranky:
http://www.zidek.sk/v%C3%BDpo%C4%8Det-n ... a-paraboly

inac predpokladam ze to chces pozerat len na jednej TV v domacnosti
viac TV chce troska zlozitejsie riesenie

co sa tyka toho rozpoctu tak tych 200€ je fakt na hrane ako tu uz sundevil spomenul lebo HD primac oproti obycajnemu beznemu SD je skoro raz tak drahsi
potom potrebujes vediet co od satelitneho primaca budes ocakavat...moznosti je niekolko:
- SD signal
- HD signal
- nahravanie na externy zdroj cez usb (hdd/kluc)
- nahravanie na interny klasicky hdd
- sucacne nahravanie a pozeranie ineho programu (dva tunery v primaci - dva koaxialy do sat.primaca)
- byt abonentom viacerych poskytovatelov - viac citaciek kariet

logicky cim viac z tychto funkcii chces, tym je cena drahsia
najdahsie primace sa pohybuju okolo 400€ takze treba vediet co vlastne chces :)

pre laika a obycajneho prepinaca programov odporucam znacky ariva a topfield
tie lepsie uz maju v sebe linux ale to su uz pre odbornikov (hracickarov) :
IPbox (vlastnim :oops: ) - co chcu usetrit
Dreambox - top na trhu

určite uvažujem o tom ,že to bude na dva TV jeden HD a druhý by stačil aj SD. Vraj sa to dá aj bez druhej karty alebo boxu.
A pritom drahšom boxe ja to budem využívať len na normálne sledovanie žiadne nahrávanie. Taký obyčajný divák.
wladas
Redeemer
Redeemer

ked na dva TV tak kazdy musi mat satelitny primac
inac by si nevedel sledovat rozny program na kazdej TV, respektivne program ktory sa nenachadza na rovnakom transpordery

ale zas jednoduchy SD sat.primac stoji do 60€

co sa ale skylink karty tyka tak ak by si chcel mat len jednu a druhu zdielat sietovim kablom tak je to dost zlozite riesenie pre lajka a BFU uzivatela
ja som nad tym nedavno stravil par noci studovania rad po forach :D

ak nepotrebujes na ten druhej TV s SD signalom aj platene programy tak by som na to kaslal a kupil radsej dve karty
to zdielanie len ked mas viac TV alebo chces mat na dvoch a viac aj platene programy
lebo je blbost platit programy na viac kariet sucasne

a tie boxy co dokazu zdielat kartu su troska drahsie - linuxove
sundevil
VIP
VIP

Skylink ponuka kartu NEXT. Za 3.30 mesacne bez jednorazoveho poplatku ti "klonuje" hlavnu kartu takze BFU sa nemusi starat o zdielanie karty v domacnosti. Vyhodne je to najma pri predplatenej ponuke.
Kvako
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Tú druhú TV budem riešiť pomocou sietového kábla ako si písal. Bud to nejako spravým sám alebo zavolám niekoho čo sa vyzná..
wladas
Redeemer
Redeemer

dolezite je kupit vhodne sat.primace aby si si potom zbytocne nelamal hlavu ze si kupil blbost

//autoeditácia príspevku (05 Jan 2011, 13:50)
len opatrne
ak si to nechas spravit a nebudes tomu rozumiet tak pri hocijakom mensom probleme uz budes musiet otravovat dotycneho

fakt ak na druhom TV ti staci SD signal bez platenych programoch navyse tak by som ti radsej poradil dve karty
Kvako
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

no dobre časom to bude riešiť tak ale dovtedy pomocou káblu. a teda aký sat prímač? ten čo odporúča PAuLi3 je celkom pohode, nie?,?
a ešte ste mi odporúčali dvojitú LNB, dôvod? aby som mal aj astru 19 volačo a aj 20 volačo? tým pádom bude lepší signál alebo viac kanálov alebo ako?
sundevil
VIP
VIP

Dovod je aby si naraz prijimal signal z viac druzic. Na 23 je skylink/cs link a na 19 su volne, najma nemecke, stanice.
wladas
Redeemer
Redeemer

s tym kablom to ako myslis ? ze kupis len jeden sat.primac na dve TV a budes moct pozerat len rovnaky kanal na oboch ?

co sa tyka toho LNB tak sa vola presnejsie monoblock
bezne sa pouziva na prijem z viacerych satelitov (druzic) viac LNB namontovane na jednej parabole (na kazdy satelit jeden)
mudre hlavy ale vymysleli konkretne pre velmi zname satelity Astra monoblock LNB ktory sluzi na prijem z dvoch satelitov

vizera takto:
http://files.agem.sk/mainpict/n_x/satgtmdt43.jpg

sluzi na chytanie signalu z beznej Astry 23 kde su vsetky programy ktore ponuka skylink a dalsej Astry 19,2 kde su hlavne nemecke programy
zabludil tam ale aj jednen plateny program od skylinku, konkretne ide o Eurosport CZ v SD signaly
ale Eurosport HD CZ je uz na Astre 23

zalezi len na tebe ci mas zaujem chytat programy aj z Astry 19,2
nachadza sa tam cez 200 volne siritelnych programov a mnoho dalsich platenych cez roznych operatorov

zoznam volne siritelnych stanic na Astre 19 najdes tu:

Kód: Vybrať všetko

http://www.onastra.sk/257487/channelfinder/tv/search?advanced=yes&country_filter=available_in&country=32&language[]=&package=&orbital_position[]=19.2%C2%B0E&frequency=&type=digital&free=yes
Kvako
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

fajne tak tieto volné programi ma potešili. :)

//autoeditácia príspevku (08 Jan 2011, 12:13)
Počúvajte borci ked tak rozmýšlam box s hdd v dobre cene do tých 120€ dá sa nájsť alebo nie? Vedeli by ste niečo rozumné odporučiť.
Ale tak zas nech to nieje dáky šajz ak nie tak vezmem radšej za 120€ obyčajnú ale aspon trocha kvalitnejší či mi odporučil pauli :D
wladas
Redeemer
Redeemer

kedze chces skylink kartu zdielat cez sietovi kabel tak potrebujes daco s linuxom a na ten bude tych 120€ malo aj bez HDD
sice nemam skusenosti s nelinuxovymi
Kvako
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Čítal som a rozmýšlal a asi to spravím tak, že plazma v ovývačke bude mať svoj box tam som chcel niečo kvalitné. A tv v dalšej izbe by som pripojilna nejaký obyčajný box s dalšou kartou a s toho byčajného box sietovým kblom další tv.

//autoeditácia príspevku (13 Jan 2011, 13:18)
Chlapi môže monobloku vadiť že je pripevnený páskov?? vôbec mi nefunguje.
wladas
Redeemer
Redeemer

len pre ujasnenie
ak chces v tej dalsej izbe obycajny box a z neho sietovy kabel pre dalsiu tv s boxom tak ten box urcite nemoze byt obycajny
musi byt linuxovy aby si vedel nastavit zdielanie
to iste aj box na tu 3. tv kde nebude karta

co sa tyka monobloku tak je jedno ako je pripevneny ale neexistuje aby ho pohol vietor a musi byt dokonale presne umiestneny aby splnal odraz signalu cez parabolu z druzice (uhol dopadu sa rovna uhol odrazu, fyzika zakladnej skoly)
suma sumarum to znamena ze mas divnu parabolu ked tam mas monoblok upevneny paskou

btw ten monoblock ma tri vystupy ? (chces to na tri TV)
adams1983
Novice
Novice

Príspevok od používateľa adams1983 »

Dobry deň,
chcem sa spytať či je možne mať dve karty CSlin registrovanu pre cz + balik mojich6 a Sky link registrovanu pre sk a balík multi a to všetko pre dve tv.
Problem je že to nemam na koho registrovať v cz. Ak je toto všetko možne tak prosim popisať a ak by bolo možne tak aj orientačnu cenu. Ak nie tak to bohužial vidím na magio sat na úkor kvality.
ďakujem za odpovede. :smt006
sundevil
VIP
VIP

Magio sat? Neblazni. Kym v Skylinku nevypnu uplne ceske stanice staci ti jedna karta registrovana na Slovensku. Pokial sa v satelitoch nevyznas tak si zober skylink + multi + next kartu: http://www.hojko.com/post1558509.html#p1558509
Budes to mat za 9 + 3.30 mesacne pre 2 tv absolutne legalne a bez akychkolvek problemov. Ak sa v tom vyznas tak sa to da riesit aj inac, len by si potreboval poriadne prijimace co by to zvladli. Na druhej strane by ti odpadlo platenie next karty.
A este pozor. Skylink uz predava takmer vyhradne nove irdeto karty. Dajte si pozor aku kombinaciu karta-prijimac si kupujete, aby ste ju nemuseli vracat predajcovi ;-)
Ta kombinacia co si spomenul, legalne nebude mozna. Kazda z tych kariet totiz pojde len v jednom prijimaci. Ale ak ich das obe do jedneho prijimaca tak v tom jednom budes moct mat vsetky programy pokope. Zial v tom momente nebudes mat ziadnu kartu v tom druhom takze tam budes mat len volne sirene programy.
adams1983
Novice
Novice

Dik za odpoveď,
tak to je naprd lebo v sky linku chybaju niektore prograny (axn,spektrum......) a okrem toho bol som sa len predbežne informovať u jedneho predajcu a ten my povedal že cz-program (nova,prima...) už nejdu v sk. Preto uvažujem nat Magio sat jeho ponuka programov je pre mňa vyhovujúca a dokonca som niekde čítal že sa ma vysielať aj nova a nova cinema aj keď ta kvalita nie je nič moc no žial....
sundevil
VIP
VIP

S axn a spektrum mas zial pravdu. Mozno by stalo za uvazenie dat si upc direct - ma najsirsiu ponuku programov a kvalita velmi dobra. Direct medium karta http://sk.upcdirect.com/satelitna-telev ... ium-karta/ stoji len 9 eur mesacne. A pre druhu telku zobrat bud skylink alebo cslink. Ci ide nova/prima/nova cinema teraz na novych kartach neviem, ale na starych kartach ide. Jednu taku kartu prave pouzivam. Mam aj novu skylink kartu, este je zabalena takze ci mi pojdu/nepojdu vsetky ceste programy budem vediet minimalne o 2 mesiace.
adams1983
Novice
Novice

No nad UPC som premyšľal ale pre druhu telku sa da dať len zakladny alík čo je nanič. Ja potrebujem mať na oboch telkach tie ise programy lebo si chceme s matkou (1. poschodie rosd. domu) deliť vydavky. je fakt škoda že UPC nedokáže resp. nechce dávať zaplateny balík aj na druhu tv.
Napísať odpoveď