Chcel by som to spravit tak ze server bude pristupny z celeho internetu nie len z LAN siete a to tak ze tomu serveru (PC) bude priradena klasicka verejna IP a bude stacit ked sa na tuto ip dostanem prakticky z akehokolvek pc priamo cez win a funkciu pripojenie sietovej jednotky. Tym by som chcel docielit to ze nebudem musiet na kazdy takto pripojeny pc instalovat nejakeho FTP klienta alebo nejaky VPN tunel alebo nieco podobne. Samozrejme ze pokial si tu sietovu jednotku hodim do PC tak pri kazdom pokuse o nalogovanie sa na server bude vyzadovane prihlasovacie meno a heslo a po spravnom zadani tychto udajov by som chcel vidiet prakticky cely obsah HDD servera. Potom budem môcť kopirovat subory na server, stahovat zo servera, pozerat subory priamo na servery povedzme nejaky film by som si pozrel priamo zo servera bez toho aby som ho musel stahovat zo servera na pc a pozriet az potom (POZOR nejedna sa o vzdialenu plochu alebo nieco podobne proste vsetko by islo len cez win bez dalsich softov) na tento ucel by som chcel pouzit sambu
Viem ze toto cele sa da spravit pretoze to mame takto zariadene vo firme (akurat ze ten firemny server ma staticku ip ale pokial by niekto vedel ako takyto server spravit len cez staticku ip tak by som si ju tiez prehodil na staticku v tom nie je problem) lenze vo firme ten server (PC) bezi pod linuxom
Som úplny zaciatocnik v Linuxe, ako rozbehat tuto funkciu:
-
lollo
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: Som úplny zaciatocnik v Linuxe, ako rozbehat tuto funkciu:
a samba je podla teba co??? je to len obdoba sharingu...ano da sa nastavit na sambe aby si sa prihlasoval pod menom a heslom ale to potom musis riesit aj fw add2 u samby si pridas prava a budes mohol vsetko robit
add3 to radsej by som zriesil nejake ftp co bude aj na spravu jednoduchsie, namapujes si vsetky disky pridas prava a fungujes je to lepsie ako sa serkat zo sambou
add3 to radsej by som zriesil nejake ftp co bude aj na spravu jednoduchsie, namapujes si vsetky disky pridas prava a fungujes je to lepsie ako sa serkat zo sambou
ale cez ftp sa neda pozerat napr film priamo zo servera cez ftp by som musel najprv stiahnut dany film do pc a potom pozriet ale cez sambu sa da film pozriet priamo zo servera hlavne preto riesim sambu
-
lollo
Professional
nuz GL, ja som chcel riesit sambu na prihlasovanie ale povedal som si ze ftp je 100x lepsie na tieto veci a ano je pravda ze v sambe to mozes pozerat len ty musis poriesit to ako a prihlasovat na sambu
ako poriesit? myslis ze by to bolo zlozite?
-
Jancuk
Professional
To co potrebujes ty sa da vyriesit pomocou LDAP a samby tu mas navod : http://www.abclinuxu.cz/blog/mizoun/200 ... -plus-ldap
no neviem ale ak sa nemýlim tak samba funguje len v lokalnej sieti