Slobodomurari, Illuminati + New World Order

Diskusie na politické témy...
hughito
Redeemer
Redeemer

Re: Slobodomurari, Illuminati + New World Order

Príspevok od používateľa hughito »

Ja by som ho nikam neposielal, tak tu neprojektuj.

Ešte k téme školstvo a cirkev, citujem prof. Kučeru (mimochodom veriaci kresťan) z jeho knihy Slovensko v dobách stredovekých:

Kód: Vybrať všetko

V polovici nášho tisícročia kresťanstvo v Európe pomaly, ale jednoznačne prenikalo do radov mocných. A keďže chudobným prikazovalo usilovne pracovať, poslúchať svojich pánov, lebo všetko sa im vynahradí po smrti na druhom svete, vzdelanie a kultúra zostali výsadou bohatých. Pre masy žiačikov prostých rodičov nebolo v školách miesta. Umenie čítať a písať - nielen v našej krajine, ale v celej Európe - si osvojovala len veľmi malá skupinka vyvolených ľudí. 
Navyše, spočiatku sa školy zriaďovali pri kláštoroch, ktoré stáli poväčšine v neobývaných oblastiach (v lesoch), čiže ďaleko od potrieb každodenného života.
seth82
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

O tých školách som mu napísal aj ja, ale nereagoval. Takže neviem, či to má nejaký zmysel. Mimochodom, nevedel som, že na bývanie v Európe je potrebné byť kresťanom, to aby som sa spoločne s ďalšími miliónmi odsťahoval. Kde je tá bratská láska, synu? Ako ťa to na náboženstve učili?
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Rubiki »

Dnešné kresťanstvo podľa mňa neni zlé tehla, podľa mňa je zastaralé. Zastaralé podľa mňa bolo už pred 100 rokmi. Nechcem vraveť ako ho nahradiť ako to od nás žiadaš ale taktiež netvrď že jediné čo dokáže človeka vychovať je kresťanstvo.

To že kresťanská tradícia je hlboko zakorenená vo svete neznamená že ľudia budú slepo veriť v imaginárnych kamarátov. Ty stále vravíš o morálke a kultúre ale tá sa nebude rapídne meniť po tom čo ľudia nebudú veriaci, meniť sa bude to že cirkev nebude mať takú moc alebo zanikne s dôvodu že ľudia nechcú príjmať dobrovoľne dogmy. Pretože sa chcú oslobodiť od mechanického kresťanského videnia sveta. A ak máš pravdu že morálku vie vybudovať len kresťanstvo a teda viera v dogmy tak potom jediné čo kresťanstvo vie je oklamať ľudskú prirodzenosť. Sám vieš že to tak neni.

Ty to bereš všetko strašne tragicky, pritom každého boha v histórii zabil čas a zabije aj toho kresťanského.
Korag
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Korag »

rubiki povedz mi preco by malo krestanstvo zabit cas? kolko dlho je tu uz s nami a spolu s islamov su to 2 najrozsirenejsie nabozenstva uz vyse 2000 rokov... Jedine zabite nabozenstva boli tie Rimeske, Grecke, Egyptske ktore ale uctievali bohov ako modli pretoze ich malo viac... Ty si myslis ze ked pozname mobili,PC, moderne technologie atd ze prideme na vsetko? neprideme...vzdy budu nejake otazky ktore nikdy nebudu zodpovedane o tom je zivot.
hughito
Redeemer
Redeemer

A čo majú tie nezodpovedané otázky spoločné s náboženstvom ? Ono na ne odpovedá ? :)
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Korag: No a? A čo, že sú tu už 2000 rokov? Vieš ako dlho Egypťania uctievali svojich bohov? Tých "zabitých" náboženstiev bolo oveľa viac, nie len tie, ktoré si vymenoval (Aztécky panteón, Vikingovia, Mayovia, Afrika a rôzne kmene, atď). A nie všetky uctievali viacero bohov, stačí si napríklad prečítať niečo o severoamerických indiánoch. A predsa sa pominuli. Absolútne netuším, čo má spoločné prežitie náboženstva s "prídením na všetko". To akože odpoveď na každú otázku, ktorú si človek nevie zodpovedať, musí hľadať automaticky v náboženstve? Haha, takto sa správali ľudia v minulosti, nie dnes. Tuším je aj kdesi v biblii niečo o tom, že v budúcnosti sa kresťanstvo úplne vytratí (a to má byť súdny deň, či čo) - dobre totiž vedia, že ľudia po čase pochopia, že je to iba jedna veľká manipulačná firma (ktorákoľvek, nie len kresťanstvo).
Korag
Professional
Professional

seth82 viacero vedcov sa zohdlo v tom ze uz ako zaklad nas vsetkych - velky tresk nevzikol sam od seba...tolko nahod aby v nom bolo a aby to dospelo k takemu stadiu v akom sme dnes to nebol obycajny vybuch a ma sa za to ze tam bola nejaka ista sila,nejaka vyssia inteligencia co to sposobila. Ale o tom snad vies...taketo veci vie kazdy druh clovek (nielen krestan) tak mi toto vysvetli
hughito
Redeemer
Redeemer

No ale najprv ukáž tých viacero vedcov, ktorí sa na tom zhodli. :wink:
Korag
Professional
Professional

ukazte si ich sami :) ja som tu neni od toho aby som vam to sem daval...navyse toto nemam z netu ale z jedneho dokumentu co som kedysi davno videl...
hughito
Redeemer
Redeemer

Tak keď nemáš zdroje, tak tu nepíš nezmysly.
Korag
Professional
Professional

to nie su nezmysli...ja to nebudem hladat kvoli par naivnym ludom ako ste vy...ty tu nezmysli pises cely cas tak by som bol radsej ticho
hughito
Redeemer
Redeemer

Ale si nám to tu nandal.

a hlavne mne
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Korag: nauč sa diskutovať. Ak niečo s takou istotou v nejakej diskusii tvrdím, tak sem dám aj dôkazy. My sme ti nemali aké dať, pretože my sme v tej "inej" diskusii iba dávali otázky, na ktoré si ty nevedel odpovedať (alebo si nás odkazoval na "čítaníčko", nad ktorým by sme premrhali celé týždne a hľadali si "dôkazy"). Avšak to je už jedno. AJ ak by bola pravda, že Veľký Tresk "nevznikol len tak od seba", kto tvrdí, že to má automaticky spojitosť s nejakou "vyššou silou", inými slovami bohom? Máš zaujímavý spôsob dedukcie. Najprv nepodložíš svoje tvrdenie a potom ho akosi použiješ ako skorodôkaz existencie nejakej vyššej sily. Ja ale viem o inom, napríklad ti sem dám krátke a stručné vedecké články:
http://news.bbc.co.uk/1/hi/7440217.stm
http://www.nature.com/news/2010/101210/ ... 0.665.html
http://plus.maths.org/content/what-happened-big-bang
http://scienceray.com/astronomy/what-ha ... -big-bang/
A z toho posledného ti iba odcitujem "There is no way science can prove what happened before the big bang, because we cannot do an experiment which could prove one theory or another, but from what we know about the universe, some things seem logical." - tvoja idea o existencii imaginárneho priateľa má od logiky na míle ďaleko.
hughito
Redeemer
Redeemer

Áno, povedať, čo bolo pred BB sa povedať jednoducho nedá. Moje znalosti sú však také, že BB bol kvantový proces a tam žiadne príčiny hľadať netreba:

Kód: Vybrať všetko

"V klasické fyzice kauzalita diktuje,co se děje od jednoho okamžiku k druhému, zato v kvantové mechanice je chování fyzikálních objektů v zásadě nepředvídatelné a některé kvantové procesy vůbec žádnou příčinu nemají. Vezměte si například radioaktivní atom. Pro něj existuje určitá pravděpodobnost rozpadu, která je minutu od minuty stejná. Nakonec se atom sice rozpadne, ale nebude nic , co by v onen konkrétní okamžik rozpad zapříčinilo. "Vybublání" vesmíru je rovněž kvantovým procesem, který si nežádá příčiny. Většina našich pojmů je zakořeněna v prostoru a času a není lehké si vesmír vybublávající z ničeho představit. Nemůžete si představit, že sedíte v "ničem" a čekáte, až se vesmír zhmotní - protože žádný prostor, kde byste seděli, není a neexistuje ani čas."
Korag
Professional
Professional

ked zistim meno toho dokumentu tak poviem aj meno...inak seth ja nehovorim ze vsetci...ty si sem dal dokazy o tom co by mohlo byt pred big bangom toto som ja nechcel
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

hughito - k tej kvantovke a rádioaktívnemu rozpadu - ten prebieha podľa rozpadových radov, zväčša tuším končí olovom. Ak si z jadrovej chémie pamätám správne, tak rozpad atómu je zapríčinený nestabilitou jadra. Samotná kvantová mechanika funguje s princípom príčina - dôsledok, tvoj citát sa v tomto mýli. Súhlasím, že naše chápanie bežného sveta je obmedzené časopriestorom (štvorvektory), no kvantová mechanika hovorí skôr o tom, že energetické stavy častíc sú kvantované - nie sú to spojité spektrá. Taktiež by sa tu dalo vravieť o principiálnej nemožnosti súčasne poznať polohu a hybnosť, o tom dualizme vlna/častica, o tom, že častica je aj vlnový balík a o veľa iných veciach, no stále tam nenachádzam to, že by sa zrovna v kvantovej mechanike veci diali bez príčiny.
hughito
Redeemer
Redeemer

No, ja v tomto smere len preberám veci, nemám vzdelanie ako ty, čiže nechcem o tom moc polemizovať. V každom prípade, o tom, že v kvantovom svete príčinu ťažko hľadať som čítal (resp. pozeral dokumenty) už viackrát.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

V kvantovom svete moze mat pricina a dosledok rozne variacie a zaroven len jednu (teda aspon ja to tak chapem). Pravdu zrejme mate obaja.

Inak toto je uz dost OT malo by sa to riesit v prislusnych temach.
hughito
Redeemer
Redeemer

Ešte na doplnenie: autorom toho citátu je tento pán :arrow: Alexander Vilenkin. Fušer to asi nebude. :lol:
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

vidíš, zdrojom mojich informácií sú zasa páni Máheľ (z matfyzu) a Černušák (prírodné vedy, katedra teoretickej a fyzikálnej chémie). Tituly si žiaľ nepamätám, no obaja ich majú požehnane. Ono možno to ten pán Vilenkin myslel inak, ako to vyznelo :)
Napísať odpoveď