Zostava fungovala z grafikou 3870 bez problemov. Po upgrade na 4870 sa zacina vypinat v zavislosti na vyske nastaveni detailov v hre. Niekedy po 4 hodinach, niekedy po polhodine.
Zostava: Athlon X2 7850 (2,8->3GHz) 95W napetie povodne. + Zalman CNPS8700 max 50st
2x2GB Ram Corsair ( mierne zvysene napetie pre stabilitu 1066MHz
Ati Radeon 4870 1GB stock chladic
2x HDD, 1x Napalovacka, SB Audigi 2 ZS
Zdroj AKASA 500W 80+
Teploty procesor do 50 st, Grafika 50-60 st, pamete na grafike cca 70 st
Spotreba merana Zalmanom 240W a pri zatazeni nejakou hrou 300-350W
Teploty sa mi moc nepacia, tak isto skrinka sa pomerne prehrieva, lebo su tam len take bezne 120mm fany, jeden nasava a druhy tlaci vonku.
Kedze teraz nieje vela financnych prostriedkov navyse, budem nuteny po kuskoch to dat nejak dohromady.
Zacal by som vymenov ventilatorov v skrinke 2x 120mm Noctua, neviem teraz oznacenie, ale mali prietok cca 100m3 ( 7 lopatkove ) pri 18dB
Dalej by bolo asi vhodne vymenit chladic na grafike ( Poradte nejaky slusny za rozumny peniaz )
Nakoniec ak nepomoze, budem nuteny kupit asi aj novy vykonnejsi zdroj, nech nejde na doraz. Nerad by som ho menil, lebo som s nim nadmieru spokojny a aj na oficial stranke je pisane, ze postacuje, ak je karta zapojena iba single.
Podla mna cely problem by sa vyriesil lepsim chladenim skrinky, kedze predpokladam, ze vzdy zareaguje tepelna poistka na zdroji a vypne ho. Ked vychladne za nejakych 20 min, znova bezi bez problemov.
Za rady a postrehy Dakujem, pripadne podobne skusenosti.