Anémia

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
adox
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Anémia

Príspevok od používateľa adox »

Zdravím, má/l niekto z vás anémiu - chudokrvnosť ? chcem sa spýtať akým sposobom ste sa liečili a či sa dá z toho dostať úplne ... dik
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: Anémia

Príspevok od používateľa uplink »

Najprv sa zistí príčina, kde Ti uniká železo a potom doplnkami stravy a suplementmi, napríklad železom vo forme tabletiek. Ale je potrebné zistiť dôvod a pôvod úniku železa v organizme, ináč je to len nekonečý kolobeh a dolievanie vína do deravých mechov...
adox
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

No akurát čakám na výsledky tej príčiny...v piatok mi dávali tranzfuziu a nič sa to skoro nezlepšilo tak teraz som v nemocnici a čakám čo so mnou dalej... :?
okovanec
Expert
Expert

Príspevok od používateľa okovanec »

vacsinou byva vrodena teda geneticka/dedicna. Ale moze byt aj po nejakom akutnom velkom krvacani, napriklad ked prasknu vredy v zaludku alebo podobne.
Je to tazko povedat ale dnes sa s tym uz da celkom v pohode zit pokial viem. Ale neni som si isty ci je to vyliecitelne. Ak ide o anemiu ktora je geneticka tak myslim ze v tom pripade to nepojde. A kedy ti zistili ze mas anemiu? A kolko mas rokov?
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

adox napísal:Zdravím, má/l niekto z vás anémiu - chudokrvnosť ? chcem sa spýtať akým sposobom ste sa liečili a či sa dá z toho dostať úplne ... dik
maltofer FOL, . . . :cry: a chvalim ze sa ti chce ist na hematologiu a zistovat preco, ja tam nepojdem ani bohovi, este mi zistia nejaku strasnu vadu, radsej pekne na tabletkach . . . potom napis preco si to mal ty.
adox
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

No prišiel som do nemocnice v piatok lebo som vracal a mal hnačky no pri odbere krvi mi zistili že ju mám a ešte aj testy asi na to robili lebo som biely jak stena ale to stále...žiadne zranenie som nemal ani si nepamatam že by ma vnoci navštívil nejaký upír, neviem z čoho to mám ale prišli mi na to až teraz no som zvedavý ako to budú riešiť a mám 16
bender44
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa bender44 »

Ešte čo sa príčin týka tak http://priciny.ochorenia.info/priciny-anemie/
okovanec
Expert
Expert

adox napísal:No prišiel som do nemocnice v piatok lebo som vracal a mal hnačky no pri odbere krvi mi zistili že ju mám a ešte aj testy asi na to robili lebo som biely jak stena ale to stále...žiadne zranenie som nemal ani si nepamatam že by ma vnoci navštívil nejaký upír, neviem z čoho to mám ale prišli mi na to až teraz no som zvedavý ako to budú riešiť a mám 16
Ono to moze byt zo vselicoho moze to byt aj nejake poskodenie kostnej drene alebo nejaky dovod preco telo neprijima zelozo alebo sa nevstrebava spravne co moze viest k anemii alebo podobne veci... Neni som si isty ako je to pri genetickej anemii lebo napriklad niektore geneticke choroby, alebo choroby na ktore ma clovek predispoziciu sa zacnu prejavovat az v puberte a mozu prepuknut zo dna na den. Mne tak zacalo byt zo dna na den zle mal som uzkosti a podobne a v podstate su si doteraz neni doktori isty ze co to je a este cakam na vysledky :) Ja som mal v krvi zeleza zase vela :) . No tak ci tak mas to tazke a neni som si isty ci sa da anemia liecit. Ak ano tak si myslim ze jedina tak ktoru ma za nasledok nedostatok zeleza... Tazko povedat ale drzim palce musis to mat teraz tazke lebo je to zakerna choroba... Vela stastia :smt017
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Koľko si mal hemoglobín, či nevieš? Lebo pokiaľ nie je extrémne nízky, tak sa snažia transfúziam u mladých ľudí vyhnúť. Ako tu už bolo spomínané, môžu tu byť veľa príčin- nedostatočný prívod v strave železa, vit B12 a kyseliny listovej, nedostatočná tvorba v kostnej dreni, krvácanie, či už skryté alebo vonkajšie, potom sú to vrodené, navodené liekmi. Ja som mala len takú nižšiu kvôli nedostatočnému prívodu v strave, takže som na to dostala tabletky a upravila sa to do normálu.
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Ja to asi mám, ale nie až také vážne, keďže už 2x ma vylúčili z darcov krvi pre nedostatok železa. Prvý krát som dostal nejaké pilulky, poctivo som ich vyjedol a šiel to skúsiť o pár mesiacov znova. Ale znova nič, železa bolo stále málo. Dostal som ďalšie pilulky, zasa som ich pojedol tak pri najbližšom pokuse uvidím, či to pomohlo. Ale mám pocit že ani nie. :?
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Janio »

No ja som bol chudokrvný keď som bol malý (7 rokov cca)... (raz som pozrel do zdravotnej karty a písali, že ťažká anémia...)
Neviem ani prečo som bol chudokrvný keďže som jedol všetko a bol som v pohode (žiadna choroba, proste nič) Ako to liečili už sa presne nepamätám. No viem, že to bol dlhý kolobeh odberov krvi etc. A doma do mňa tlačili pečienku (zoberieš pečeň uvaríš a zješ :D)
Vraj je bohatá na železo, ale neviem čo je na tom pravdy + tak isto aj žĺtko z vajíčka... A samozrejmosťou sú tabletky. Teraz čo som bol naposledy na odber krvi tak som mal hladinu železa trošku zvýšenú, takže by som povedal, že vyliečiť sa to dá.

Držím palec, je to svinsto
wrtulka33
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa wrtulka33 »

Áno , mala som ..
Dali mi na to tabletky.. Vyrovnali mi tým zníženú hladinu, čiže mi vysadili po určitej dobe tabletky.
Teraz je to v normále - som zdravá...
adox
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Hemoglobínu? neviem presne ale zdá sa mi že 63 neviem v akých jednotkách :D teraz mi dali železo v tabletkách a beru mi krv každu hodinu či telo vobec to železo prijíma
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

No 63 je ozaj veľmi málo, tam sa hospitalizácii ani nečudujem. Normálna hladina je u muža myslím že okolo 130 mg/l. Tu ti však odborné rady asi nedá nik, lekári predsa len vedie najlepšie čo a ako.
okovanec
Expert
Expert

adox napísal:Hemoglobínu? neviem presne ale zdá sa mi že 63 neviem v akých jednotkách :D teraz mi dali železo v tabletkách a beru mi krv každu hodinu či telo vobec to železo prijíma
ano je to 130 - 150 mg/l vzhladom na tvoj vek. 63 by som povedal ze je velmi kriticka hodnota uz. Opytal by som sa ta ci sa ti zle aj nedycha alebo ci ti nedavaju kyslikovy pristroj alebo ci sa ti netocieva hlava a podobne aj ked hovoris ze ti byva zle tak predpokladam ze ano len s tym kyslikom by ma to zaujimalo... Inak lekari by mali vediet co a ako ale taka nizka hladina a podla toho co si pisal som pochopil ze ti prislo zle zo dna na den je dost podozrive a neobvykle a osobne by som aj povedal ze to bude nieco dost vazne v tvojom pripade ale nechcem strasit od toho su lekari s titulom a diplomom aby vedeli co a ako sa o teba postarat a pomoct ti... No prajem ti vela sili zvladnut to a aby si sa z toho dostal :smt017
adox
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Mne neboýva zle často, mne len teraz prišlo zle, preto som sa dostal do nemocnice ale to bollen nejaký črevný výrus s chudokrvnosťou to nemá nič spoločné...a dýcha sa mi normalne len cítim že mám o dosť horšiu kondičku keď niekde šlapem do kopca ale inač nič take...primárka vravela že pri takej hodnote by nevladala vstať s postele napriek tomu nepocitujem nejakú veľu únavu a všetci sa mi čuduju....a diki :P
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

adox: Asi to bude tým, že ti anémia vznikala pomaly a telo sa stihlo ako tak adaptovať. Ale tvoja hodnota je fakt nízka. Kamarátka mala pod 80 keď to už musela tiež riešiť a tiež nemala žiadne problémy, len sa rýchlo zadýchala pri námahe. Držím palce, aby sa ti to dostala čo najskôr do normálu a napíš, keď zistia príčinu.
adox
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

74mg/l dnes idem domov jééj :) :aasmile3:
okovanec
Expert
Expert

zaujimave ze ta uz pustili :) Ale co uz asi je to lepsie :)
adox
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

No dali mi 4 druhy liekov niečo z toho sú aj vitamíny a o 3 týždne mám isť na kontrolu
Napísať odpoveď