Všetko okolo iPhone, iPod, iPad, iOS...
Re: Všetko okolo iPhone a iPod touch
Mozno tak u Macbookov 
Praveze nie, prave pri iPhone s tymto machrovali. Proste si boli isty, ze ta baterka vydrzi.
Teda aspon pri prvej generacii a 3G som to pocul, ale pochybujem, ze by to zmenili.
Teda aspon pri prvej generacii a 3G som to pocul, ale pochybujem, ze by to zmenili.
Nepoznam nikoho, kto by reklamoval baterku 
ja keď som po cca roku reklamoval iPod Touch s tým, že mi nejak slabo vydrží baterka, bez problémov mi ho vzali (i-Stores Košice) a o týždeň som mal nový 
-
rockonhustla
Light Star
http://www.iphonessuck.com/192/iphone-o ... low-peopleFilipito napísal:Co mu na ios vadi? To ze nanho nema a silno nam ich zavidi
http://acidcow.com/pics/9469-apples-way ... -pics.html
http://www.pcmech.com/article/apple-mar ... d-zombies/
Shallow zombies, slaves of marketing, simple unreasonable sheep...karma od chudakov bez podpisu ma nezaujima...zavidim ze nie som v ani jednej skupine. Nemusim nic vysvetlovat, you don't care. A aj keby boli Apple produkty originalne, bezkonkurencne a najkvalitnejsie, myslim si ze nikdy by som neplatil za to, aby som sa mohol zaradovat medzi takychto zivitelov dokonaleho marketingu.
"A aj keby boli Apple produkty originalne, bezkonkurencne a najkvalitnejsie, myslim si ze nikdy by som neplatil za to, aby som sa mohol zaradovat medzi takychto zivitelov dokonaleho marketingu."
Takze si vyberas produkty ktore maju nulovy marketing? Dobry napad! ALe aby si nebol pokrytec tak ti dovolim poradit co nemozes robit:
Nechod nakupovat do Kauflandu, Carefouru, Lidlu, CBA, COOP Jednota, Tesco, Metro a celkovo sa vyhni nakupnym centram. Vsetky obchody co som spomenul maju totiz rozbehnutu reklamnu kampan pomocou letakov, stoviek billboardov, TV reklam... proste rozhodne vymyvaju mozgy pomocou reklam. Ale nezufaj, urcite najdes nejaky zapadnuty rodinny podnik kde mozes nakupit, sice vyber budu mat nanic, ceny mozno taktiez, ale nebudes ovplyvneny zlym a skaredym marketingom.
Dalej sa musis vyhnut prakticky KAZDEJ znacke mobilneho telefonu okrem cinskych falzifikatov. Kazda znacka mobilov ma totiz obrovske kampane podobne ako som uviedol hore plus obcas pouzivaju aj viralny marketing.
A kedze si clovek s pristupom na internet tak risknem tu sancu (cca 95% na slovensku ak sa nemylim) a budem predpokladat ze mas na PC Windows. Teraz suprise suprise: Microsoft vynaklada na marketing asi 2x viac prostriedkov (percentualne z celkovych ziskov) ako Apple. Takze odporucam zmenit OS. Nezabudaj, ze Canonical vsadza na viralny marketing, takze Ubuntu skrtaj a najdi si nejaku distribuciu ktoru nik nepozna. Aby som ti to ulahcil, tak tu mas link, nieco si najdi http://goo.gl/a1UdN
Uz vidis kam tym mierim? Nielenze si doslova idiot (myslene ako urazka, ale obavam sa, ze ani od diagnozy to nema daleko), si zaroven pokrytec a nemas vlastny nazor, kedze si ochotny nekupit si kvalitnejsi vyrobok len preto, lebo ma spolocnost kvalitny marketing. Seriozne, to ako zle na tom musi byt clovek aby nieco take vypotil?
//autoeditácia príspevku (28 Jan 2011, 12:21)
Oooo a aby som nezabudol, "iphonessuck" uz podla nazvu znie, ze sa tam bude nachadzat uplne nezaujaty a kvalitny zurnalizmus
Takze si vyberas produkty ktore maju nulovy marketing? Dobry napad! ALe aby si nebol pokrytec tak ti dovolim poradit co nemozes robit:
Nechod nakupovat do Kauflandu, Carefouru, Lidlu, CBA, COOP Jednota, Tesco, Metro a celkovo sa vyhni nakupnym centram. Vsetky obchody co som spomenul maju totiz rozbehnutu reklamnu kampan pomocou letakov, stoviek billboardov, TV reklam... proste rozhodne vymyvaju mozgy pomocou reklam. Ale nezufaj, urcite najdes nejaky zapadnuty rodinny podnik kde mozes nakupit, sice vyber budu mat nanic, ceny mozno taktiez, ale nebudes ovplyvneny zlym a skaredym marketingom.
Dalej sa musis vyhnut prakticky KAZDEJ znacke mobilneho telefonu okrem cinskych falzifikatov. Kazda znacka mobilov ma totiz obrovske kampane podobne ako som uviedol hore plus obcas pouzivaju aj viralny marketing.
A kedze si clovek s pristupom na internet tak risknem tu sancu (cca 95% na slovensku ak sa nemylim) a budem predpokladat ze mas na PC Windows. Teraz suprise suprise: Microsoft vynaklada na marketing asi 2x viac prostriedkov (percentualne z celkovych ziskov) ako Apple. Takze odporucam zmenit OS. Nezabudaj, ze Canonical vsadza na viralny marketing, takze Ubuntu skrtaj a najdi si nejaku distribuciu ktoru nik nepozna. Aby som ti to ulahcil, tak tu mas link, nieco si najdi http://goo.gl/a1UdN
Uz vidis kam tym mierim? Nielenze si doslova idiot (myslene ako urazka, ale obavam sa, ze ani od diagnozy to nema daleko), si zaroven pokrytec a nemas vlastny nazor, kedze si ochotny nekupit si kvalitnejsi vyrobok len preto, lebo ma spolocnost kvalitny marketing. Seriozne, to ako zle na tom musi byt clovek aby nieco take vypotil?
Oooo a aby som nezabudol, "iphonessuck" uz podla nazvu znie, ze sa tam bude nachadzat uplne nezaujaty a kvalitny zurnalizmus
-
krankenwagen
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Oplati sa este v tejto dobe kupovat 3gs? Alebo rovno posetrit na stvorku? Co som pocul, Apple podporuje iba posledne dve generacie iphonov, cize ked by vysla 5ka, 3gs by uz nebol podporovany? Co by to pre mna znamenalo? Dik.
cca za mesiac až dva bude nový iOS 4.3, ktorý už nebude podporovať iPhone 3G. To, či bude 3Gs podporovaný, keď výjde 5ka resp. iOS 5 nik nevie. Každopádne ja by som už 3Gs asi nekupoval.
-
rockonhustla
Light Star
Kde som napisal, ze si nekupujem produkty podporovane marketingom? Idiot si ty, zjavne si to vobec nepochopil. Dokonaly marketing nemusi byt zly, ale dokonaly marketing pre jednoducho mysliace ovecky v podani vymyvania mozgov ako ma Apple fakt nechcem podporovat a zaradovat sa medzi ludi akych som spominal, pretoze si kupujem produkty hlavne podla zdraveho rozumu a nie cisto pod vplyvom marketingu . A urcite najobjektivnejsie clanky pre teba su PR clanky pre Apple produkty.Stopa napísal:"A aj keby boli Apple produkty originalne, bezkonkurencne a najkvalitnejsie, myslim si ze nikdy by som neplatil za to, aby som sa mohol zaradovat medzi takychto zivitelov dokonaleho marketingu."
Takze ok, ideme na to:
Akym sposobom si dokazal oddelit marketing vsetkych ostatnych spolocnosti od toho Applovskeho? Tak, ze si MYSLIS, ze je to o oveckach? Mas nejaky normalny dokaz tohoto tvrdienia alebo si to iba prajes? Co sa tyka tech spolocnosti, tak Apple ma iba silnu brand loyalty, ktora vsak u nas na slovensku prakticky neexistuje, takze sa nou ani netreba zaoberat. Vsak kto z tu pritomnych iPhonistov ma Mac? Alebo aspon iPod? Proste brand loyalty je irrelevantna momentalne.
A aj keby bola relevantna, a co? Mercedes, BMW maju tiez bohovsku brand loyalty a stazuje sa niekto? NIE! Ak trochu porozmyslas tak zistis, ze brand loyalty sa vytvori predavanim salvy super produktov. Vsak sa zamysli: ak si kupis 3x bavoraka a so vsetkymi si 2x viac spokojny ako s predchadzajucimi autami, vsakze budes skor nakloneny kupeniu bavoraka aj v buducnosti? NIC VIAC V TOM NIE JE!(vsetky pouzivane capslocky su na zvyraznenie, mas viditelny problem s chapanim pisaneho textu) Ak by vsak BMW vytvorili nejakeho sh*ta, tak im to nik nekupi, rovnako ako aj s Applom. Pocul si napriklad o Motorola Rokr s iTunes? Asi nie, nik to nekupoval. Alebo o hernej konzole Pippin? Detto, a co Apple TV? To si kupilo par tisic ludi v USA a tam to haslo.
Keby mal Apple tak dokonaly marketing co vymyva mozog (k tomuto sa este dostanem), tak Pippin ma momentalne viac uzivatelov ako Xbox 360 a PS 3 dokopy a Apple TV trha predajne rekordy.
A este k tomu vymyvaniu mozgu: to ze si idiot som uz vravel, vsakze? Pre mna je idiotom rozhodne hlavne ten, co nielenze bude zanietene diskutovat, ale vytrvalo trvat na svojej pravde aj ked o danej oblasti nic nevie A VIE O TEJTO NEVEDOMOSTI (velmi podstatna cast, mal som pokusenie dat to vacsim pismom). Asi to nebude pre teba prekvapenie, ale o fungovani reklamy a marketingu nevies zhola nic. Skratim to pre teba: neexistuje ziaden zly marketing a dobry (cest podpasovym vynimkam ktore su pochopitelne zakazane). Proste je kvalitny a nekvalitny, lisi sa len vzorka ludi na ktorych je zamerana. Pricom pri vzorke Applistov to maju tazke, podla statistik sa jedna o inteligentnejsich a vzdelanejsich ludi ako v pripade konkurencie. (tu statistiku som tu aj niekde mal, ale hladat ju koli trollovi veru nechcem)
Proste zatial to tu necham tak, pockam kym prides s RELEVANTNYM dokazom, ze uzivatelia Apple su ovlyvnitelnejsi reklamou, zatial dokazy hovoria proti tebe. Dovtedy varis z vody. Samozrejme chcem dokaz z uznavaneho zdroja, je jedno ci to bude stranka zamerana na psychologiu/marketing alebo technologiu.
A take PS: cely marketing/reklama je o vymyvani mozgu urciteho stupna, bez vynimiek. To len tak na dovazok, aby si si uvedomil ako o tom nic nevies.
Akym sposobom si dokazal oddelit marketing vsetkych ostatnych spolocnosti od toho Applovskeho? Tak, ze si MYSLIS, ze je to o oveckach? Mas nejaky normalny dokaz tohoto tvrdienia alebo si to iba prajes? Co sa tyka tech spolocnosti, tak Apple ma iba silnu brand loyalty, ktora vsak u nas na slovensku prakticky neexistuje, takze sa nou ani netreba zaoberat. Vsak kto z tu pritomnych iPhonistov ma Mac? Alebo aspon iPod? Proste brand loyalty je irrelevantna momentalne.
A aj keby bola relevantna, a co? Mercedes, BMW maju tiez bohovsku brand loyalty a stazuje sa niekto? NIE! Ak trochu porozmyslas tak zistis, ze brand loyalty sa vytvori predavanim salvy super produktov. Vsak sa zamysli: ak si kupis 3x bavoraka a so vsetkymi si 2x viac spokojny ako s predchadzajucimi autami, vsakze budes skor nakloneny kupeniu bavoraka aj v buducnosti? NIC VIAC V TOM NIE JE!(vsetky pouzivane capslocky su na zvyraznenie, mas viditelny problem s chapanim pisaneho textu) Ak by vsak BMW vytvorili nejakeho sh*ta, tak im to nik nekupi, rovnako ako aj s Applom. Pocul si napriklad o Motorola Rokr s iTunes? Asi nie, nik to nekupoval. Alebo o hernej konzole Pippin? Detto, a co Apple TV? To si kupilo par tisic ludi v USA a tam to haslo.
Keby mal Apple tak dokonaly marketing co vymyva mozog (k tomuto sa este dostanem), tak Pippin ma momentalne viac uzivatelov ako Xbox 360 a PS 3 dokopy a Apple TV trha predajne rekordy.
A este k tomu vymyvaniu mozgu: to ze si idiot som uz vravel, vsakze? Pre mna je idiotom rozhodne hlavne ten, co nielenze bude zanietene diskutovat, ale vytrvalo trvat na svojej pravde aj ked o danej oblasti nic nevie A VIE O TEJTO NEVEDOMOSTI (velmi podstatna cast, mal som pokusenie dat to vacsim pismom). Asi to nebude pre teba prekvapenie, ale o fungovani reklamy a marketingu nevies zhola nic. Skratim to pre teba: neexistuje ziaden zly marketing a dobry (cest podpasovym vynimkam ktore su pochopitelne zakazane). Proste je kvalitny a nekvalitny, lisi sa len vzorka ludi na ktorych je zamerana. Pricom pri vzorke Applistov to maju tazke, podla statistik sa jedna o inteligentnejsich a vzdelanejsich ludi ako v pripade konkurencie. (tu statistiku som tu aj niekde mal, ale hladat ju koli trollovi veru nechcem)
Proste zatial to tu necham tak, pockam kym prides s RELEVANTNYM dokazom, ze uzivatelia Apple su ovlyvnitelnejsi reklamou, zatial dokazy hovoria proti tebe. Dovtedy varis z vody. Samozrejme chcem dokaz z uznavaneho zdroja, je jedno ci to bude stranka zamerana na psychologiu/marketing alebo technologiu.
A take PS: cely marketing/reklama je o vymyvani mozgu urciteho stupna, bez vynimiek. To len tak na dovazok, aby si si uvedomil ako o tom nic nevies.
Keď už sme pri tom chalani tak marketing sa nerovná reklama. Najskôr si ujasnite pojmy a potom tu riešte čo áno a čo nie. Každopádne by ma veľmi zaujímalo čo o tom marketingu tak viete keď o ňom píšete jak znalci...
stopa mylis sa trh bude zaplaveny bezpapierovymi ifonmi z anglicka ktore budu mat '1 year international warranty' ci jak to volaju..a ked dojdes do servisu s tym, ze ti odisla bateria tak ti to daju ako chybu zapricinenu uzivatelom
slovensko tusim stale nema pobocku apple(mam taky dojem) takze tak 
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
Stopa:
reklamu/marketing si mylis s propagandou.
reklamu/marketing si mylis s propagandou.
guess.whoo: reklama - promotion, propaganda je len súčasť marketingového mixu (product, place, price, promotion), to je rozdiel. Marketing je veľmi komplikovaná a veľká sieť určitých zásad a pravidiel ktoré sa aplikujú alebo by sa mali aplikovať v praxi. To je dosť podstatný rozdiel.
To čo funguje u Applu je buzz - teda marketing hovoreného slova aneb zákazníci širia pozitívny feedback medzi svojich známych a hovoria o produktoch.
To čo funguje u Applu je buzz - teda marketing hovoreného slova aneb zákazníci širia pozitívny feedback medzi svojich známych a hovoria o produktoch.
Všetko okolo iPhone a iPod touch
A bude cakat dalsie mesiace dokial dolozi na ip 4? Ved o chvilu tu bude novy iphone a vtedy bude aj ip 4 zastaraly...Shwollo napísal:cca za mesiac až dva bude nový iOS 4.3, ktorý už nebude podporovať iPhone 3G. To, či bude 3Gs podporovaný, keď výjde 5ka resp. iOS 5 nik nevie. Každopádne ja by som už 3Gs asi nekupoval.
Moja rada: kup si iphone 3gs uzivaj si ho (ako ja) nove hry ti natom sekat nebudu, mas ho za ovela lepsi peniaz ako ip 4. Nezabudaj ze o chvilu tu mame novy iphone, potom uz bude aj iphone 4 zastaraly. Necakaj lebo by si sa nedockal, kupuj ked nanho mas...
to máš pravdu... ale závisí to od toho koľko má teraz €Filipito napísal: A bude cakat dalsie mesiace dokial dolozi na ip 4?
Marketing pokial viem zahrna absolutne vsetko co sa tyka sposobu propagacie a nasledneho predaja produktu.
guess.whoo: co myslis pod tou propagandou? Lebo som uprimne nepochopil.
A taky mensi OT: je to oficialne, Android ma 2x vacsie predaje ako iOS (sa divim, ze im to trvalo tak dlho) http://gizmodo.com/5747909/its-official ... re-winning , teraz sa ukaze, ci fakt zacnu vychadzat aplikacie primarne na tento OS(ako viaceri androidisti aj tu na fore tvrdia). Uprimne tomu neverim.
//autoeditácia príspevku (31 Jan 2011, 23:01)
Hermes: no tak potom su to parchanti, ja chcem konecne Apple store v par mestach nech tu nevladne ta tyrania nasich predajcov.
guess.whoo: co myslis pod tou propagandou? Lebo som uprimne nepochopil.
A taky mensi OT: je to oficialne, Android ma 2x vacsie predaje ako iOS (sa divim, ze im to trvalo tak dlho) http://gizmodo.com/5747909/its-official ... re-winning , teraz sa ukaze, ci fakt zacnu vychadzat aplikacie primarne na tento OS(ako viaceri androidisti aj tu na fore tvrdia). Uprimne tomu neverim.
//autoeditácia príspevku (31 Jan 2011, 23:01)
Hermes: no tak potom su to parchanti, ja chcem konecne Apple store v par mestach nech tu nevladne ta tyrania nasich predajcov.
yazoo: presne ako vravim, tiez to tam maju napisane
"Advertising is a single component of the marketing process."
Má väčšie predaje ale to len preto, lebo Android beží na viac druhov mobilov (HTC, LG, Samsung...) A to je podľa mňa najväčšia nevýhoda Androidu. Musia sa robiť aplikácie, ktoré budú bežať na všetkých rozlíšeniach, na všetkých mobiloch... A ak nebude bežať na všetkých tak pochybujem, že to bude mať nejaké extra veľké predaje.Stopa napísal:A taky mensi OT: je to oficialne, Android ma 2x vacsie predaje ako iOS (sa divim, ze im to trvalo tak dlho) http://gizmodo.com/5747909/its-official ... re-winning , teraz sa ukaze, ci fakt zacnu vychadzat aplikacie primarne na tento OS(ako viaceri androidisti aj tu na fore tvrdia). Uprimne tomu neverim.