neistota z uspechu

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
regis
Novice
Novice

neistota z uspechu

Príspevok od používateľa regis »

mozete mi pomoct s par vecami ? chcel byt som byt profesionalny sportvoec ale trapi ma nonstop vec ako
prečo prave ja , vsetci ta riesia ,nenavidia
su lepsi ako ja ale nechcu byt profesionali
nejaky ten citat by pomohol :/
maciatko99
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Re: neistota s uspechu

Príspevok od používateľa maciatko99 »

K niečomu takému asi nie je citát, k tomu je skôr psychológ. Ak máš na to byť úspešný športovec a mať profesionálnu kariéru, tak čoho sa bojiš? Pripadá mi to tak, že si ešte len na polceste a už máš strach z úspechu, ale čo potom, ak budeš za polovicou, príde úspech, závisť kamarátov, peniaze, záujem médii, zranenia, čo potom? Už teraz to nezvládaš a keď sa dostavia tieto spomenué veci, tak ako ich chceš zvládať?
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Re: neistota s uspechu

Príspevok od používateľa Janio »

regis - od letným prázdnim sa učím na skate a doteraz mi nejde ollie pritom, to každý zvládne do 2 týždňov...
Prečo práve ja som zakopol ? Prečo práve ja som chorý? Nezamyšľaj sa na tým a radšej trénuj. Oplakávaním ani lepší nebudeš... To, že majú v niečom viac a ? Ty máš zase v tom čo oni nemajú a možno si práve niekto s ních vravi "prečo práve ja nesom ako regis?" Takže skús dosiahnuť to čo chceš a ak sa ti to nepodarí tak čo už... Život je taký, začni robiť niečo v čom sa ti bude dariť a zároveň aj ťa to bude baviť...

BTW - mačiatko to dobré vystihla :)
pitbullko
Light Star
Light Star
Bydlisko: „Keby som bol postavený pred rozhodnutie medzi zbabelosťou a násilím, zvolil by som násilie“[Gandhi]

Re: neistota z uspechu

Príspevok od používateľa pitbullko »

regis nechcem sa ta ziadno dotknut ale kolko mas prosim ta rokov? urcite by to chcelo psychologa, necakaj s tym...
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

neviem aký šport robíš, ale ak ťa baví tak ho rob aj naďalej. A možno nebudeš profesionál, budeš hrať mestskú ligu a zarábať mizerne, ale budeš robiť čo ťa baví. Dám ti jeden príbeh z môjho detstva. Boli sme asi tak 7-10 roční zasrani, a hrávali sme sa vonku basketbal. Jeden kamarát začal uvažovať že by sa skúsil zapísať na basket, ale robili sa tam výberové testy a bál sa toho že neuspeje a podobne. Rovnako ako ty. My sme ho povzbudili a tak tam šiel. Spravil testy, dostal sa do základnej zostavy, neskôr do A teamu nášho mesta, a nakoniec hral za reprezentáciu. Splnil sa mu sen o ktorom ty snívaš. Dnes hráva zase za Prievidzu za mužov, zarába mizerne. Takže tvoje sny ktoré máš nemusia byť nereálne, ale uvedom si že aj keď ich dosiahneš, nemusia trvať večne. Tým ťa nechcem odradiť, len ťa chcem naučiť triezvo rozmýšlať. Jeho basketbal baví, a keď som s ním naposledy bol a pýtal sa ho prečo s tým neskončí keď tak slabo zarába a nenájde si nejakú prácu, tak mi povedal že ho to baví a je šťastný, že peniaze nepotrebuje lebo dres a loptu má od mužstva a na jedlo a nájom si zarobí. Viac mu vraj netreba. Toto je v športe to hlavné, nie byť profíkom a zarábať miliony, ale tešiť sa do "práce" ;)
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

nie neistota z uspechu, ale priam strach z uspechu a sucasne asi aj z neuspechu ... ved to skus a uvidis, ked to nebude ono vzdy je mozne nechat to tak - naopak, ked to nevyskusas, tak si budes mlatit hlavu o stenu, preco si do toho nesiel, ked si na to mal :-)
Napísať odpoveď