Zdielany internet a problem so SKYPE

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
joyko
Novice
Novice

Zdielany internet a problem so SKYPE

Príspevok od používateľa joyko »

Ahojte, pokusim sa vysvetlit svoj problem, dufam ze sa najde niekto kto mi poradi.

Mam 2 notebooky. Na jednom XP a na druhom Win7. Na internet sa pripajam cez XP - v notebooku mam express kartu od Orange (3G). Zdielanie internetu (aby internet isiel aj na druhom ntb) som nastavil takto: vytvoril som ad-hoc wifi prepojenie oboch ntb. Na XP som nastavil zdielanie cez "bezdrotove pripojenie" a v druhom ntb som nastavil rucne adresu servera DNS (co je ip od Orange).

Vsetko krasne funguje, internet ide aj na jednom ntb aj na druhom.

V com je problem. Ak na ntb s Win7 zapnem skype a chcem niekomu zavolat, internetove pripojenie sa ihned prerusi a internet tu neide. Skusam funkciu "riesit problemy" a po kratkej kontrole mi vypise chybu v zneni: System Windows nemoze komunikovat so zariadenim alebo s prostriedkom (primary DNS server) - vid obrazok.

Potom uz len restart ntb s Win7 a opatovne pripojenie k ad-hoc wifi - internet ide. Ak vsak opat zapnem skype a prijmem hovor, resp. sa pokusim niekomu zavolat, opakuje sa situacia hore.

Prosim poradte mi niekto, preco to robi, a ako sa tomu vyhnut.

Dakujem. Joyko.
Prílohy
error.jpg
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Zdielany internet a problem so SKYPE

Príspevok od používateľa hojko »

Podla toho co ti pise, tak je tam problem v komunikacii s routrom alebo s DNS. IP adresy na notebookoch mas nastavene pevne alebo pouzivas DHCP??? Skus tam dat vlastne DNS, pouzit mozes trebars Google DNS s IP adresou 8.8.8.8 alebo OpenDNS server.
joyko
Novice
Novice

Re: Zdielany internet a problem so SKYPE

Príspevok od používateľa joyko »

Tak vyriesil som to takto.

Bol som v Orange, a kupil som si 3G wifi router Huawei Flybox B260a

Teraz sa s oboma notebook-ami pripajam na internet bezdrotovo, bez akehokolvek zdielania a pod. Skype ide aj na jednom ntb aj na druhom. Dokonca mozem sucasne volat pomocou obidvoch. Ziadne DNS hlasky a podobne.

;) -joyko-

(cena za ten router na program, ktory mam vysla na 9 EUR) ;)
Prílohy
huawei_flybox_b260.jpg
huawei_flybox_b260.jpg (1.45 KiB) 1179 zobrazení
Napísať odpoveď