Caute, potreboval by som pomoct s tymtom problemom, mame doma wifi router dlink od t-comu, router mame v obyvacke a notebook v obyvacke je nanho pripojeny sietovym kablom, potom mame sietovy kabel zamurovany v stene, jeden koniec zamurovaneho kabla je v obyvacke a druhy v detskej izbe, na obidvoch koncoch su samozrejme sietove zastrcky, zo sietovej zastrcky ktora je v obyvacke je napojeny sietovy kabel do routru, cize kabel v stene je prepojeny s routrom, no ked sa pripajam na net v detskej je s tym obrovsky problem, niekedy pripojenie funguje, niekedy vobec nie, aby som ho spojazdnil musim 100x restartovat pc a router, neviete v com by mohol byt tento problem ?
Ale ked sa pripajam na router priamo, ze kabel nie je rozdeleny v stene, tak nemam ziaden problem, problem je len s pocitacom ktory sa napaja cez detsku izbu ...
Dik
siet v byte
Re: siet v byte
Sam si si odpovedal, chyba je v kabli v stene. Skus rozobrat zastrcky a skontrolovat kontakty, pripadne ich upevnit nanovo. Ak sa zastrcka dlhsie nepouzivala, tak skus vycistit aj kontakty kam sa pripaja standardna koncovka. Ak to nepomoze, tak je asi kabel poskodeny niekde v stene, neviem ako mate riesene rozvody, ked nie je zamurovany napevno ale je iba v rurke, tak by nemal byt problem vymenit ho, ak je zamurovany, tak musis pockat kym sa bude malovat 
-
p4ra
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
A mozno by ho bolo len treba prekrimplovat. Na jednom alebo druhom konci. Ale ako GothaR, aj ja by som to videl na problem v kabli.
Hm, a nemyslite, ze keby bol problem v kabli, ze by to pripojenie nefungovalo vobec ? Ja si myslim, ze keby bol poskodeny kabel, tak pripojenie by nefungovalo nikdy, nvm no ... no a to je ten problem, ze ten kabel nie je v rurke, ale rovno v stene zamurovany, nvm preco to tak debilne dali a sekanie steny neprichadza do uvahy
aach jaj
Nejde o to, ze by bol kabel preseknuty, len niekde blbne kontakt, preto som pisal, ze najprv treba skontrolovat zastrcky, pretoze tam je chyba najpravdepodobnejsia. Doma som mal tiez raz zle urobeny kabel a internet vypadaval, kupil som vsetko nove a odvtedy to ide stabilne.
Hm, najhorsie je to, ze ja sa v tychto veciach nevyznam, co sa tyka zapajania atd. a chlapik z pocitacovej firmy co nam to robil, vsetko premeriaval s nejakym pristrojom a hovoril, ze vsetko je okay.