Rozbehanie SAP(Stietovy stream) cez router
Rozbehanie SAP(Stietovy stream) cez router
Ahojte, chcem sa spytat ci tu niekto z vas nema skusenosti ako rozbehat SAP vo VLC player cez router. Jedna sa mi konkretne o IPTV cez slovanet. Pokial si comp pripojim napriamo bez routra vo VLC mi nacita streamovane kanali a frci to ako basen, ale akonahle do cesty mam zapojeny router konkretne D-link 524. Tak sa mi vo VLC ziadny kanal neobjavi. Viete niekto poradit co v tom blbom dlinku nastavit? Dik
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Rozbehanie SAP(Stietovy stream) cez router
Predpokladam, ze okrem vypnuteho firewallu bude vhodne nastavit TCP+UDP porty, ktore sa pouzivaju. Pouzi Google, aby si tie cisla portov nasiel.
Uplne ti staci nastavit si v routeri DMZ na IP tvojho pc. Myslim ze ten dlink by s tym nemal mat problem.
DMZ som povolil na svoju IP ale nepomohlo. Firewall mam samozrejme vypnuty .Povolil som aj UDP porty 1234 a 9875 ale tak isto neuspesne.
-
Mek
Addict
A nemusi router nahodou podporovat PIM? To taky nejaky lacny router asi podporovat nebude...
-
masterdead
SysAdmin
Ak si dobre myslim, zariadenie musi vediet routovat multicast.
Multicast Streams mas povolene?
Multicast Streams mas povolene?
Priamo polozku multicast streams v routry nemam. Ale mam povolene IGMP (Internet Group Management Protocol) co by malo povolit aj streamovanie ak som sa spravne docital.
-
D_I_C_K
Light Professional
Zdravíčko tiež mám podobný problem, preto by som chcel vedieť že či to už je vyriešené?? ..
v 524UP nemas multicast?
tak si skontroluj cas:
Tools->Misc->Multicast Streaming->Enabled
Co sa tyka IPTV Slovanetu cez VLC este doplnim:
Pre spravne fungovanie multicastoveho vysielania je potrebne akceptovat UDP pakety s destination portom 1234 (Multicast) a 9875 (SAP). Takisto je dolezite, aby ste akceptovali IGMP a PIM protokol, je to IP type 2 (IGMP) a 103 (PIM), samozrejme, pokial to Vas firewall umoznuje, co napriklad integrovany firewall Windows XP neumoznuje a dane protokoly prepusta cez firewall automaticky. Presne nastavenie protokolov umozni samostatny firewall pod windows alebo standardny firewall pod linuxom. Cez prvy UDP port bezi samotne video, cez druhy port prebieha ohlasovanie playlistu prostrednictvom SAP protokolu. V roznych druhoch firewallu sa to nastavuje inac. Pri probleme s PCTV treba skusit vypnut firewall, ci pojde PCTV bez neho. Ak ano, tak treba v danom firewalle vytvorit pravidlo, ktore PCTV povoli. Ak nie, tak moze byt, ze je zapnuty este nejaky program, ktory to blokuje.
tak si skontroluj cas:
Tools->Misc->Multicast Streaming->Enabled
Co sa tyka IPTV Slovanetu cez VLC este doplnim:
Pre spravne fungovanie multicastoveho vysielania je potrebne akceptovat UDP pakety s destination portom 1234 (Multicast) a 9875 (SAP). Takisto je dolezite, aby ste akceptovali IGMP a PIM protokol, je to IP type 2 (IGMP) a 103 (PIM), samozrejme, pokial to Vas firewall umoznuje, co napriklad integrovany firewall Windows XP neumoznuje a dane protokoly prepusta cez firewall automaticky. Presne nastavenie protokolov umozni samostatny firewall pod windows alebo standardny firewall pod linuxom. Cez prvy UDP port bezi samotne video, cez druhy port prebieha ohlasovanie playlistu prostrednictvom SAP protokolu. V roznych druhoch firewallu sa to nastavuje inac. Pri probleme s PCTV treba skusit vypnut firewall, ci pojde PCTV bez neho. Ak ano, tak treba v danom firewalle vytvorit pravidlo, ktore PCTV povoli. Ak nie, tak moze byt, ze je zapnuty este nejaky program, ktory to blokuje.
po polroku to uz asi vyriesil...