Intel dual core e5200 1.70GHz
Ram 4Gb ddr2
HDD 500gb
nVidia GeForce 9500GT 512MB DDR3
Veľa hrávam hry a už vidím že sem tam už nestíha a neviem do čoho mám skôr investovať.
Prisím poradte.
CPU daj prec, 1,7GHz je zalostne malo v dnesnej dobe. Tiez by som mozno pridal na jadrach.
Teda nejaku dosku so socketom 1156/1336/AM3, vyber je na tebe, a nejake 4jadro - pre 1156 nejaku i5, pre 1336 i7, pre AM3 Phenom...
Hmm to viem že 1,7GHZ je málo len nechcem kupovať tento rok aj grafiku aj cpu ale rád by som si zahral ešte nejaké hry či vyjdu tento rok ako npar. TDU2, DIRT3 atď.
Za to chem poradiť že čo skôr teda vlastne tak by som si tento rok ešte niečo zahral.
//autoeditácia príspevku (02 Feb 2011, 16:37)
Teraz ma napadlo že keby som dal niekomu pretaktovať cpu tak by ešte dačo vydržal či nie ?
Vyberal som s prihliadnutim na Tvoje poziadavky - teda asi mala cena a vykon. Moja predstava sa vsak moze lisit od reality, odporucam ti temu "Pre tych, ktori potrebuju radu so zostavou".
Este si nenapisal, aky je Tvoj rozpocet vlastne.
MATWiX napísal:Hmm to viem že 1,7GHZ je málo len nechcem kupovať tento rok aj grafiku aj cpu ale rád by som si zahral ešte nejaké hry či vyjdu tento rok ako npar. TDU2, DIRT3 atď.
Za to chem poradiť že čo skôr teda vlastne tak by som si tento rok ešte niečo zahral.
//autoeditácia príspevku (02 Feb 2011, 16:37)
Teraz ma napadlo že keby som dal niekomu pretaktovať cpu tak by ešte dačo vydržal či nie ?
Procák nemeň. Je to 2.5GHz a nie 1.7. Máš ho len podtaktovaný a pretaktovať by sa dal na 3.5+GHz, čo na dnešnú dobu ešte stačí. Dokúp grafiku, napr. GTX460 1GB, ak máš menej love, tak GTX460 768mb. Z bazárových by som volil GTX260, GTS250, 9800GTX/GTX+., HD4870, HD4890, HD4850, HD4770, staršie nie. Najlepšia voľba by bola tá GTX460.
PC nechaj tak a kúp si Playstation. Na hry sú potrebné najvýkonnejšie počítače, grafika za cca 1000 Eur a tak. A na Quad procesory vyrába niekto aj hry? Nekonečný proces.
Ja len tak, robil som servis jednomu, ktorý kúpil takú, a to hry vonkoncom nehráva, "vodník" mu vytopil počítač za 130 000 a mal som s tým spústu roboty, hlavne s tou grafikou. Cca 14 dní čistenia a sušenia, lebo dodávateľ mu chcel opravu urobiť práve za cenu tej grafiky /1000 Eur/... a mne to stálo trpezlivosť, niekoľkonásobné čistenie lihom a sušenie na slnku... a ide to od tej doby perfektne, ale aj tak hry nemá.
K hore uvedenemu, aj ked je to starsie ale neda my nevyjadrit sa......suhlasim s jardom, len velmi drahy PC potiahne hry tak ako napr. xbox kt. je oproti tomu za par supiek.....moja vyzia do buducna je miniPC+xbox