Repair Windows
-
rockonhustla
Light Star
Repair Windows
Mam nainštalovaný windows ale pre problémy spomínané v inej téme chcem dať opraviť windows podľa tohoto postupu . Teraz mám však ďalší problém, po nabootovani, stlačení enter a odsúhlasení podmienok (1.-5. krok) sa nemôžem dostať na 6. krok. Mal by som mať na výber R pre opravu windowsu, ale namiesto toho tam mam tento screen. Po piatom kroku by mal byť detekovaný už nainštalovaný systém a mala by byť ponúknutá oprava. Mne však nebola v šiestom kroku ponúknutá, ako je zobrazené v screene. Skúsil som teda dať nainštalovať Windows na C:/ kde bol Windows nainštalovaný aj predtým. Potom mi vyhodilo na screene, že už je tam systém nainštalovaný a že sa neodporúča inštalovať dva systémy na jednom hard disku.
Ako mám dať na notebooku repair?
Ak nie je možné dať repair, ako ho mám teraz odznova nainštalovať? Ďakujem.
Ako mám dať na notebooku repair?
Ak nie je možné dať repair, ako ho mám teraz odznova nainštalovať? Ďakujem.
-
Gyrxiur
Expert
- Kontaktovať používateľa:
Re: Repair Windows
asi nemas original cd windowsu, ale nejake poloautomatizovane, stiahni si normal cd a Rko tam budes mat
Potrebuješ repair súrne? Daj na obidve partície delete a nainštaluj windows úplne nanovo.
-
Janio
Zablokovaný
Nebudem zakladať new tému keďže mám presne rovnaký problém. CD win mám original, takže v tom chyba nebude... Formát neexistuje aby som dal, pretože na tom disku mám dôležité údaje, ktoré nechcem stratiť... Takže otázka znie: Ako opraviť windows podľa návodu, alebo ako preinštalovať win bez toho aby sa mi stratili veci...
Mám win XP, a nemôžem ísť ani do safe mode, pretože mi vždy napíše, že chyba nejaký súbor, a mám tam dať cdčko a stralič R... No len reštartne PC a potom normálne podľa návodu...
PLS poraďte čo robiť... A ako inak zalohovať veci na Disku ak sa dá...
Mám win XP, a nemôžem ísť ani do safe mode, pretože mi vždy napíše, že chyba nejaký súbor, a mám tam dať cdčko a stralič R... No len reštartne PC a potom normálne podľa návodu...
PLS poraďte čo robiť... A ako inak zalohovať veci na Disku ak sa dá...
-
typek61
Darca
live windows 
-
Janio
Zablokovaný
co to je ? pocujem to prvy krat. vlastne na aku otazku odpovexas?
-
typek61
Darca
na tvoju stiahnes,napalis,das bootovat,naskoci ti to live-ko a mozes prenasat subory ak chces hodim ti v ss link na lamky
a potom samozrejme preinstalujes win nemusis sa s tym serinkat 
-
Janio
Zablokovaný
Tak bol by som rád, kebyže mi to pošleš do SS + aj napísať čo a ako... To mi pomôže zalohovať dáta na HDD ? Lebo nechápem. Keby tam bolo to repair tak to ide, ale neviem prečo to ja nemám... Či to s tým programom len preinštalujem win bez toho aby mi vymazalo veci ?
//autoeditácia príspevku (02 Feb 2011, 21:34)
Inak presne toto mi vypisuje keď chcem zapnúť win... Z ničoho nič mi dnes ráno reštartovavalo PC, tak som obnovil systém a vypol PC... No už som ho kvôli tej chybe nezapol.
Mohlo by to podľa toho návodu fungovať ?
typekov návod vyskúšam tiež, ale momentálne to nie je možné (musím spraviť boot cd etc. čo nie je možné...)
Preto hľadam zatiaľ iné variancie...
Ak viete ako to orapviť cez tu consolu tak napíšte, pretože tá mi ide
//autoeditácia príspevku (02 Feb 2011, 21:34)
Inak presne toto mi vypisuje keď chcem zapnúť win... Z ničoho nič mi dnes ráno reštartovavalo PC, tak som obnovil systém a vypol PC... No už som ho kvôli tej chybe nezapol.
Mohlo by to podľa toho návodu fungovať ?
typekov návod vyskúšam tiež, ale momentálne to nie je možné (musím spraviť boot cd etc. čo nie je možné...)
Preto hľadam zatiaľ iné variancie...
Ak viete ako to orapviť cez tu consolu tak napíšte, pretože tá mi ide
-
Soviet
Darca
Janio, poradim ti, kedze presne toto sa mi stale na jednom uzivatelskom notebooku v praci..
Staci spustit Recovery consolu a spustit chkdsk /f
Ja som to robil cez USB, kedze XPcko ani mechaniku som po ruke nemal..
Navod na recovery consolu na USB najdes napr tu:
http://tuts4tech.net/2009/07/14/creatin ... y-console/
Jedine tato mi fungovala..
Cize potom nastavis boot z USB a ked sa ti spusti revoery consola, tak prejdes na dany disk, kde mas windows a napises chkdsk /f alebo chkdsk/r
Ale znaci to aj to, ze tvoj disk ma uz daco za sebou
Kedze ja som len odzalohoval data a spustil HDD test a veru naslo viacero zlych sektorov.
Ako vravis, ze ty mas recovery consolu funkcnu, tak tam len zadaj dane prikazy.. Najprv daj chkdsk /f a potom chkdsk /r
Umna to zabralo, ale ako vravim, bolo vsetko spomalene a disk uz nebol 100pro funkcny..
Staci spustit Recovery consolu a spustit chkdsk /f
Ja som to robil cez USB, kedze XPcko ani mechaniku som po ruke nemal..
Navod na recovery consolu na USB najdes napr tu:
http://tuts4tech.net/2009/07/14/creatin ... y-console/
Jedine tato mi fungovala..
Cize potom nastavis boot z USB a ked sa ti spusti revoery consola, tak prejdes na dany disk, kde mas windows a napises chkdsk /f alebo chkdsk/r
Ale znaci to aj to, ze tvoj disk ma uz daco za sebou
Ako vravis, ze ty mas recovery consolu funkcnu, tak tam len zadaj dane prikazy.. Najprv daj chkdsk /f a potom chkdsk /r
Umna to zabralo, ale ako vravim, bolo vsetko spomalene a disk uz nebol 100pro funkcny..
-
Janio
Zablokovaný
Aha, ako to mám presne napísať ? "chdsk /f" a potom "chkdsk /r" ? Pretože tak mi to neberie. (teda r zobralo... ale keď dám F tak naíše "the parameter is not valid. Try ? for help." )a keď napíšem iba chkdsk tak niečo vypíše a nahodí "Use /p if you want check the volume anyway"
-
Soviet
Darca
pri /f musis taktiez zadat chkdsk /f (nie chdsk). A samozrejme to pouzivaj na disk, na ktorom je Win. (asi C tipujem)
-
Janio
Zablokovaný
áno je C. Tu som sa len preklepol tam som napísal chkdsk /f a nejde to... No to /r zobralo tak neviem prečo...
A ešte stále mi to robí... A je 50% , ale už bolo 72 tak asi to má viac fáz...
//autoeditácia príspevku (03 Feb 2011, 16:31)
Spravilo to, ale žiadny výsledok. /f nejde a /r nepomohlo
//autoeditácia príspevku (03 Feb 2011, 16:31)
Spravilo to, ale žiadny výsledok. /f nejde a /r nepomohlo
-
Janio
Zablokovaný
Vyskúšal som aj fixbot, ale nepomohlo...
Pomohlo až: (hádam to niekomu pomôže)
Ďakujem za pomoc.
(Dal by som K+, ale momentálne nemôžem
)
Pomohlo až: (hádam to niekomu pomôže)
Ďakujem za pomoc.
(Dal by som K+, ale momentálne nemôžem
Pred pokusmi s Win odporúčam pozálohovať všeky dáta na iný HDD/kľúč. A oprava Win - fdisk /z orig. CD využitie celého HDD/ a nanovo..., ináč je to zdlhavé. Pokiaľ ale máš funkčnú zálohu celého HDD, tak je to i inom /trebárs od Acronics/.