ano to je priklad toho čo som písal , že aj chalan je doteraz nezamestany lebo su tabulky ktore musia dodržiavať a preto do fabriky ku pásu nezoberu niekoho stitulom ktoremu musia dať minimalne 1000€ ked to može robiť niekto za 400€ bez titulu
lenže otázka znie : čo je lepšie ? hladať si rok prácu kde potom budeš zarabať povecme priemerne až nadštandartne alebo mat vždy istu aku taku podradnu prácu z podpriemerným zárobkom
vravim tu čisto o tabulkach a štatistikach
to že ked je človek čikovny tak nemusi robiť podradnu pracu a može zarabať pekne peniaze aj bez titulu je pravda ale to iste možem povedať aj ja že ked je človek šikovny a ma titul tak to do 35 dotiahne na nejakeho prezidenta firmy a týto ludia sa maju nadluxusne
ale to su len veci typu AK
tak isto ako som písal prvy priklad na prvej strane : pán bol šikovny ludia si ho chválili , dokonca zamestnanci ho sami chceli za šéfa ale bohužial nemate VŠ , mi mame nariadenie že ju mať musite a tak vas nepovýšime , a ten pán sice bol šikovny ale bohužial v 50tke už VŠ sa robiť moc neoplati a kto by nato mal aj chuť v takom veku ked už maš svoj určity dlhoročny typ života a teda nemal titul nešiel 3x hore platom , nema 2x menej roboty
ale toto su len príklady , teraz bol v novinach nejaky bezdomovec čo sa objavil vo filme a zrazu bude stať po boku brada pitta na hollywoodskom plátne ? a čo ? teraz ako ideme všetcia zbierať odpadky lebo ked ich človek zbiera šikovne počas natačania filmu tak sa uplatni ?
ja nechcem odsudzovať nikoho ani NEVRAVIM že ked maš titul si niečo viac alebo si lepši atd. (práveže týmto ludom čo ked maju titul robia zo seba niečo viac by som najradšej naplul do tváre) ja len vravim že mať titul je

velke
ale nieje to všetko ....
ja sam titul nemam a ani na VS sa nechystam, preto pretože chcem už zarabať, chcem sa osamostatniť a nie trčať do 25 na intraku a žiť dá sa povedať na chlebe zo solou ( nie každemu rodičia zaplatia byt a daju ešte 500€ mesačne na stravu a ostatne prkotiny) a myslim si že je to stratených 5 rokov života , nie života ako takeho ale života straveneho učenim kedže bohužial ako nam vraveli , vyber si strednu zo zameraním čo ta baví(a zistiš že na PC škole sa učiš biologiu ,chemiu atd. ) tak isto to je aj na VS, sice si zameranie vybereš ale aj tak sa učiš 70% kravín ktore vživote nevyužiješ a stvojim oborom su prepojene velmi okrajovo. Nevravim o veciach ako medicina, a podobne