Strelne Zbrane

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Mate nejaku strelnu zbran (prip rodinny prislusnik)?

Ano
51
30%
Nie, ale chcem
68
40%
Nie, ani nechcem
51
30%

Celkom hlasov: 170

pitbullko
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Bydlisko: „Keby som bol postavený pred rozhodnutie medzi zbabelosťou a násilím, zvolil by som násilie“[Gandhi]

Re: Strelne Zbrane

Príspevok od používateľa pitbullko »

to Pinhead kde ich maju po 200 €?
ja som chcel kupit jeden z bazaru za 120 € v paradnom stave len sa mi predal... u nas ich maju po 230 €. aj 30 € je dobrych
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

Napriklad v NMnV.... ale sa pytas zle.... Nie kde ich MAJU za taku cenu, ale kde ich MALI.... Ale 230 EUR, ktore spominas, je tiez pomerne zanedbatelna polozka, ak sa na to pozrieme optikou cena/kvalita/uzitna hodnota.... V kazdom pripade, vyzera to tak, ze akurat sa zavedu povinne testy u psychologa/psychiatra (az to bude nutne, aspon ja osobne radsej sa necham vysetrit u skutocneho lekara, nie u vystudovaneho zmrda z filozofickej fakulty).... Ale stale bude mozne vlastnit a nadobudat aj poloautomaticke pusky.... Peticia a zdruzenie Legis Telum aspon cosi dokazali.... Koniec koncov, mozno poslanci konecne dostanu rozum a aj tento paskvil zmietnu zo stola.... Uvidi sa....
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Pinhead
King
King

Článok som si poctivo prečítal - dokonca dvakrát.... A k čomu som došiel????
Je tam kopa emočného balastu s cieľom vytvoriť dojem "zbrane sú zlé",samotná výpovedná hodnota je pomerne nízka, a na konci článku autor aj rovno priznáva to, čo som predpokladal podľa obsahu článku, a síce to, že odmieta a nechce prevziať zodpovednosť za vlastné bezpečie. Budiž, je to jeho názor, je to jeho rozhodnutie....
Viac-menej demagogická zlátanina, celý ten článok....

A zakončím to dvoma citátmi....
"Stali jsme se snad nakonec tak nízkými a ubohými, že nám nemůže se zbraní býti důvěřováno? Jsou-li zde tyto zbraně skutečně ku naší obraně, čí ruce jsou důvěryhodnější a povolanější k jejich držení, než naše vlastní?" - Patrick Henry

"Totalitní stát může dělat velké věci, ale jednu věc udělat nemůže: nemůže dát dělníkovi v továrně pušku a říct mu, aby si ji vzal domů a měl ji v ložnici. Puška visící na zdi dělníkova příbytku nebo farmářovy chýše je symbolem demokracie. A je naším úkolem dohlédnout, aby tam zůstala." - George Orwell
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Pinhead, ty si taký odborník - súhlasíš s týmto článkom a daným postupom? Príde mi celkom rozumný.

http://www.legistelum.sk/postup-ziskania-zp-skupiny-a

Zachviľu mám 21, tak si chcem spraviť ZP.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Zdravím, chcem sa spýtať ako je to s nosením zbraní normálne po ulici, v meste, na sídlisku. Včera okolo jednej ráno som si išiel stredom skoro 20 tisícového sídliska (ale neskoro, takže všade mŕtvo) a predomnou na chodníku som videl staršieho chlapa (40-50) so psom, ktorý vyzeral (zrejme) trošku pod vplyvom. Myslím, že ho trochu motalo. Ide o to, že v pravej ruke niesol strelnú zbraň, nie som žiadny odborník, ale bola to veľká zbraň, vzhľadovo na prvý pohľad pôsobila tvarom ako nejaké AK47, alebo skrátka niečo podobné. Na pleci mal druhú, podobnú zbraň. Vôbec to nevyzeralo na vzduchovky, a taká starý chlapík by imho na nejaký airsoft nebol. Každopádne, ja idiot som neodbočil inam, ale šiel som k nemu a predbehol som ho. Najbližšia zákruta asi 50m, už som čakal iba guľku do chrbta, teraz sa smejem, ale nebolo mi všetko jedno.. :lol:

Je to normálne povolené? Takéto nosenie zbraní?
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Nie nieje, mal si hned privolat hliadku.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

presne tak, aj keby to boli hned airsoftove zbrane tak porusuje zakon, kedze v pripade hodnovernych replik sa ich nosenie aj pripadne pouzitie (napr by ta stym prepadol atd) posudzuje ako keby tie zbrane boli skutocne strelne zbrane. takze si mal okamzite privolat hliadku. nehovoriac o tom, ze ked bol skutocne pod vplyvom tak by mal ztoho naozaj velky problem.
Pinhead
King
King

hughito,
na stránke Legistelum sú veci popísané relatívne presne....

....a k tomu chlapíkovi, čo sa producíroval po ulici.... čisto teoreticky to mohli byť len hračky, za to by postih nebol, ale pokiaľ by to boli povedzme airsoftové hračky alebo zbrane na expanzné strelivo (zbrane kategórie D), nedajbože skutočné zbrane, tak by to bol pre daného pajtáša poriadny problém.... ak by samozrejme policajti boli niekde prítomní....
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Pinhead napísal:takže, kto môže ten by mal kúpiť aspoň dva Sa vz.58 do zálohy.... pretože za cenu cca 200 EUR je to doslova hriech nekúpiť.....
Zdravím, obsah citovanej myšlienky mi už asi rok vŕtal v hlave a teraz konečne keď som našetril dostatok € (bolo to presne 200) som sa odhodlal navštíviť jeden army shop a zakúpiť si expanzný Sa.vz58
Ostrí strelci z hojka mi hádam odpustia že sem píšem o tejto výukovej hračke, pretože nijak inak sa táto vec nazvať nedá, avšak nesmie chýbať v žiadnej zbierke nadšenca vojenskej histórie, pamätníkov ČSLA alebo proste záujemcov o branné cvičenia. :)
Expanz je funkčne identický s ostrou vojenskou zbraňou, avšak je určený na použitie slepých nábojov, má inštalované 2 kolíky v hlavni zabraňujúce použitia ostrej munície. Na pohon expandujúcim plynom však postačuje. Podľa slovenskej skúšobne sa zaradzuje do kategórie D. sem patria aj airsoftky.
Takže kúpu odporúčam kým to skladové zásoby a legislatíva dovoľuje. :)
Pinhead
King
King

http://guns.freedomlives.net/sites/defa ... 202012.pdf

až ma prekvapilo, že na Slovensku vyšiel takýto článoček....
všetko sú síce pre znalých známe fakty, ale pre širokú verejnosť ani tak nie, takže sa dá povedať, že celkom pekná osveta.... Len tak ďalej....
Napísať odpoveď