Autoškola - zážitky, skúšky, policajti a všeličo
-
Fabo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Autoškola - zážitky, skúšky, policajti a všeličo
To nebude o tom, kde maju menej ci viac roboty (podla mna) ale skor to vyrabaju v davkach po uradoch, aby sa usetrilo na kurieroch...
-
johny541
King
Tak tak, fabo ma pravdu, určite majú nejaké kvóty ktoré musia naplniť a potom sa to hromadne odosiela. Ak už im veľmi horí pod zadkom na termín dodania, tak to pošlú aj po menej, no určite čakajú aby sa toho nazbieralo čo najviac. Preto sa stáva, že niekomu môže vodičák prísť veľmi rýchlo, pretože chytil várku ešte pred ním a poslali to všetko spolu.
testik 55 to som bol este pokojny
ked som isiel kuzele (vzdy predtym som na prvy krat hned presiel), tak sa mi triasla noha jak hovado a na slalome som si musel cuvnut aby som kuzel nezobral
jazda v pohodicke, celkom kratka...nebyt potmavsej spoluobcanky ktora mi skocila uprostred cesty pred auto to aj docela nuda bola
, ale jako bal som sa tej jazdy pekne
z piatich sme dvaja spravili, ale ked som pocul co niektore slecny robili som mal dost
znacka zakaz odbocenia dolava pre nakladne auta (my sme na fabii boli a jediny naklad mohli byt tak vetrovky a kuzele v kufri) a policajt hovori aby odbocila dolava a ona mu suverenne zahlasi, ze ju nenachyta, lebo ze tam odbocit nemoze alebo sa otacali na ceste stylom dopredu na 2-ke, dozadu na 2-ke (pozera si dozadu a auto ide dopredu...a ziaden problem nemala
)
uz pomaly mesiac pred skuskami som si pokupoval kolky na zrychlene vydanie do dvoch dni a ono s mojim stastim nechytim termin kedy stahuju inspektorat ?
:D
ked som isiel kuzele (vzdy predtym som na prvy krat hned presiel), tak sa mi triasla noha jak hovado a na slalome som si musel cuvnut aby som kuzel nezobral
jazda v pohodicke, celkom kratka...nebyt potmavsej spoluobcanky ktora mi skocila uprostred cesty pred auto to aj docela nuda bola
z piatich sme dvaja spravili, ale ked som pocul co niektore slecny robili som mal dost
znacka zakaz odbocenia dolava pre nakladne auta (my sme na fabii boli a jediny naklad mohli byt tak vetrovky a kuzele v kufri) a policajt hovori aby odbocila dolava a ona mu suverenne zahlasi, ze ju nenachyta, lebo ze tam odbocit nemoze alebo sa otacali na ceste stylom dopredu na 2-ke, dozadu na 2-ke (pozera si dozadu a auto ide dopredu...a ziaden problem nemala
uz pomaly mesiac pred skuskami som si pokupoval kolky na zrychlene vydanie do dvoch dni a ono s mojim stastim nechytim termin kedy stahuju inspektorat ?
-
dr.house11
Medium Expert
páni ešte otázka k údržbe 
zostala rovnaká ako kedysi čiže konštrukcia motora ,chladiša atď alebo niečo new ?
zostala rovnaká ako kedysi čiže konštrukcia motora ,chladiša atď alebo niečo new ?
-
Mrk
Professional
pokial viem, tak udrzba sa uz neskusa, teda konstrukcia
edit: ja som robil v marci minuleho roku a nikto ma s tym nezatazoval
edit: ja som robil v marci minuleho roku a nikto ma s tym nezatazoval
-
johny541
King
Ako, skúša sa to, ale väčšinou sú to primtívne veci a skôr sa pýtaju na praktické veci, že ked sa pokazí toto, hento, tak čo treba robiť, prípadne poruchy vozidla (typy). Možno vediet základne pojmy ako z čoho sa skladá auto (naozaj základné - podvozok, napravy, "klietka" a pod.). Kedy sa vyuźíva prevodovka, na čo je dobrá v aute, prípadne, môjho kamośa sa pýtali, či by im vedel vysvetliť funkciu diffu.
-
Hellboy248
Guru wannabe
bud som uz kok, ale tieto blbosti sa uz predsa neskusaju ..aspon co mam znameho v autoskole a vravel mi :]
-
johny541
King
Skúša sa to, stále po testoch (teda iba tí, ktorí cez testy prejdú), robil som skúšky v Januári. Určite sa na to neberie veľký ohľad a dá sa z toho vykecať aj keď nič nevieš, záleží od policajta, ale väčšinou z toho nikto nerobí veľkú vedu. Ja som mal napríklad prísnejšieho policajta, no vedel som aj keď som si to prečítal iba raz.
konštrukcia sa skúša normálne po testoch, 18.1. som robil skúšky a opýtal sa ma na "závady stieračov" (asi iba blbý by sa z taký otázok nevedel vykecať) btw pokazil som to na kuželách čiže 17.2. mám opravné ....
mna sa na konstrukcii pytali na povinnu vybavu(to sa pytali kazdeho co bol vtedy na skuskach) a dostal som potom myslim prevodovku(bolo to pred dvoma rokmi tak si to presne nepamatam)
inak kuzelky radsej pomaly bez plynu, tam vas nikto nenahana
ja az na problem s lekarskou prehliadkou bezproblemova skuska(nie koli zdraviu ale koli tomu ze sa menili formulare)
inak kuzelky radsej pomaly bez plynu, tam vas nikto nenahana
ja az na problem s lekarskou prehliadkou bezproblemova skuska(nie koli zdraviu ale koli tomu ze sa menili formulare)
tak to potom tu konstrukciu zaviedli zase, lebo ja som robil v Novembri a nic.
-
johny541
King
Zas záleží aj od policajtov ako som písal, ako to berú. A ako to bolo pred tým, to zas neviem ja, iba viem, že teraz sa to skúša.
2LuksKE - Ja som robil taktiež 18.1. na Rampovej, nepoznáme sa?
Aká autoškola?
2LuksKE - Ja som robil taktiež 18.1. na Rampovej, nepoznáme sa?
Ahojte
Prave si robim VP a stale pocuvam na jazdach ze robim chyby, a dokola ze je to zle. Vzdy ma to tak zneisti ze uz potom fakt je to horsie a horsie. Pokial viem tak som tam nato aby som sa to naucil.
Mate niekto podobnu skusenost? Kedže mam už len nejakých 5 jazd do konca nechcem to vzdať ale bojim sa že nezvladnem skušky.
Táto autoskola sa nachadza v Šali.
Prave si robim VP a stale pocuvam na jazdach ze robim chyby, a dokola ze je to zle. Vzdy ma to tak zneisti ze uz potom fakt je to horsie a horsie. Pokial viem tak som tam nato aby som sa to naucil.
Mate niekto podobnu skusenost? Kedže mam už len nejakých 5 jazd do konca nechcem to vzdať ale bojim sa že nezvladnem skušky.
Táto autoskola sa nachadza v Šali.
Ak ti povie že ja si spravil chybu tak sa spýtaj akú a snaž sa ju nerobiť... ja som tiež poslednú jazdu nemal dokonalú a skúška bola v pohode...
P.S.: Chybami sa človek učí, ale reprodukciou chýb to skôr doserie
.
P.S.: Chybami sa človek učí, ale reprodukciou chýb to skôr doserie
-
johny541
King
Mne napríklad strašne vyhovovalo to, že som mal jazdy s odstupom niekoľkých dní a medzi tým som si mohol v hlave ujasniť čo som robil zle a na nasledujúcej jazde som to už viac nerobil, lebo som si dával pozor. To ale neznamená, že sa celú jazdu musíš sústrediť iba na jednu vec, napr. hádzanie smeroviek, lebo potom doserieš niečo iné. Ja som mal poslednú jazdu tiež takú krkolomnejšiu, trošku silnejšie som napríklad brzdil ale to bolo iba stresom. Aj na skúškach som sa bál, ale akonáhle som sadol do auta k policajtovi, tak z mne neznámych dôvodov som sa úplne uvolnil a stres zmizol. Nemáš sa čoho báť, ale musíš sa snažiť aj ty sám a musí tam byť viditeľný nejaký progres.
-
Suffel
Guru
minuly rok sa to neskusalo.. ja som tiez robil minuly rok a udrzbu som nemal.. este aj vtedy nam v autoskole hovorili teda skor babam ze to maju dobre lebo udrzba sa neskusa
..
tak zalezi ake chyby, neviem si vlastne predstavit ake chyby sa daju robit, ale ked mas par jazd do skusok tak by si sa asi mal na jazde viac sustredit
markus: na kuželky je už časový limit 10 minút, ale dá sa to v pohode počas kurzu som ich robil cca 4minuty
johny541: AŠ Pavlík, dvaja sme robili kužele po testoch, ja som nespravil
johny541: AŠ Pavlík, dvaja sme robili kužele po testoch, ja som nespravil
-
johny541
King
No po výzore si ťa asi nepamätám, ale viem, že jeden nespravil. Pozerali sme sa na teba všetci čo sme boli z Tandemu, lebo naša autoškola tam ešte nebola
Nevadí, Altea je veľké auto, najlepší boli tí, čo robili na Ford Ka kúžele a na Kii Rio jazdu...
Veď na tom Forde si si mohol stiahnuť okno a chytiť si kľudne zadný kužel v garáži 
tiež sa mi najviac páčili z RCAčka
...ako ja som v pohode kuželkoval na Seate tam za Hornbachom, len na skúškach som spravil jednu chybu, ktorá sa mi nikdy predtým nestala
...čo už, napravím. Hlavne že testy už nepíšem