Unmoutable_boot_volume
-
soldier
Expert
- Kontaktovať používateľa:
Unmoutable_boot_volume
Zdravim, pred par hodinami mi padol windows kompletne. Mam notebook Toshiba L650-10H s Win 7 x64, pri starte mi da na vyber spustit windows normalne alebo spustit opravu startup-u. V prvom pripade sa zasekne na "tociacom sa" logu win a po dlhsej dobe naskoci modra obrazovka s hlasenim UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME a veci ohladom toho ze mam odstranit najnovsi hardware a skusit znova a pod (nic som na nom nepridaval/neodstranoval odkedy som ho kupil). V druhom pripade ked dam nacitat tu opravu startupu, nacitaju sa instalacne subory, prebehne win logo a ostane mi cierna obrazovka a kurzor mysi a nic ine, cize nemam moznost dat repair systemu (ani ked stlacam F8 na starte a nefuguje repair,safe mod, posledne spravne nastavenia ani nic)...a vrchol mojho zufalstva je v tom ze ked vlozim instalacne cd windowsu ( neoriginalne - kedze som si nespravil ziadne recovery cd musim pouzit neoriginalne ), nastavim bootovanie z cd/dvd, odkliknem nabootovanie, natiahne instalacne subory a znova sa scenar opakuje (cierna obrazovka, biely kurzor mysi)...raz sa mi podarilo nacitat instalaciu windowsu to prve okno kde vyberam jazyky ale som to vypol s tym ze to pouzijem ako poslednu moznost (chcel som skusit safe mode este - mimochodom ten sa zasekne pri loadingu).Vysledok: nedokazem spravi repair systemu ani ho nainstalovat znova.
Re: Unmoutable_boot_volume
Vyskúšaj toto , ale neviem či to funguje aj s Win7 :
http://msgoodies.blogspot.com/2007/08/f ... ndows.html
Pri inštalácii Windows stlačiť R - recovery console
chkdsk c: /r /p
fixmbr
exit (to reboot)
alebo
chkdks c: /r
-------------------------------------------------------------------------------
Alebo si stiahni a napáľ na CD live distribúciu linuxu PMagic. Nabootuj z neho a pomocou programu GParted zformátuj HDD ako NTFS.
http://sourceforge.net/projects/partedm ... o/download
Ak sa ti to nebude dať zformátovať ani tým linuxom , tak to môže byť aj hardwarová chyba. Napr. pamäť.
http://msgoodies.blogspot.com/2007/08/f ... ndows.html
Pri inštalácii Windows stlačiť R - recovery console
chkdsk c: /r /p
fixmbr
exit (to reboot)
alebo
chkdks c: /r
-------------------------------------------------------------------------------
Alebo si stiahni a napáľ na CD live distribúciu linuxu PMagic. Nabootuj z neho a pomocou programu GParted zformátuj HDD ako NTFS.
http://sourceforge.net/projects/partedm ... o/download
Ak sa ti to nebude dať zformátovať ani tým linuxom , tak to môže byť aj hardwarová chyba. Napr. pamäť.
-
soldier
Expert
no vo win 7 netusim ako sa dostanem do konzoly. kedze ani nenacita uvodnu obrazovku instalacie tak z toho asi vela nebude. bojim sa to priznat ale asi odisiel disk pretoze nech ho zapojim v hocijakej kombinacii do hocijakeho pc tak ani nespustim pc. nemate dake rady ako zachranit data z neho aj ked to bude asi problem ked sa neviem do neho dostat. jedina moznost je uz asi len daky zachranny program ktory sa bude bootovat pri zapnuti z cd/dvd...
...to formatovanie som zatial neskusal pretoze nechcem prist o data
...to formatovanie som zatial neskusal pretoze nechcem prist o data
Tak potom asi posledná a veľmi jednoduchá možnosť.
Nabootuj z toho cd linuxu a skopíruj si dáta na USB kľúč.
Na HDD sa nič neinštaluje je to live verzia.
Ak ti ten disk nerozozná ani tento linux , tak je to zlé.
Nabootuj z toho cd linuxu a skopíruj si dáta na USB kľúč.
Na HDD sa nič neinštaluje je to live verzia.
Ak ti ten disk nerozozná ani tento linux , tak je to zlé.
-
soldier
Expert
ja som to skusal s ubuntu linuxom takto:
1) nainstaloval som ho na externy disk, disk som zapojil do notebooku a dal bootovat z externeho disku no hned na zaciatku loadingu systemu to seklo
2) ked som to skusil spustit ako live cd tak mi zacalo nacitavat data z cd a seklo to tiez - padne to na tomto riadku:
popripade pri inej verzii na
1) nainstaloval som ho na externy disk, disk som zapojil do notebooku a dal bootovat z externeho disku no hned na zaciatku loadingu systemu to seklo
2) ked som to skusil spustit ako live cd tak mi zacalo nacitavat data z cd a seklo to tiez - padne to na tomto riadku:
Kód: Vybrať všetko
/bin/sh: can´t access tty; job control turned offKód: Vybrať všetko
[ 0.586764] [<c010363e>] kernel_thread_helper+0x6/0x10Re: Unmoutable_boot_volume
A keď ho odpojíš úplne , že vytiahneš aj kábel , tak ti nabootuje to live CD linuxu ?
To len tak pre istotu aby sa vylúčila chyba RAM alebo dosky.
To len tak pre istotu aby sa vylúčila chyba RAM alebo dosky.
-
soldier
Expert
no odpojil a vybral som pevny disk z notebooku a liveCD sa nenabootuje (tie iste chyby ako predtym)
-cize chyba bude asi niekde inde ale potom mi je zahadou preco niesom schopny zalohovat disk ked ho zapojim do stolneho pc pomocou SATA tak a aj priority diskov mam spravne nastavene ale proste nenacita sa system
--------
Prave som skusal soft Acronis True Image Home 2011 a vypisal mi chybovu hlasku, ze niektore sektory disku su poskodene tak ale idem sa s tym paprat a aspon niektore dolezite data kt. niesu na poskodenych sektoroch snad zachranim
-cize chyba bude asi niekde inde ale potom mi je zahadou preco niesom schopny zalohovat disk ked ho zapojim do stolneho pc pomocou SATA tak a aj priority diskov mam spravne nastavene ale proste nenacita sa system
--------
Prave som skusal soft Acronis True Image Home 2011 a vypisal mi chybovu hlasku, ze niektore sektory disku su poskodene tak ale idem sa s tym paprat a aspon niektore dolezite data kt. niesu na poskodenych sektoroch snad zachranim