FAT32 a NTFS

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

FAT32 a NTFS

Príspevok od používateľa Janio »

Čavte, skúšal som na starom PC, či by nešiel win XP spolu s Millenniumom. Na 80 GB HDD som naištaloval XP, na 20 GB chcem nainštalovať Millennium, ale nedá sa, vždy mi vyhodí nejakú chybu a inštaláciu vypne. No keď odpojím 80 GB tak to v pohode nainštaluje, ale potom v tento počítač nenájde ďalší HDD (80GB) Ale Win XP Millenium nájde...
XP beží na NTFS a Millenium na FAT32
Preto otázka znie: Môžu spolu bežať tieto dva HDD, bez toho aby sa nejak "Kopáli" ? :)
dobi235
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Re: FAT32 a NTFS

Príspevok od používateľa dobi235 »

Nie som si isty ale mam takypocit ze mysis mat obidva nafornatovane v rovnakom systeme suborov netusum ci milenium podporuje ntsf takze asi len fat32 ale to sa potom mozes rozlucit s prenosom suborou vacsich ako 4gb...nie som si tym isty takze neviem ci to bude fungovat :/ ale skusit to mozes:)
masterdead
SysAdmin
SysAdmin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa masterdead »

Win ME nepozna NTFS
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Janio »

WinMe podporuje len FAT32 a nenájde druhý HDD s NTFS... Takže čo som sa dočítal mám 2 možnosti a to 1. Že XP naformatujem na FAT32, ale ako si písal môžem sa rozlúčiť s kopírovaním súborov väčších ako 4 GB (čo nie je možné)
2. Kašľať nato...

Mimochodom skúšal som to tak, ako píšeš, že naformátujem oba, ale nič z toho FAT32 NTFS nenájde...
Škoda no, som sklamaný, chcel som tam mať klasiku ako je Me, alebo 98... :D
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

tak si ju tam strc cez virtualnu masinu... ja som stare hry hraval takro (alebo tie uplne stare cez doxbox)
dobi235
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dobi235 »

Fuu tak neviem len viem ze kamarat mal pred par rokmi aj XP aj 98 ale ci mal jeden alebo dva hdd a ci fat alebo ntsf to netusim...a skusal si dat iba tu 80-ku hdd ? Ae to by slo zas len cez fat32:/
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

no na jednom HDD by to urcite rozbehal, otazne je ako sa sprava taketo bootovanie pri viac HDD pricom win 98 musela byt nainstalovana na primarnom HDD v prvej primarnej particii (inak nesla), mozno sa to prenieslo aj do WinME a je otazne ako funguje "windowsacky GRUB" aby to vedel spracovat
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa jarda.j »

Pokiaľ to potrebuješ, a neide to inak, riešením je aj šuflík s druhým HDD a nastavenie bootu z primárneho HDD /no. 1/ a ako druhého sekundárneho. Pri vypnutom šuflíku štartuje PC zo sekundárneho, pri zapnutom z primárneho. Druhou možnosťou je virtualizácia pod XP /VMWARE/, a idú oba spolu. A dokonca sa dá aj tak, aby bolo XP a virtuálne Millenium na jednom HDD /80/. A aj ďalšie virtuálne /Linux a.i./
Napísať odpoveď