Zdravim, chcem kupit externy hdd, 2,5" , a aby mal miniUSB port.
Rozhodujem sa medzi tymito:
http://datacomp.sk/ext-samsung-s2-porta ... 84230.html
http://datacomp.sk/ext-seagate-expansio ... 88060.html
http://datacomp.sk/ext-hdd-wd-elements- ... 87837.html
Maju vsektky Power Saving mode, tak ako smsung?
Seagate vyzera dobre, za dobru cenu, len sa bojim ci sa nebude prehrievat.
Ide mi hlavne o kvalitu, aby som po roku nemusel menit.
Dik
externy hdd 1Tb +
-
johny541
King
- Kontaktovať používateľa:
Re: externy hdd 1Tb +
Uvažoval si aj nad 3,5" variantou? Za tú cenu kúpiš totiž väčšiu kapacitu. A pozeral by som sa po značke Western Digital a nie Samsung. Tie majú taktiež power saving mod. A nechápem tú požiadavku MiniUSB portu...Aj tak do PC pcháš USB. Z tých troch ale jednoznačne posledné WD.
-
Pigesko
King
andy-vt: ak ho budes castejsie prenasat, ber 2,5"...ale ak nie, bral by som 3,5" - vyssia rychlost, vacsia cache, nizsia cena
minus je zrejme len externe napajanie...
//a ako pise kolega, ber WD
//a ako pise kolega, ber WD
-
uplink
VIP
Samsung je rýchly, ale má tendenciu sa kaziť, Seagate je fajn, ale žiari od tiaľ WD. Taktiež odporúčam 3,5" ak sa nebude často prenášať.
Ja ho chcem hlavne na prenasanie, určite musi byt bez adaptera, takže 2,5.
Asi vezmem ten seagate, vyzera dobre. aj ked si nesom isty kvalitou
skoda ze WD nema 1,5Tb
Asi vezmem ten seagate, vyzera dobre. aj ked si nesom isty kvalitou
skoda ze WD nema 1,5Tb
-
Pigesko
King
mam pocit, ze kapacita ma u teba vacsiu prioritu ako kvalita
aby si to neolutoval...aj ked WD nema 1,5TB hdd, stale ma 1TB co ti myslim bude stacit...ci? ja osobne by som tych 500GB o***l, a isiel by som do overenej kvalitky 
mas pravdu, radsej kvalitu, WD to isti. V pondelok objednavam, 1Tb je aj tak dost.
Dik vsetkym za radu
Dik vsetkym za radu
-
johny541
King
Mne by prišlo ako škoda dať 140EUR za 2,5" i keď 1,5TB disk. Je to dosť nevýhodné cena/kapacita aj keď si zarátam tú prenášanlivosť. Veď ja som kúpil aj keď 3,5", no 2TB za 110 od WD. Ja osobne by som volil variantu veľký 3,5" disk + 500GB 2,5" WD Elements na prenášanie pokiaľ to nepotrebuješ pre nejaké špecifické využitie, že musíš dať toľko € do prenosného disku a jednoznačne by sa ti to vyplatilo. Podľa môjho názoru sú to vyhodené peniaze, pretože pri takejto veľkej kapacite sa počíta s veľkými súbormi a povedzme si pravdu 2,5" disky na tom s rýchlosťou prenosu nie sú boh vie ako (ešte ku tomu 5400rpm). Pri vyšších kapacitách sa jednoznačne oplatí 3,5" zatiaľ (rýchlosť, cena, konektivita - USB 3.0, E-SATA). Poriadne si to rozmysli. To je iba môj názor.
//reagoval som ešte na príspevok o dve vyššie, keď si bol rozhodnutý pre 1,5TB Seagate. No pri 1TB od WD je tá cena prijateľnejšia, takže to by som už začal uvažovať.
//reagoval som ešte na príspevok o dve vyššie, keď si bol rozhodnutý pre 1,5TB Seagate. No pri 1TB od WD je tá cena prijateľnejšia, takže to by som už začal uvažovať.