orange internet v mobile

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
h.olub
King
King
Používateľov profilový obrázok

orange internet v mobile

Príspevok od používateľa h.olub »

Zdravim, rad by som sa opytal niekoho kto pouziva tuto sluzbu ze ako to je s tymi datami, staci tych 100mb na klasicke fungovanie, teda stahovanie mailov a vsetkych tych veci kt. su dostupne na smartfonoch alebo skor ist do tych 1000mb,oplati sa to za tych 6 respektive 7eur ?

Dakujem za kazdu odpoved.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: orange internet v mobile

Príspevok od používateľa audiotrack »

na maily, icq a sem tam skočiť cez operu mini (dolphin hd alebo hocičo iné) na web to stačí. Ja ho veľakrát ani neminiem celý, ale to aj preto že doma som cez wifi a orange world mám iba ako krajné riešenie keď som mimo bytu
h.olub
King
King

myslis tych 100mb predpokladam.....to by bolo fajn, tiez to v podstate potrebujem len mimo bytu
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

áno, ten najnižší balík mám. 100MB a tuším 180MB streamu videa z orangeportalu (to sú nejaké 3hodky v strednej kvalite). To video prakticky nevyužívam, lebo telku nepozerávam ani doma. Z tých 100 mega mi ostáva na konci mesiaca okolo 20 nevyužitých, ale to sám uvidíš či ti to stačí alebo nie a na druhý mesiac si to môžeš zvýšiť.
h.olub
King
King

este posledna vec ma zaujme ze ci sa to povezdem po mesiaci "testovania" da zrusit ked mi to nebude vyhovovať, alebo je to nejako viazane ?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

zrušiť sa to dá kedy chceš, ale musíš rátať s dvoma vacami:
1) orange world skracuje viazanosť na 18 mesiacov namiesto 24. Takže mobil si môžeš zobrať už po roku a pol. Ak ho zrušíš bárs aj mesiac pred koncom (teda po 17 mesiacoch používania) tak tento nárok strácaš a viazanosť sa ti predlží znova na štandartných 24 mesiacov, takže ak chceš nový mobil čím skôr, oplatí sa ho mať počas celej doby viazanosti
2) orange dáva ceny telefonov podľa výšky paušálu. Ak tvoj mobil stál napríklad 30€ len vďaka tým 6€ mesačne, tak po znížení mesačnej splátky paušálu logicky narastie cena mobilu z 30 napríklad na 70. A týchto zvyšných 40€ budeš mať rozrátaných v paušáloch. Takže ak rátaš že zrušením bude mesačná platba nižšia o 6€ (neviem presne koľko stojí orange world) tak to tak nemusí byť. Treba si to rozrátať, lebo možno tým ani nič nezískaš
h.olub
King
King

no praveze teraz mam pausal kt. je neviazany takze sa ma to asi netyka....porozmysama este, zatial dik audio
krankenwagen
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krankenwagen »

Aj ja by som sa rad spytal, da sa tento balik dat dat aj na Orange Prima kartu? Dik.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

nedá
krankenwagen
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krankenwagen »

A je potom nejake ine riesenie ako tam dostat internet? Planujem kupu noveho telefonu, kde by sa zisiel aj nejaky ten 3G balik..
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

paušál alebo prechod ku konkurencii
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

krankenwagen napísal:A je potom nejake ine riesenie ako tam dostat internet? Planujem kupu noveho telefonu, kde by sa zisiel aj nejaky ten 3G balik..
mobilný internet od orange môžeš používať ako s paušálom, tak s primou a dokonca aj ak nie si zákazník orangu. Pokiaľ však nemáš v orange paušál, a k nemu zakúpený príslušný dátový paušál, tak ti nebude účtovaná takáto cena, ale výjde ťa dosť draho. V prípade prima karty je to podľa aktuálneho cenníku

Kód: Vybrať všetko

Cena za 1 MB prenesených dát                        0,9707 €/MB
*Účtuje sa každý aj začatý prenesený 1kB (0,0010 €/kB).
čo je veľmi drahé. Samozrejme, orange ponúka aj pre prima karty dve "varianty" orange world služby. Jednou je orange world job, ktorej aktivácia stojí 0.01€ a mesačný poplatok nie je žiaden. Tento program je cielený pre nezamestnaných, a zahrňa iba prezeranie stránok portálu profesia.sk. Všetky ostatné stránky a služby (mail, icq, facebook...) platíš podľa vyššie napísanej sumy takmer euro za megabyte. Druhým programom je orange world chat, kde nie je žiaden aktivačný poplatok, ale za každý mesiac kedy ho chceš používať si predplatíš 5.9€. Za túto sumu môžeš navštevovať v ľubovolnom množstve stránky facebook a pokec, a stránky metacafe a youtube iba za 1 cent za MB. Všetky ostatné stránky okrem týchto štyroch sú za štandartnú cenu (takmer euro za mega)
h.olub
King
King

takze som nahodil ten orange world, ale zaujma ma ci exituje nejaka aplikacia na adroid kt. mi povie kt. aplikacie stahuju data z netu a popripade kolko atd...dik :)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

pre jednotlivé apps asi nie, ale spoločne áno. Tých internet metrov pre android je celkom dosť, mne sa páči tento: http://www.techyard.net/how-to-track-ba ... etcounter/
h.olub
King
King

jo, merac celkovo prenesenych dat som nasiel ja len ci nahodou.....este ma tak napada ci je nejako osetrene to ze ked som na wifine tak netaha data z tych mojich predplatench alebo si treba v nastaveniach vypnut datove sluzby ked som na wifi ?
Son-Goku
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Son-Goku »

audiotrack napísal:zrušiť sa to dá kedy chceš, ale musíš rátať s dvoma vacami:
1) orange world skracuje viazanosť na 18 mesiacov namiesto 24. Takže mobil si môžeš zobrať už po roku a pol. Ak ho zrušíš bárs aj mesiac pred koncom (teda po 17 mesiacoch používania) tak tento nárok strácaš a viazanosť sa ti predlží znova na štandartných 24 mesiacov, takže ak chceš nový mobil čím skôr, oplatí sa ho mať počas celej doby viazanosti
2) orange dáva ceny telefonov podľa výšky paušálu. Ak tvoj mobil stál napríklad 30€ len vďaka tým 6€ mesačne, tak po znížení mesačnej splátky paušálu logicky narastie cena mobilu z 30 napríklad na 70. A týchto zvyšných 40€ budeš mať rozrátaných v paušáloch. Takže ak rátaš že zrušením bude mesačná platba nižšia o 6€ (neviem presne koľko stojí orange world) tak to tak nemusí byť. Treba si to rozrátať, lebo možno tým ani nič nezískaš
viazanost zostava stale na 24 mesiacov OW ti umozni len zobrat o pol roka skor telefon.
Profi
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Profi »

Našiel som toto fórum keď som hľadal info ohľadom Orange internetu, tak sa chcem opýtať niekoho kto ho používa, že koľko asi za mesiac použije. Lebo tu píšu: http://www.orange.sk/web/internet/inter ... uzbe2.html že majú aj 10MB. Vy píšete len o 100mb a vraj to v pohode stačí na maily, icq a občasné surfovanie. Ja net využívam len cez víkendy keď nechodím do práce a to tiež si len stiahnem poštu, prečítam noviny na nete a prejdem FB. Myslíte že by mi mohlo stačiť aj tých 10MB, lebo v tej cene je dosť veľký rozdiel?
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

No dnes jednu stránku naťahuje pomaly 1MB.. tak pochybujem, že Ti to vystačí do 10MB.. skôr by som išiel do 100MB.. ale pri tej cene už sa oplatí zobrať aj 1000MB a tým pádom sa nemusíš obmedzovať.

:)

Ja mám 1000MB a mesačnú spotrebu okolo 300-400MB - v podstate mi každých 5min čekuje 2 emailové schránky a keď sa nudím, čakám alebo večer/ráno neviem zaspať, čítam si noviny + facebook...
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

tak veru..10MB je hrozne malo.to je pre telefony typu se k510i este mozno hej, ale smartphone spotrebuje okolo 500mb
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

ale smartphony majú zase wifi. Ja mám 100MB a ani ho neminiem. Tak 60 máva minuté každý mesiac, veď doma som stále na wifi, vonku na námestí alebo v kaviarňach mi tiež nejakú chytí a toto používa iba ako alternatívu
Napísať odpoveď