Interaktívny 3D model arealu - Flash?

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
weroro
Flash coder
Flash coder
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Interaktívny 3D model arealu - Flash?

Príspevok od používateľa weroro »

Prečo sa ja za každú cenu musím snažiť vyhovieť každému, aj na úkor seba.
present3d.rar
(1.08 MiB) 27 stiahnutí
XML máš kódované v UTF-8 takže sa ti zobrazia aj ľščťžýáíé a podobné znaky.
URL adresu, na ktorú ťa má presmerovať po kliknutí na budovu zadávaš v XML, v prvku <link>

Kód: Vybrať všetko

<link1>http://adresa</link1>
<link2>http://adresa2</link2>
:P
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...toto nevadí?...
Prílohy
Bez názvu 1.jpg
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

Nie, ja o tom viem. To je ochrana flashplayera kde nemôžeš offline odkazovať na stránky ani načítavať/odosielať dáta z internetu. Pokiaľ to, ale spustíš cez Vertrigo, tak to nevyhodí tú tabuľku. Viem to ošetriť, ale zase to nebude reagovať na webe (on-line). V tomto prípade je na mieste urobiť dve verzie -
Off-line EXE aplikáciu
On-line SWF aplikáciu
pitbullko
Light Star
Light Star
Bydlisko: „Keby som bol postavený pred rozhodnutie medzi zbabelosťou a násilím, zvolil by som násilie“[Gandhi]

Príspevok od používateľa pitbullko »

weroro ĎAKUJEM! bolo to v hodine dvanástej :) , zachránil si ma. akurát som na praxi a testujem to v plnom prúde, je to parádne, sú spokojní. Dali mi už aj menovky budov a najdlhšia má 25 znakov :? . Nešlo by to náhodou upraviť aby boli menšie tie popisky?
Ten kurzor sa mení na tú ručičku iba pri tom základnom pohľade, po otočení pohľadu sa už nemení.

Len neviem jednu vec, asi tam zle dávam nejako tu stránku alebo čo. Ja to nemám nikde na serveri - webhostingu, je to iba tu na internom serveri vo firme. K nemu pristupujem normálne cez sieť no ako keby boli dva počítače spojené káblom, tak je to na serveri. No a tam mám na tom serveri zložku "portal" a tam to všetko mám, všetky *.html, ten *.swf, všetky obrázky... oni sú tie stránky všetky pri sebe v jednom priečinku a neviem čo mám zadať do do toho tagu <link> aby mi to otvorilo po kliku na budovu tú stránku v tom priečinku, tá stránka sa nemá otvoriť z internetu ale z toho priečinku.
sharky-no
King
King

Príspevok od používateľa sharky-no »

podla toho ako sa vola tvoj kmenovy adresar.
ako pristupujes k tym strankam?? resp. aku adresu mas v prehliadaci ked si na indexe?

potom podla toho vloz tie linky do toho xml (hadam to bude fungovat a nie je tam ziadna zrada)

cize ak mas index na http://localhost/firma/index.html tak potom do toho xml, ak mas tie ostatne html stranky v tom istom adresary ako index, das http://localhost/firma/nazovTvojejStranky.html
pitbullko
Light Star
Light Star
Bydlisko: „Keby som bol postavený pred rozhodnutie medzi zbabelosťou a násilím, zvolil by som násilie“[Gandhi]

Keď mám otvorený index, ktorý je uložený na tom servery a pristupujem naň z iného PC tak mám v prehliadači tuto adresu:

\\filesrv\portal\index.html
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

stačí ti taká odpoveď akú si si práve dal?
pitbullko
Light Star
Light Star

:? audiotrack myslíš že som to neskúšal? tá adresa nefunguje... keď kliknem tak sa nič nestane...
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

Mne to funguje normálne v sieti, len lokálne to vyhodí tu tabuľku zabezpečenia, inak keď je to na sieti, tak mi otvorí stránku v prehliadači. Ak sa ti aplikácia spustí, to znamená, že načítala XML (ak XML nenačíta, tak sa nespusti - je to tak ošetrené). Ak teda dokáže načítať XML v sieti, tak je to funkčné a chyba bude niekde inde.
Tu je verzia, ktorá mi funguje, zmenšil som tú "bublinu" s popisom a v XML sú dve položky, kde si vieš nastaviť veľkosť a farbu toho písma v popise.
pre3d_ver2.rar
(1.08 MiB) 26 stiahnutí
//autoeditácia príspevku (04 Feb 2011, 14:44)
Inak ak ti to robí problém spustiť po sieti, tak to švacni na firemný server a načítavaj to z internetu.
pitbullko
Light Star
Light Star

ďakujem za tu úpravu. ono je to úplne zaujímavé... to XML je načítané určite, pretože už som tam nahádzal do popisiek menovky budov a tie sa tam zobrazujú. Ale jednoducho keď kliknem tak sa nič nestane - nič nevyhodí, nič nevypíše jednoducho ako keby som ani neklikol...
Nemôže to byť nejakou ochranou? Nejakými zakázanými doplnkami v prehliadači? Skúsim to doma na compe
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

Na ochranu (zablokovanie dákej akcie) ta flashplayer upozorní takou tabuľkou ako sem dal Grim.
pitbullko
Light Star
Light Star

doma mi to funguje, dam tam adresu z prehliadaca tej stranky, ktoru tam chcem nalinkovat napr.: C:/Users/Nemesis/Desktop/final/index.html a pekne to ide.
Tam som mal adresu v prehliadaci: \\filesrv\portal\index.html dal som ju do toho XML - ka a nefungovalo to, musim sa na to pozriet v pondelok, ta adresa sa mi zda nejaka divna ale taka tam bola...
Ale ked tam dam napr.: http://www.google.sk/ tak sa nestane jednoducho nic, ziadna tabulka, ziadne hlasenie... ale odkazovat na web sa nepotrebujem takze to je v pohode.

weroro a co vravis na toto? dalo by sa take nieco spravit? ze by ta popiska vyzerala takto:
Prílohy
img.jpg
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

Áno, dalo by sa to.. kuknem na to.
pitbullko
Light Star
Light Star

ok, bolo by to úplne geniálne keby to šlo :) ...
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

A už nevymýšľaj. :smt098

Na stiahnutie:
present3d.rar
(1.08 MiB) 22 stiahnutí
Screen na ukážku, že mi to funguje:
3Dapp.png
Popis elementov v XML:

Kód: Vybrať všetko

<ukazka>

<velkostpisma>14</velkostpisma> //tu sa nastavuje veľkosť písma v popise. Zadáva sa celé kladné číslo, napr. 14

<farbapisma>ff0000</farbapisma> //tu sa nastavuje farba písma v popise. Zadáva sa hexadecimálny tvar farby /(tak ako v html) bez znaku mriežky #, napr. pre červenú farbu zapíšem - ff0000

<budova1>popis ľšččťžýáíé</budova1> //Text popisu budovy, skús sa vyhnúť HTML tagom (hlavne zobáčikom), lebo to nie je ošetrené a text sa nemusí zobraziť správne. /Zalomiť riadok, sa nedá.

<link1></link1> //URL adresa po kliknutí na budovu, napr. http://www.hojko.com

<obrazok1>ukazka.png</obrazok1> // Adresa k obrázku, ktorý bude zobrazený v popise budovy. /Obrázok by nemal mať viac ako 240px na šírku. Dá sa tam vložiť jpg, gif, png, swf

</ukazka> 
pitbullko
Light Star
Light Star

funguje to weroro, parada diky.
uz nebudem vymyslat, to je vsetko.
len jeden malicky detail - a neslo by to rozlisenie nahodou zvacsit na 260x195 px :oops: ?
ale ak to je zlozite tak sa nad tym netrap. je to bezchybne
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

pitbullko napísal:Len neviem jednu vec, asi tam zle dávam nejako tu stránku alebo čo. Ja to nemám nikde na serveri - webhostingu, je to iba tu na internom serveri vo firme. K nemu pristupujem normálne cez sieť no ako keby boli dva počítače spojené káblom, tak je to na serveri. No a tam mám na tom serveri zložku "portal" a tam to všetko mám, všetky *.html, ten *.swf, všetky obrázky... oni sú tie stránky všetky pri sebe v jednom priečinku a neviem čo mám zadať do do toho tagu <link> aby mi to otvorilo po kliku na budovu tú stránku v tom priečinku, tá stránka sa nemá otvoriť z internetu ale z toho priečinku.
Tiptrik - zobrazení SWF z jiných adresářů
xjojox2246
Star
Star

Príspevok od používateľa xjojox2246 »

keď to dokončíš tak daj odkaz kde si to pouzil .... som zvedavy ako to vyzerat HOTOVE :D
pitbullko
Light Star
Light Star

online to nie je pristupne, hotovy model je o 3 prispevky vyssie...
xjojox2246
Star
Star

Príspevok od používateľa xjojox2246 »

a online to nebude???

ja myslim tak ze to robis pre nejaku firmu alebo nwm...
Napísať odpoveď