Instalator nenajde hdd

Všetko ohľadom Linuxu...
kaktus11
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

Instalator nenajde hdd

Príspevok od používateľa kaktus11 »

Zdravim,
chcel som nainstalovat Ubuntu 10.10 mam dva disky jeden 500gb na ktorom je nainstalovana win7 a na druhy 120gb by som chcel nainstallovat Ubuntu, problem ale je ze installator zobrazi len hdd na ktorom je nainstallovany win, obidva disky su sata a oba disky najde aj GParted aj sprava diskov v LiveCD ale installator zobrazi len hdd na ktorom je win...v GParted snim mozem robit co len chcem formatovat spravovat particie proste vsetko,aj windows ho vpohode zobrazi aj bios, skusal som vsetky nastavenia v biose ohladom sata nastavenia do native IDE, zapojit 120gb hdd do slotu v ktorom bol 500gb a stale to iste :roll: nejake rady? dik vopred
heker
Redeemer
Redeemer

Re: Instalator nenajde hdd

Príspevok od používateľa heker »

Nemas tam nejaky filesystem, ktory Ubuntu standardne nezobrazi? Podporuje sice tato verzia uz ext4, ale ci s nim nema problem pri instalacii, hm?
kaktus11
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa kaktus11 »

praveze tam bol NTFS pouzival som ho s winom, boli tam dve particie 90gb a 30gb skusil som aj zmazat aby tam nebol ziadny filesystem skusil som v GParted preformatovat na ext3 a nic stale ho nechce zobrazit
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa jarda.j »

Odskúšaj odpojiť ten HDD, ktorý Ubuntu vidí, a skús to znova. Pokiaľ nič, tak ho Winom rozhoď /partície/ a znova štart z Linux CD
Napísať odpoveď