zdravim vas, potreboval by som pomoct s problemomo ktory sa mi vyskytol:
pri zapinani pocitaca nenabehne nic na obrazovku, ani win. ani bios....myslel som si ze je to grafika, ale kedze ta je integrovana na maticnej doske, tak pravdepodobne odisla cela maticna...ked som to odniesol do servisu, tak mi tiez povedali, ze pravdepodobne odisla doska, tak som im povedal, nech tam daju adekvatnu nahradu. Este v ten den mi volal, ze nasiel MSI K9N6PGM2-V2 a ze to objedna a na druhy den mi zavola. Ked som tam zavolal o dva dni, tak len stroho odpovedal, ze je to nieco zlozitejsie a ze sa ozve. Na dalsi den som ich samozrejme ja musel urgovat, ze co je s tym, tak z neho vyslo, ze na dany procesor uz nevyrabaju maticne dosky a je potrebne k tej MSI doske kupit samozrejme aj novy procak. Naco som aj suhlasil, ale ked sa mu nepodarilo do 2 dni zabezpecit ani ten procak, tak som sa nastval a bol si po komp dnes, s tym ze som nezobral ani tu ich maticnu....Dnes mi este vysvetlil, ze dany procesor ma a stary chipset a hoci je to AM2 dvojadro, tak nan nekupim maticnu. I ked ja neviem co ma s chipsetom proscesor, ved tam ide hlavne o socket nie??
a preto chcel by som sa vas spytat, ci sa da kupit nova maticna, ktora by bola kompatibilna s mojim procakom a ostatnymi suciastkami, ktore mam v bedni, lebo tie by mali byt v poriadku.
mam tam: AMD Athlon x2 4000+ Windsor, DDR2 1GB 667 Kingstone, 320 HDD Samsung, zdroj Fortron 300W,
stara maticna bola: Asus M2A-VM
pomoc s maticnou
-
vikko78
Medium Professional
Re: pomoc s maticnou
http://www.alza.sk/gigabyte-m68m-s2p-d149184.htm kludne aj túto....zoberie ti cpu aj ram a do budúcna tam môžeš dať aj 4-jadro, alebo dokonca 6-jadro
Pokiaľ máš možnosť odskúšať na inej funkčnej MB RAM a VGA, odskúšaj, aj tam bývajú problémy. U procesora vzácne, musela by byť chyba v odvode tepla, aby sa uvaril. A až následne sa rozhoduj.
-
shadow_band
Amateur
odskusal som RAM aj zdroj na inej maticnej takze to je OKjarda.j napísal:Pokiaľ máš možnosť odskúšať na inej funkčnej MB RAM a VGA, odskúšaj, aj tam bývajú problémy. U procesora vzácne, musela by byť chyba v odvode tepla, aby sa uvaril. A až následne sa rozhoduj.
nakoniec sme s kamosom prisli na chybu a je to pravdepodobne odpaleny BIOS, takze treba vymenit maticnu...zajtra odnesiem bednu do obchodu, nech tam daju taku maticnu, aby ostatne komponenty pasovali a slapalo to v pohode, tak uvidime