z VHS do PC prip. CD/DVD

Grafika, webdesign, spracovanie videa a zvuku...
demon666
Novice
Novice
Používateľov profilový obrázok

z VHS do PC prip. CD/DVD

Príspevok od používateľa demon666 »

Ludia poradte prosim! Mate niekde na nete nejaky navod ako prehrat film z VHSky do PCcka? Co na to potrebujem (nejake extra kable, programy, ...)? Dakujem vam velmi pekne!!
shitexman
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa shitexman »

tak o todle to sem se už pokoušel i u mě doma.... a zjistil sem, že na to potřebuju vstupní konektor... grafická karta s výstupem na televizi (to už má každá v dneční době) ti nepomůže... to je totiž jen výstup a přes to nejede vlak :cry: tak teďka k tomu, co sem zjistil... je potřeba nějaká kvalitnější televizní karta (nad 2000Kč), na ní je buď cinch, anebo koaxiální konektor... takhle by to šlo, software je dodáván většinou s kartou... nebo ho natáhneš z internetu... | já osobně sem se na to vykašlal... protože sem si něgde přečetl, že ten vobraz stejnak potom stojí za houby... | a tak na televizní RIP je nejlepčí DVD rekordér, který pracuje s diditálním videem + například zabudovaný 80GB HDD (cca 10 000Kč) | a díky tomu, že sem student a nemám peníze, tak se spolíhám na to, co kámoš, či internet dá :D :shock: :lol:
Falcoxxx
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Falcoxxx »

su dva sposoby:
1. Mas TV tuner v PC a nahras to ako avi alebo mpeg, potom to postrihas a v nejako programe spravis k tomu menu, porozdelujes to na chaptere a vypalis ako DVD.
2. Mas DVD Rekorder / stolny pri telke / tam to nahras na DVD a potom to v PC iba postrihas spravis MENU a vypalis.

Co potrebujes:
1 = TV Tunner+ Kable na prepojenie s videom / podla toho ake tam su / + software + trpezlivost
2 = Stolovy Rekorder + Software + trpezlivost

Ja to robim 2 sposobom. Zatial som skusal softy WinDVDcreator, Ulead Video Studio, Ulead Movie DVD Factory, Pinacle Studio,
Visitor
Novice
Novice

Re: z VHS do PC prip. CD/DVD

Príspevok od používateľa Visitor »

Televízna karta : AVerTV 6 a potom už len zálohovať aj z TV :smt081
medo8
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa medo8 »

mam k tomu otazku ako sa prepoji tv karta a video aby sa nahraval aj zvuk, lebo na videu mam koncovky IN, OUT a SKART???ci to pojde cez kabel z videa OUT a do karty iN???
mederi
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa mederi »

Predpokladam, ze tie koncovky IN a OUT na vasom videu su RF antenny vstup a vystup (pre 75ohm koaxial). Takze ak ma PC TV tuner (karta) takyto antenny vstup a je urcena na spracovanie analogoveho signalu (su aj hybridne alebo uz len na digitalny signal DVB-T/C/S), tak vyuzijete tento OUT vystup z videa a namiesto do televizora to nasmerujete do antenneho vstupu na TV karte.
Scart konektor (EURO AV) je zrejme urceny na obojsmerne vyuzitie, t.j. vstup do videa (napriklad nahravie z ineho videa, kamery a pod.) aj vystup z neho (na TV, do ineho videa, ...). Takze je mozne zakupit na tento konektor rozne kable. Ja mam na to taky lacny jednoduchy adapterik s prepinacom IN/OUT a potom bezne Cinch farebne kable (cervena a biela koncovka pre lave a prave audio, zlta koncovka pre video zlozku). Pre tu zltu video zlozku vsak odporucam samostatny kablik s tienenim, takze ten kablik je taky trosku hrubsi.
K videu vsak zvykne byt aj prislusenstvo, takze na ten Scart by ste mohli najst nieco v krabici od neho :)
medo8
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

no ja mam tuto TV kartu http://www.jumbo.se/?open=product&categ ... duct=14202
a na tej karte nemozem dat cerveny a biely kabel lebo tam neni, iba zlty je...cez ake kable to spravit???...a este jedna prosba nema niekto nejaky navod ako v nejakom programe to spravit lebo sa uz snazim pol dna to spravit aby mi program nasiel video a stale nic :(...potrebujem par screenov ako zacat aspon a program neni podstatny, ak nemam stiahnem si , ale mam Sony Vegas a Pinnacle studio 14

//autoeditácia príspevku (19 Feb 2011, 21:23)
no tak obraz mi uz ide na dvoch programoch, ale zvuk ani za ducha, mam pocit, ze je to zle zapojene a neviem ako to zapojit :(, pouzivam cinch a z toho cinchu tu ypsilonovu redukciu lebo zatial inu nemam. Niekde na youtube som videl ako chlapik zapajal zvuk do zvukovej karty (7.1) ja mam len 5.1 a on to daval do ciernej dierky, podla navodu k mojej Tv karte by to malo byt do modrej dierky lebo tam pise IN. A este otazka davam to do do zvuku co je na TV karte alebo do Zvukovej dosky co je na maticnej dosky???
mederi
Amateur
Amateur

Takze obraz uz mate cez zlty kompozitny vstup pre video signal (Cinch konektor). Podla specifikacie vasej karty na http://www.ivmm.com/innodv/products/smarttv.htm (po Svedsky neviem, takze radsej tento anglicky odkaz) ma ta TV karta audio vstup aj vystup, takze predpokladam, ze je to akoby dalsia zvukova karta v pocitaci (alebo to nie je dalsia zvukovka a je asi potrebne prepojit kablikom zvukovy vystup z TV karty so zvukovym vstupom Line-In na zvukovej karte). Takze ak je aj tato karta dobre nainstalovana, nastavite bud v systeme, ktoru zvukovu kartu ma system pouzit na pracu so zvukom (ktoru na prehravanie zvuku a ktoru na zaznam zvuku), alebo v nastaveniach v konktretnom programe na prehravanie/zaznam zvolite, ktoru kartu pouzit.

Skuste pouzit na zaciatok len multimedialny prehravac napriklad Media Player Classic Homecinema alebo VLC.
Takze zvuk smerujete cez Y adapter do audio vstupu 3,5mm Phone Jack (Line IN) bud na tej TV karte alebo do primarnej zvukovej karty. V MPC Homecinema zvolte File > Open Device... (alebo klavesova skratka CTRL+V) >
> Video - vyberte zdroj video signalu, teda vasu TV kartu;
> Audio - vyberte zdroj audio signalu. V zozname by tu mala byt primarna zvukova karta a tiez ta druha TV karta;
> Country (Krajina) - 421 - Slovak Republic - Pal B. Ked nepojde tak nieco ine, napriklad Germany.
Funguje, nefunguje?

Ak zapojite kabel z videa do Line-IN na zvukovej karte, mali by ste pocut ten zvuk z pocitacovych reproduktorov, ktore su zapojene do Line-OUT vystupu (Speaker) na zvukovej karte.
Nepocut? Skontrolujte systemove nastavenia hlasitosti - vpravo dole poklikajte na ikonku pre nastavenie hlasitosti (reproduktorik vedla systemoveho casu). Potom v panele pre ovladanie hlasitosti Moznosti > Vlastnosti >
> Zmiesavacie zariadenie - zvolte primarnu zvukovu kartu alebo tu druhu nainstalovanu TV kartu.
> Prehravanie - zvolte aj Line-In, ak este nie je > stlacte OK a pri Line-In odskrtnite Stlmit ak je zaskrtnuta.
Rovnako skontrolujte nastavenie hlasitosti pre zaznam, kedze budete video v nejakom programe aj nahravat.
> Zaznam -> Line-In > OK > skontrolujte, ci nie je Line-In stlmene a nastavte spravnu hlasitost.

Windows XP: Start > Ovladacie panely > Zvuky a zvukove zariadenia > zalozka Zvuk > Prehravanie zvuku / Zaznam zvuku.

Dokumentacia k TV karte co pise?

Na zaznam do AVI formatu mozno pouzit napriklad aj "stary ale jary" VirtualDub: File > Capture AVI...
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

Podľa toho linku čo si dal má tá karta aj audio vstup ale nie cinch ale jack.
To je ten modrý. Potrebuješ kábel červený a biely cinch -> jack.
Potom by ti mal ísť aj zvuk.
Prílohy
cinch_jack.jpg
cinch_jack.jpg (41.44 KiB) 2012 zobrazení
mederi
Amateur
Amateur

medo8 napísal:... pouzivam cinch a z toho cinchu tu ypsilonovu redukciu ...
Ak som to spravne pochopil, medo8 uvadza, ze pripojenie zvuku ma vyriesene prostrednictvom Cinch kabla (koliky na obidvoch koncoch) + Y adapter (2x Cinch diery > 1x 3.5mm Stereo Jack kolik), takze dostane rovnaku podstatu ako ten jeden kabel na obrazku. Tiez mam taky adapterik, takze poznam. Takze zostava uz len to spravne zapojit (ci TV karta alebo zvukova karta) a spravne nastavit/prepnut/zapnut.
V specifikacii na internete je v Package Contents uvedene, ze v baleni je aj Stereo Audio Output Cable, takze zrejme na obidvoch koncoch je kolik 3.5mm Stereo Jack (jeden zeleny - TV karta OUT, druhy modry - zvukova karta IN) a potom bude potrebne takto externe prepojit TV kartu so zvukovou kartou a zvuk z videa smerovat do TV karty (asi ta modra dierka IN). Takze ta TV karta sa nesprava ako dalsia zvukovka a neobjavi sa napriklad ani v ponuke Audio v tom MPCH prehravaci. Ale potom naco by sa to takto prepajalo, ked moze ist zvuk z videa priamo do zvukovej karty? Zrejme je to len pre pripad, ked pripajam koaxial antenu na ten RF konektor na TV karte, ktora signal spracuje, rozdeli ho na obrazovu a zvukovu zlozku a z akehosi dovodu posiela zvuk do zvukovky takto externe cez kablik.
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

Tam by sa to podľa mňa nemuselo prepájať s integr. zvukovkou.
No neviem presne ako to má táto karta riešené, možno treba.
Ja keď som mal TV kartu tak nebolo treba nič. Aj keď som išiel cez koaxial. Tá karta by mala mať v sebe zvuk. kartu. V HW samostatne byť nemusí lebo je tam ako TV karta (obraz aj zvuk).
Ale niektoré to samozrejme môžu mať aj tak, že prepojiť treba.
Určite záleží aj na nastavení programu.
medo8
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

dakujem uz to fici...problem bol v nastaveniach zvukovej karty :)))
evita007
Novice
Novice

Príspevok od používateľa evita007 »

ahojte,ja som si uz tie nahravky z videa na dvd dala,potom som to chcela upravit v pinacle ale mi to nechce zobrat.Nahravka ma koncovky ifo a vob.Poradite mi nejaky convertor?Uz som skusala rozne a nic nejde.
mederi
Amateur
Amateur

IFO a VOB naznačuje, že ide o DVD formát (MPEG2, bitrate niekoľko 1000 kbps). S Pinnacle Studiom nemám skúsenosť, ale myslel som, že je to práve ten program, ktorý slúži na spracovanie videa a aj DVD.
Z VHS do DVD v plnej kvalite je podľa mňa úplne zbytočné. Súbory sú vzhľadom na kvalitu VHS určite zbytočne obrovské. Najlepšie je to skonvertovať do najbežnejšieho AVI súboru (kontajnera) s audiom v MP3 a videom XVID. Počítač prehráva všetko a moderné stolové DVD prehrávače (s podporou DivX resp. Xvid) tiež už práve s týmto formátom nemajú problém. Vhodným nastavením parametrov sa dosiahne značná kompresia so zachovaním dostatočnej kvality. Moderný kontajner je dnes MKV a na video sa používa kodek h264 (DVD/BlueRay prehrávače).
A čo sú vhodné parametre? Záleží na kvalite predlohy a rozmeroch výstupného videa (šírka x výška). Napríklad: video > XVID, 2-pass, 1000 kbps; audio > MP3, stereo, VBR, 128 kbps; kontajner > AVI.
Konvertorov je mnoho: Avidemux (má aj jednoduchý strih), Mediacoder, Format Factory, VirtualDub-MPEG2 1.6.19 (lepšie bude najnovšie VirtualDub s pluginom MPEG2), ...
Napísať odpoveď