iPhone 4 alebo HTC..?

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
krankenwagen
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

iPhone 4 alebo HTC..?

Príspevok od používateľa krankenwagen »

Zdravim,

vopred chcem upozornit, ze sa nejedna o vyvolanie nejakeho flameu, ale ziadam o nejake rozumne plusy a minusy uvedenych telefonov od ich pripadnych majitelov :)

Takze k veci, v najblizsich tyzdnoch sa budem musiet rozhodnut vo vybere nejakeho telefonu.

Zatial ma zaujali nasledovne zariadenia:

iPhone 4/3gs s iOS
HTC Desire HD s Androidom
HTC HD7 s Windows Phone 7.
Pripadne nejaky iny, mozte navrhnut.

Cenovy strop +-400€.

Ake su plusy / minusy jednotlivych telefonov?
Poziadavky: rychly OS, jednoduchost, 3g pripojenie, navigacia.

Dakujem a nepozabijajte sa tu :smt059
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: iPhone 4 alebo HTC..?

Príspevok od používateľa uplink »

iPhone 3GS/4 je prakticky ultimátny telefón. Odhliadnuc od tej antény a iOSu je to asi dokonalý fón, problém je že iOS je určený len na to, na čo je - teda uzavretú prácu, nekompatibilnú s veľmi obmedzeným počtom utilít na PC ani nič pod. Takže nejaké veľké modovacie orgie sa nekonajú, pokiaľ sa neuchýliš ku iKomunite. Taktiež mi vadí že zmena Ui je dosť náročná a nie je taká vychytená ako u HTCčkárskych fónov so Sense [TouchFlo 3D].

HTC Desire HD je super telefón s Androidom, ktorý je jeho najväčšie plus. Nie je taký rýchly a tak premakaný a nemá ani z diaľky tak dobre vyriešený multitouch ako iPhone a čo sa týka HW nie je na tom tak dobre [parametrálne áno, kvalitou nie], ale o to viac kompatibilný s PC. Taktiež vidím obrovské plus vo Widgetoch na úvode a vysokú modifikovateľnosť od výroby so základnými widgetmi, ktoré sú v telefóne predinštalované [počasie, kalkulačka, kalendár, etc].

HTC WinPhone 7 moc moc málo skúseností, ale na moje počudovanie je fajn. Prvý dojem je WOW, tento fakt zabil aj Android aj iOS, ale musel by som ho mať ako vlastný, aby som dokázal napísať niečo relevantnejšie.
icefiresr
Addict
Addict

Príspevok od používateľa icefiresr »

iPhone 4 - velmi dobre zariadenie, antena-gate je nafuknuta zbytocne, u nas je signal dostatocny. Konstrukcia 4 generacie umoznuje lahku vymenu baterie, ako aj zadneho krytu, nevyhoda je pad zariadenia, kedy ak rozbijes predne sklo, musis menit cele LCD, digitalizer aj sklo. Inak tomu telefonu prakticky niet co vytknut, JB uz nepouzivam, kedze vsetko co potrebujem, ma od iOS 4.0. Baterka ma tiez velmi dobru vydrz :) A podotykam, ze nic ine okrem iPhone a iPod Shuffle 4G od Apple nemam, takze nie som ziadny fan-boy. 3G/3G S uz nekupovat, ak pockas mesiac-dva, cena klesne na cca 400-450€.
krankenwagen
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Existuje pre tie HTCka nejaky jailbreak ako ma iPhone? Aplikacie, navigacia zdarma atd.
Mne na prvy pohlad vypada ten WP7 velmi jednoducho. Je tu niekto, kto tento OS uz aspon vyskusal?

Uplink dik za post, dost si mi to objasnil :)

//Edit: icefiresr dik :)
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Ja som ten OS vyskúšal - ale len krátko, je fakt impresívny a Microsoft to myslí naozaj vážne, tentokrát. Rýchly, responzívny, všetky apps čo sú vstavané v ňom sú bez bugov a dotykovosť majú vyriešenú na 100%, podobne ako apple.

http://www.unlockandroid.com/android-ja ... ilbreakme/

nikdy som to nepoužil, takže len takto.
ArAsHiD
Professional
Professional

Príspevok od používateľa ArAsHiD »

Do Androidu dostanes navigaciu zadarmo aj bez sw. zásahu tj. straty záruky.WM7 som skúšal, určite ho neodsudzujem...je celkom symapticky, ale má fúru chýb, ktoré sa riešia updatovaním...Podla mna ten systém nie je odpísaný, ale kým sneho bude konkurent, tak to ešte potrvá.Neviem, nie som nejaký super anti-Applista, ale Android mi prijde lepší, bez obmedzení a po roote sním možeš robiť ozaj všetko.JB na iPhone ti iba dodá nejake základné veci ktoré na ios nie su dostupné a takisto si myslím, že do budúcna je Android jednotkou.Sám vlastním Desire HD a neviem, ale to spracovanie mi prijde nadpriemerné, nehovoím , že na iPhone nie, ale sklo sa rozbije skor ako hlinik.Priznávam, že ten spodný kryt na sim je trošku nedoriešný, ale aj zadné sklo na ifone sa "údajne" poškriabe skor, akoby malo.Na multitouche sa už z predchodcu poučili a je bez chyby.Neviem, čo sa uplinkovy nezdá.Áno, skúšal som aj na ifone.Výkonovo je to porovnatelné, ale byť tebou, aj tak si počkám na nejaky telefon, ktorý bol predstavený na Cese....Napríklad Optimus 2x, ktorý má údajne byť v ponuke t-debilu onedlho....
krankenwagen
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

No len to mi potom asi nebude stacit 400evri :) Zas tak nadupany stroj nepotrebujem, vypada to potom neskor na iPhone 4 ako icefiresr pisal, ze zlacnie. A ten HTC HD7 ako pozeram na bazosi tak sa da kupit od tych 400€.
ArAsHiD
Professional
Professional

Príspevok od používateľa ArAsHiD »

krankenwagen napísal:No len to mi potom asi nebude stacit 400evri :) Zas tak nadupany stroj nepotrebujem, vypada to potom neskor na iPhone 4 ako icefiresr pisal, ze zlacnie. A ten HTC HD7 ako pozeram na bazosi tak sa da kupit od tych 400€.
Napriklad aj Samsung Omnia 7 mi bola celkom symaptická...Neviem, ako to je s cenou v porovnaní s HD7.Cena Optimusu 2x má byť +-500e za nový.Čiže pokial je pravda, že bude onedlho, ja by som na iný telefón ani nemyslel :D A určite sa nájde niekto, čo ho na bazoši bude predávať aj za priatelnú cenu v porovnaní s plnou cenou...
krankenwagen
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

No potom je tu este jeden fon, LG Optimus 7, WP7 vyzera dobre ale bojim sa kvality spracovania telefonu a k tomu nemam dobre skusenosti s LG telefonmi :) Myslim, ze aj cena je prijatelna, tych 300-350€.
icefiresr
Addict
Addict

Príspevok od používateľa icefiresr »

Otazka je, ci mas chut robit betatestera MS-ku. Pockaj aspon rok, kym WM7 vyzrie.
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

WM7 je úplne v pohode, mne sa ten OS páči.
no aj tak zostávam verný iPhonu 3GS a iOS 4.1 limera1n
Nadeo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Nadeo »

Ja mam DesireHD, je to skvely fon. Mozes tam instalovat aplikacie hlava-nehlava, nepotrebujes ziadny jailbreak na to. Multitouch je pre mna postacujuci, nema uz take zavady ako klasicky Desire. Nemozem porovnat s iPhone4, lebo som ho nikdy nemal v ruke...
Vykonovo je to zatial jeden z najrychlejsich android fonov, a pokial by ti to nestacilo tak ho mozes kludne pretaktovat. Je len na tebe, ze ktory OS ti viac vyhovuje.

A ak by som kupoval mobil teraz, tak by som pockal na dvojjadrove androidy, to bude kvalitka :) (a ceny ostatnych pojdu teoreticky dole)
krankenwagen
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

No teraz ste mi dost zhorsili situaciu, lebo som sa predbezne dohodol s jednym chlapikom na LG Optimus 7 :/ Nikdy som nerobil s Androidom ani s WP7, ale WP7 mi pripada o dost jednoduchsi a rychlejsi, co je pre mna potrebne :) Je pravda, ze HTC ma o dost vacsi displej, ale nebude potom menej ostry? To by bolo fakt treba mat ten Android asi na vyskusanie nejakych par dni..
Filipito
Darca
Darca

iPhone 4 alebo HTC..?

Len aby si nemal problem s hacknutim WP7
krankenwagen
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

No to je tiez pravda, ked tak nad tym rozmyslam, tak Desire HD stoji tych 400€, ale mam v tom plnohodnotnu (snad) navigaciu, fotak vyzera byt tiez kvalitny.. A dalsie plus je urcite ovela viac aplikacii ako na WP7.
Filipito
Darca
Darca

iP4 stojí 460€, nový zabalený
http://mobil.bazos.sk/inzerat/6504552/Iphone-4-16g.php
máš tam plnohodnotnú navigáciu, foťák dosť kvalitný a plus je oveľa viac aplikácii ako na WP7 :)
krankenwagen
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

No lenze ja potrebujem odblokovany iPhone :) A henten nevyzera byt odblokovany.
Traktorista
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Traktorista »

mam HTC DHD a obcas ma teda riadne stve,
ked s nim potrebujem promptne robit, obcas dlho otvara uz len sproste sms, niekedy tak trochu laguje, a to tam mam nainstalovane len zopar hier a widgetov,...
neviem ci je to moj kus, alebo to mam dako zresetnut natvrdo alebo co, ale cakal som viac
krankenwagen
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

No presne to, co si napisal tam nechcem :/ Potrebujem, aby bol mobil svizny a flexibilny, ked budem chciet nieco rychlejsie pozriet, a na to sa viac podoba iPhone alebo asi ten HTC HD7 s Windows Phone 7.
Filipito
Darca
Darca

na iPhonoch je všetko svižné, veď na mojom 3GS sa smsky načítaju hneď. na WP7 to bude určite podobné
Napísať odpoveď