2.0 Repro
-
pitbullko
Light Star
- Bydlisko: „Keby som bol postavený pred rozhodnutie medzi zbabelosťou a násilím, zvolil by som násilie“[Gandhi]
Re: 2.0 Repro
jasne ja viem ze to nejde podla obrazka
. a tak povedzme 2.0 repro do 200 €? aky vyrobca? co by ste odporucili?
M-Audio
http://muziker.sk/monitory-sluchadla/ak ... av-40.html
alebo potom trochu cez limit
http://muziker.sk/monitory-sluchadla/ak ... eluxe.html
možno ich zoženieš aj lacnejšie... Toto sú už ale štúdiové monitory, s čím súvisia prípadné nevýhody pri použití s PC (absencia regulácie hlasitosti)
http://muziker.sk/monitory-sluchadla/ak ... av-40.html
alebo potom trochu cez limit
možno ich zoženieš aj lacnejšie... Toto sú už ale štúdiové monitory, s čím súvisia prípadné nevýhody pri použití s PC (absencia regulácie hlasitosti)
-
johny541
King
- Kontaktovať používateľa:
TomKocuR: A na PC sa nedá regulovať hlasitosť? (aby sme sa vyhli spamu, tak viem že si myslel hw tlačítko ale práve v prípade pc to nevýhoda nie je)
K téme: Nechceš sa už popozerať po pasívnych reproduktoroch + zosilovač? Za tú cenu, by sa dali zohnať aj Q-Acoustics 2020, ktoré hraju veľmi slušne. Treba si uvedomiť jednu vec, že repro sa nedajú vyberať podľa obrázka na internete a niekedy ani podľa základných špecifikácii. Treba jednoducho ísť a vyskúšať. Neviem odkiaľ si, ale v KE napríklad KohutAudio, odkiaľ som bral svoje reproduktory. Od tých 200€+ sú tí predavači ochotnejší a predvedú ti všetko. Ja som sa nakoniec rozhodol pre Dali Concept 1 (230€ + kvalitnejšia kabeláž v hodnote asi 35€). Zosilovač som mal vlastný, ale na začiatok postačí aj hocijaký overený z bazáru.
Ale tam už tie ceny skáču trochu vyššie, no takisto aj zvuk.
Inak M-Audio AV40 sú dosť maličké reproduktory, aby si nebol prekvapený. Na tvojom mieste, ak do toho chceš dať 200€, tak by som zobral buď cca pol na pol zosik (100€) + pasívne reproduktory (100€ - napríklad Tannoy idú po bazároch v týchto cenách) alebo prípadne nejaké štúdiovky so vstavaným zosilovačom ako spomínal TomKocuR.
btw: Modecom nie sú náhodou Poliaci?
K téme: Nechceš sa už popozerať po pasívnych reproduktoroch + zosilovač? Za tú cenu, by sa dali zohnať aj Q-Acoustics 2020, ktoré hraju veľmi slušne. Treba si uvedomiť jednu vec, že repro sa nedajú vyberať podľa obrázka na internete a niekedy ani podľa základných špecifikácii. Treba jednoducho ísť a vyskúšať. Neviem odkiaľ si, ale v KE napríklad KohutAudio, odkiaľ som bral svoje reproduktory. Od tých 200€+ sú tí predavači ochotnejší a predvedú ti všetko. Ja som sa nakoniec rozhodol pre Dali Concept 1 (230€ + kvalitnejšia kabeláž v hodnote asi 35€). Zosilovač som mal vlastný, ale na začiatok postačí aj hocijaký overený z bazáru.
Ale tam už tie ceny skáču trochu vyššie, no takisto aj zvuk.
Inak M-Audio AV40 sú dosť maličké reproduktory, aby si nebol prekvapený. Na tvojom mieste, ak do toho chceš dať 200€, tak by som zobral buď cca pol na pol zosik (100€) + pasívne reproduktory (100€ - napríklad Tannoy idú po bazároch v týchto cenách) alebo prípadne nejaké štúdiovky so vstavaným zosilovačom ako spomínal TomKocuR.
btw: Modecom nie sú náhodou Poliaci?
johny541: zreguluj si hlasitosť v kompe, zos daj naplno a funguj tak. Fungoval som zvukovka -> zos bez regulácie hlasitosti, a ver mi, nepoteší ťa keď nevieš kedy a zareve ti 2x60W naplno vo vzdialenosti 20cm od uší. Práve v prípade PC je podľa mňa nutnosť HW regulácie.
-
johny541
King
No neviem, ja fungujem už rok NB + Asus U1 + zosik s reguláciou a nikdy som žiadny problém nemal. Na zosilovači hlastosť nemením, zhruba stále je v polovičke a na NB mám stále 25% hlasitosť, ktorú si regulujem podľa potreby so zvukovkou.
Nemá Xonar U1 na tele taký veľký čudlík na reguláciu hlasitosti?
-
johny541
King
Má, ale je to zosynchronizované s reguláciou hlasitosti v NB.
No lenže to si frajer, a ako mám asi regulovať hlasitosť keď nemám žiaden takýto HW regulátor? MM klávesami na klávesnici? To kým sa premačkám na požadovanú úroveň... alebo mám liezť do menu ovládačov?
-
johny541
King
A čo tak regulácia hlasitosti za pomoci ikony na paneli s nástrojmi? To je až tak namáhavé a zdĺhavé jedno kliknutie a potiahnutie myšou? Zas keď tie repro zarevú, tak ten reakčný čas a čas pokiaľ to stíšiš sa až tak nelíši. Nerob tu z toho tragédiu. Okrem toho, väčšina zosilovačov má HW reguláciu hlasitosti.
A mimochodom, stupeň regulácie hlasitosti ostáva aj napr. po reštarte počítača, takže ti nič nebráni v tom, aby si mal stále v PC nastavenú hlasitosť na 25% a pridával si podľa potreby a nemal to "vykúrené" na 100%.
A mimochodom, stupeň regulácie hlasitosti ostáva aj napr. po reštarte počítača, takže ti nič nebráni v tom, aby si mal stále v PC nastavenú hlasitosť na 25% a pridával si podľa potreby a nemal to "vykúrené" na 100%.
No dobre, ty si reguluj posuvníkom vo vidlách keď ti to príde praktické, mne to ale praktické vôbec neprišlo. Ten časový rozdiel je tam fakt veľký ak potrebuješ rýchlo stíšiť hlasitosť, a tiež prepínať sa z hry do windowsu len aby si mohol zmeniť volume je trochu nepraktické.
85% klávesníc ma takúto možnosť 
-
johny541
King
TomKocuR: Ja sa nepotrebujem hrať s posuvníkom, pretože mám regulátor hlasitosti aj na zosilovači, aj na zvukovke. Ako som písal, väčšina zosilovačov reguláciu má a teda nech si kúpi prípadne zakladateľ témy zosik už s touto reguláciou, prípadne externú zvukovú kartu.
Hry nehrajem, takže na to som ani nemyslel. Ja mám notebook iba na prácu, hudbu a sem tam filmy.
Hry nehrajem, takže na to som ani nemyslel. Ja mám notebook iba na prácu, hudbu a sem tam filmy.
Filipito: 90% z tých tvojích 85% to má riešené tlačidlami. A to je nahovno.
johny: no vidíš, sám by si nechcel žiť s posuvníkom. Samozrejme že AV zosilňovače a receivery to majú, ale tie som ja neriešil... Aktívne monitory u ktorých som na tento problém narážal predsa nebudeš pripájať k AV receiveru, skôr k mixu, ktorý reguláciu hlasitosti má.
johny: no vidíš, sám by si nechcel žiť s posuvníkom. Samozrejme že AV zosilňovače a receivery to majú, ale tie som ja neriešil... Aktívne monitory u ktorých som na tento problém narážal predsa nebudeš pripájať k AV receiveru, skôr k mixu, ktorý reguláciu hlasitosti má.
-
johny541
King
Alebo k externej zvukovke a máś vystarané o lepší zvuk ako zo zvukovky z dosky + máš vyriešené ovládanie hlasitosti. Nie každý potrebuje hneď mix 
Ty vôbec nechápeš čo píšem. BX5a sú štúdiové monitory, štúdiové znamená že do štúdia, a v štúdiach zvyknú mať mixy.
AV40 sú multimediálne monitory, ku kompu a tak, preto majú vpredu reguláciu hlasitosti, u tých sa totiž predpokladá že budú pripojené k zdroju ktorý žiadnu použiteľnú reguláciu hlasitosti nemá.
Externá zvukovka je podľa mňa skôr notebooková záležitosť, pre desktopy je kopec perfektne vybavených interných.
AV40 sú multimediálne monitory, ku kompu a tak, preto majú vpredu reguláciu hlasitosti, u tých sa totiž predpokladá že budú pripojené k zdroju ktorý žiadnu použiteľnú reguláciu hlasitosti nemá.
Externá zvukovka je podľa mňa skôr notebooková záležitosť, pre desktopy je kopec perfektne vybavených interných.
-
johny541
King
A nebavíme sa my náhodou tak o reproduktoroch pre chlapca k počítaču? Môžem kašlať mix pult, keď budem mať slabé výstupy. Za to, že sú to štúdiovky, tak k tomu nemusí kupovať mix keď ho nevyužije. Radšej zainvestovať do lepšej zvukovej karty. Ja naozaj nevidím až taký problém v SW ovládaní hlasitosti, prípadne cez tu klávesnicu, na ktorej keď už sú tlačítka pre + a -, tak tam bude aj jedno pre Mute.
No veď práve, že bavíme. A BX5a nie sú reproduktory pre chlapca k počítaču.
Zvukovka je samozrejmosť, bez nej nemá zmysel ísť do takých reproduktorov. Alebo keď už bez zvukovky, tak Behringery MS-40, tie majú DA prevodník, ak by teda zvukovka mala SPDIF tak to môže byť v pohode onboard. Ich cena je ale premrštená.
Zvukovka je samozrejmosť, bez nej nemá zmysel ísť do takých reproduktorov. Alebo keď už bez zvukovky, tak Behringery MS-40, tie majú DA prevodník, ak by teda zvukovka mala SPDIF tak to môže byť v pohode onboard. Ich cena je ale premrštená.
-
pitbullko
Light Star
- Bydlisko: „Keby som bol postavený pred rozhodnutie medzi zbabelosťou a násilím, zvolil by som násilie“[Gandhi]
no urcite by som tam chcel mat na reproduktore HW regulaciu, som na to zvyknuty - to by mi chybalo. presne tak, chcem to ku PC. riesenie pasivne repro + zosilovac nechcem.
chcem proste kvalitnejsie repro, ktore len zapojim a bude to hrat
. nechcem skladat nejaku zostavu. ja som si kupil tie geniusy, ktore som postol v druhom prispevku ale za dva dni skoncili na chate, naozaj katastrofa...
inak tie http://muziker.sk/monitory-sluchadla/ak ... av-40.html sa mi celkom pozdavaju. bude to len do izby k PC, ziadne hlasne diskoteky... rad si pustim hudbu hlasnejsie a len tak pocuvam
chcem proste kvalitnejsie repro, ktore len zapojim a bude to hrat
inak tie http://muziker.sk/monitory-sluchadla/ak ... av-40.html sa mi celkom pozdavaju. bude to len do izby k PC, ziadne hlasne diskoteky... rad si pustim hudbu hlasnejsie a len tak pocuvam
toto mi mozte niekto vysvetlit chlapi? to niektore repro sa viacej hodia na integrovanu zvukovku ako ine? teda ak som tu vetu dobre pochopilAlebo keď už bez zvukovky, tak Behringery MS-40, tie majú DA prevodník, ak by teda zvukovka mala SPDIF tak to môže byť v pohode onboard.
tak hádam nechceš pripájať 200€ repro na integrovanú zvukovku 
mne sa AV 40 nepáčili na tú cenu sa mi zdali dosť slabé.
ja by som odporúčal aspoň
mne sa AV 40 nepáčili na tú cenu sa mi zdali dosť slabé.
ja by som odporúčal aspoň
pitbullko: SPDIF na zvukovke je digitálny výstup, výstup ktorý je aj u onboardov kvalitný, keďže k degradácii signálu dochádza až v ďalšom spracovaní. Tento digitálny signál ale potrebuješ previesť do analogovej formy, preto to čo na neho pripojíš musí mať DA prevodník. A tie behringery ho majú, ak ho využiješ a reproduktory pripojíš digitálne, nepostrehneš na tých reproduktoroch žiaden rozdiel medzi onboard zvukovkou a zvukovkou za 300€