Autoškola - zážitky, skúšky, policajti a všeličo
Re: Autoškola - zážitky, skúšky, policajti a všeličo
neviem kolko kuzelov tam na tej trati mate ale tie co sme mali my by som za 10min presiel na jednotke(spiatocke) bez plynu asi 3x
ahoj, ja mam akurat tesne po autoskole... cca 2 mesiace a kedze sa vobec necitim ako "vodic" chcela by som nejake kondicne jazdy... neviete ci sa daju robit aj na vlastnom aute???
No dobre, v stredu vybavujem vodičák a dnes si preň už môžem ísť. Ale som vysmiaty jak 5 peňazí že som si nepriplatil
.
mozes robit kondicne aj na vlastnom aute, autoskola ma mensie naklady preco by ti branili(uz len na benzine usetria)
ale ked si len 2 mesiace po autoskole tak to by si nemala mat problem, ja som koli praci hned po skuskach odcestoval a vodicak som si mohol vyzdvihnut az po 3 mesiacoch od skusok a bez problemov som hned soferoval, po 3 dnoch som mal cez 200km a po tyzdni som mal cez 1000km
ale ked si len 2 mesiace po autoskole tak to by si nemala mat problem, ja som koli praci hned po skuskach odcestoval a vodicak som si mohol vyzdvihnut az po 3 mesiacoch od skusok a bez problemov som hned soferoval, po 3 dnoch som mal cez 200km a po tyzdni som mal cez 1000km
jooj markus tak to ti zavidim tu odvahu
... ja mozno ani nemam az tak problem, len STRACH veliky... v autoskole som sa akosi nebala. Jazdila som v pohode aj skusky boli bez problemov. Lenze to som mala na streche tabulu autoskola a vedla instruktora. A teraz mam ist sama a dolahol na mna asi pocit zodpovednosti
)
Vyhodou je, ze auto mam automat, tak to snad bude v pohode. Ale aj tak by som chcela niekoho vedla seba aspon par prvych jazd.
A co sa tyka tych kondicnych na vlastnom aute - je fakt ze nicis to svoje, aj naftu mas svoju - len instruktor tam nema tie svoje pedaliky, tak neviem, ci vobec moze pouzit take auto na "vycvik".
Vyhodou je, ze auto mam automat, tak to snad bude v pohode. Ale aj tak by som chcela niekoho vedla seba aspon par prvych jazd.
A co sa tyka tych kondicnych na vlastnom aute - je fakt ze nicis to svoje, aj naftu mas svoju - len instruktor tam nema tie svoje pedaliky, tak neviem, ci vobec moze pouzit take auto na "vycvik".
to uz nieje vycvik, ty uz vodicak mas, na kondicnu jazdu si kludne vezmi skuseneho kamarata, alebo otca a nemusis nic platit, nech ta vezmu do nejakej bocnej ulicky a tam si to skusis, ved krizovatky a premavku poznas, potrebujes si len zvyknut
ja som sadol do auta(sam otec na mna kaslal
on si jazdil na svojom) a urobil si kolecko okolo stvrte kde byva moja babka(auto som zdedil po dedkovy tak bolo tam) a nasledne siel z michaloviec na siravu a potom uz som behal s autom normalne(kosice a potom praha)
ja som sadol do auta(sam otec na mna kaslal
Presne tak, choď s nejakým kamarátom, známym, kolegom, súrodencom, rodičom.. kondičné jazdy sú dobré snáď len ak nemáš k dispozícii auto. Ja tiež prvé jazdy absolvoval s otcom.. len tak sme sa vybrali v nedeľu povoziť cca 50km.. potom som takto chodil ja so sestrou...

Tak len pre informaciu... oficialne sa kondicne jazdy na vlastnom aute nedaju 
Iba "na cierno"... ale asi predsa len presvedcim nejakeho znameho.
Iba "na cierno"... ale asi predsa len presvedcim nejakeho znameho.
to je zaujimave pretoze som dal do googlu "kondicne jazdy na vlastnom aute" a vyplulo mi to niekolko stranok ze je to mozne
Tak neviem... taku odpoved som dostala. Vraj kedze to nie je vozidlo autoskoly (s riadenim aj pre instruktora), tak na tom nie je mozne robit oficialne jazdu. Ani kondicnu. Lebo citujem: "to na vas mozem akurat tak kričať a to by bolo nebezpečne" Vraj sa mozme dohodnut, ale on tam vlastne ani nebude ako instruktor ("budem na vas ziapat len tak otcovsky"), lebo ako instruktor ma podla zakona plnu zodpovednost za vodica a kedze nema riadenie, tak mam plnu zodpovednost ja.
jasne ze mas plnu zodpovednost, ved mas vodicsky preukaz tak by si mala vediet soferovat, ak nevies soferovat tak ho vrat, ako si potom spravila skusky? ved na skuskach ti uz instruktor nesmie pomahat
ja som bol v tom ze kondicna jazda je o tom ze ti povie teraz podrad, teraz zarad vyssiu rychlost a to je asi tak vsetko pretoze vsetko ostatne uz musis vediet
ja som bol v tom ze kondicna jazda je o tom ze ti povie teraz podrad, teraz zarad vyssiu rychlost a to je asi tak vsetko pretoze vsetko ostatne uz musis vediet
sa nerozculuj
)) ... ti len hovorim, ze PRAVNE zodpovedny je vraj instruktor. Aj na kondicnej jazde... nejak som zatial negooglila, ci je to fakt tak. Ale povedali mi to v troch autoskolach. Btw aj tak som uz nahovorila kamarata, aby sa so mnou trochu povozil.
Ak to náhodou odriekne, kľudne daj vedieť, rád sa aj ja pôjdem s Tebou povoziť...Luciiia napísal:Btw aj tak som uz nahovorila kamarata, aby sa so mnou trochu povozil.
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
...ja tiež milujem adrenalín...ale čo je veľa, to je veľa...
...ale vážne, sedel som v aute s takými individuami, že by som už nikdy nikomu začínajúcemu do auta nesadol...
brm
ok, tak ak by po prvej jazde povedal ze uz so mnou nejde, tak ti dam vediet
grim, prave preto si myslim, ze to nechcu urobit ani v tej autoskole...
grim, prave preto si myslim, ze to nechcu urobit ani v tej autoskole...
Ja mám pevné nervy.. a vravia o mne, že som kľuďas.. takže.... 
Inak dnes ráno cestou do práce jedna pekná Octavia s veľkým Z-kom na zadnom skle a odfarbenou dôchodkyňou v svetlom kožuchu za volantom jazdila tak "bezpečne".. pomaly 50kou.. kde je povolená 70ka.. v ľavom pruhu........ a nakoniec aj tak napárala do autobusu, v ktorom som sedel...... a kvôli nej som musel ešte aj na električku utekať!!!
Takže cvič, aby si takto nedopadla.. a pamätaj, že jazdiť pomaly neznamená jazdiť bezpečne. Treba jazdiť plynulo!

Inak dnes ráno cestou do práce jedna pekná Octavia s veľkým Z-kom na zadnom skle a odfarbenou dôchodkyňou v svetlom kožuchu za volantom jazdila tak "bezpečne".. pomaly 50kou.. kde je povolená 70ka.. v ľavom pruhu........ a nakoniec aj tak napárala do autobusu, v ktorom som sedel...... a kvôli nej som musel ešte aj na električku utekať!!!
Takže cvič, aby si takto nedopadla.. a pamätaj, že jazdiť pomaly neznamená jazdiť bezpečne. Treba jazdiť plynulo!
No ja to mám dnes konečne za sebou. Boli to poriadne nervy pretože som šiel len asi 15 minút a policajt bol ticho až kým neskončil jazdu aj druhý 
kade si siel? predpokladam ze si siel po kosiciach
ja som siel ako druhy z auta a som nastupoval za volant niekde blizko barce, potom okolo starej nemocnice hore okolo turgenevovej popri tych garazach na dunajsku a cez krizovatku s elektrickami odbocit dolava na kruhovy objazd na moldavskej(tam je autoskola kde som potom koncil)
a ako je mozne ze bol policajt ticho ked ti ma hovorit kade mas ist?
ja som siel ako druhy z auta a som nastupoval za volant niekde blizko barce, potom okolo starej nemocnice hore okolo turgenevovej popri tych garazach na dunajsku a cez krizovatku s elektrickami odbocit dolava na kruhovy objazd na moldavskej(tam je autoskola kde som potom koncil)
a ako je mozne ze bol policajt ticho ked ti ma hovorit kade mas ist?
Jasné vravel mi kam mám ísť...ale keď sme sa vymenili tak mi nič na jazdu nepovedal, až na konci..
Šiel som od rampovej po prešovskej do centra a za palackeho doprava po vodnej a zase hore do uličiek pri hlavnej.
Šiel som od rampovej po prešovskej do centra a za palackeho doprava po vodnej a zase hore do uličiek pri hlavnej.
nam tiez nieco k jazde policajtka povedala az ked sme dosli do autoskoly
povedala "dobre chlapci" a to bolo vsetko
povedala "dobre chlapci" a to bolo vsetko