PHP + MySQL - chart
PHP + MySQL - chart
Ahojte,
potreboval by som navrh db, resp. tabuliek pre vytvorenie chartu TOP 50.
Zatial som si len vytvoril table top50, ktora obsahuje id, umelec, skladba, vydavatelstvo, lenze ked sa nad tym tak zamyslam, zrejme budem potrebovat aj table mesiace, kedze chart sa bude kazdy mesiac menit.. Mate nejaky rozumny napad ako to zrealizovat?
V skratke:
je februar, takze mam vytvoreny top 50 chart za januar. Na buduci mesiac budem mat chart za februar atd..
ide mi vlastne aj o to, ako v php docielim, aby sa zobrazoval chart predosleho mesiaca...
vdaka za rady
potreboval by som navrh db, resp. tabuliek pre vytvorenie chartu TOP 50.
Zatial som si len vytvoril table top50, ktora obsahuje id, umelec, skladba, vydavatelstvo, lenze ked sa nad tym tak zamyslam, zrejme budem potrebovat aj table mesiace, kedze chart sa bude kazdy mesiac menit.. Mate nejaky rozumny napad ako to zrealizovat?
V skratke:
je februar, takze mam vytvoreny top 50 chart za januar. Na buduci mesiac budem mat chart za februar atd..
ide mi vlastne aj o to, ako v php docielim, aby sa zobrazoval chart predosleho mesiaca...
vdaka za rady
Re: PHP + MySQL - chart
čo tak do table top50 dať stĺpec mesiac a vždy budeš selectovať všetko s príslušným mesiacom
aj to je riesenie.. skusim to, vdaka
edit: este rozmyslam, staci dohodit column date alebo mam spravit normalne mesiac a sam dopisovat nazov mesiaca?
edit: este rozmyslam, staci dohodit column date alebo mam spravit normalne mesiac a sam dopisovat nazov mesiaca?
mozes pouzit aj unixtime uzivatelovi to nebude prekazat
rEnEeK napísal:aj to je riesenie.. skusim to, vdaka
skôr ako názov by som vypisoval číslo teda 1-12 alebo 01-12
uz to mam poriesene.. no akosi som to nedomyslel..
mam 50 inputov pre umelca, 50 pre song atd...
lenze pri vkladani dat do mysql mi nevlozi nic..
priklad:
ako teda docielim, aby sa vlozili vsetky inputy?
mam 50 inputov pre umelca, 50 pre song atd...
lenze pri vkladani dat do mysql mi nevlozi nic..
priklad:
Kód: Vybrať všetko
...
<tr>
<td><input type="text" name="umelec" size="30"></td>
<td><input type="text" name="nazov" size="30"></td>
<td><input type="text" name="vydavatelstvo" size="30"></td>
</tr>
<tr>
<td><input type="text" name="umelec" size="30"></td>
<td><input type="text" name="nazov" size="30"></td>
<td><input type="text" name="vydavatelstvo" size="30"></td>
</tr>
...
if ($_SERVER["REQUEST_METHOD"] == "POST") {
$umelec = $_POST['umelec'];
$nazov = $_POST['nazov'];
$vydavatelstvo = $_POST['vydavatelstvo'];
mysql_query("INSERT INTO top50 VALUES('',NOW(),'$umelec','$nazov','$vydavatelstvo')");
}
?>
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
musíš ich poslať ako pole (teda ich mená budú umelec[], nazov[] a vydavatelstvo[]) a to php bude v cykle pre každú trojicu hodnôt
vdaka, to mi nenapadlo.. uz to funguje ako ma..
//autoeditácia príspevku (08 Feb 2011, 12:34)
ak este mozem dotaz.. vsetko uz funguje fajn az na to, ze ked si z 50 inputov vyplnim napr. len 10, tak zvysne 40 sa mi do db zapisu tiez (ako prazdne polia).. ako tomu mozem zabranit?
//autoeditácia príspevku (08 Feb 2011, 12:34)
ak este mozem dotaz.. vsetko uz funguje fajn az na to, ze ked si z 50 inputov vyplnim napr. len 10, tak zvysne 40 sa mi do db zapisu tiez (ako prazdne polia).. ako tomu mozem zabranit?
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
veď si to ošetri v php či tam je nejaká hodnota alebo je prázdna. Možností ako to spraviť je veľa, porovnanie na prázdny reťazec (trim($premenna) != ""), zistenie či má premenná hodnotu ( !empty($premenna) ), rovno z poľa vyhodiť všetky prázdne hodnoty ešte pred vstupom do cyklu...
akosi mi to dnes nepali.. vdaka, uz bezi vsetko ako ma..