Akcie na ceny leteniek / dovoleniek a pod.

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
popejka
Zablokovaný
Zablokovaný

Re: Ryanair - Lacne letenky // Krach spoločnosti SkyEurope

Príspevok od používateľa popejka »

ahojte, poradte mi...ešte som nikdy necestovala lietadlom a v lete chcem navštíviť paríž...videla som, že s ryanairom sa dá tam dostať, ale neviem, ako treba lacnejšie obsadiť letenku a podobné veci...
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Javatar to je dobre :D

brainwirm Usudzujem ze si este nimi neletel, ked vobec si niekedy v zivote letel....to pochybujem...za 2eura neletel este nikto. Tu nejde o hodinu a pol, kedze moja destinacia nikdy nekonci v letovej destinacii a ani tam nezacina, vacsinou sa jedna o celodenne cestovanie....to bez jedla a pitia s kufrom v ruke a vakom na chrbte nevydrzis ani keby si bol krava.

No a bol som nimi nuteny letiet lebo som nesiel sam...a musel som sa prisposobit osobe s ktorou som letel, inac ich odmietam, mam s nimi len zle skusenosti, uz som pisal v tejto teme XY krat...porusili dost velke pravidlo ako spolocnost, keby som chcel spravit bordel, hrozila by im niekolko sto tisicova pokuta....bolo to par rokov do zadu, bol to moj prvy let nimi, ale kolko krat som s nimi letel, tolko krat som sa chytal za hlavu. Uz len ta ich webova stranka hovori o serioznosti spolocnosti dost vela.
Silmer
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Silmer »

popejka napísal:ahojte, poradte mi...ešte som nikdy necestovala lietadlom a v lete chcem navštíviť paríž...videla som, že s ryanairom sa dá tam dostať, ale neviem, ako treba lacnejšie obsadiť letenku a podobné veci...
ahoj,
najlacnejsie a momentalne najlepsie je to uz cez spominany Ryanair. Ako si si uz mohla precitat, Ryanair je nizkonakladova spolocnost cize od toho necakaj nejaky obrovsky komfort a ktomu vela ludi na tuto spolocnost nadavaju ( ako napr. lubo$) ale za to je to jedna z najlacnejsich na trhu a je to jedina spolocnost ktora lieta z Bratislavy do Pariza.
Najlepsie je si objednat letenku tak 1 mesiac do predu vtedy sa tie ceny pohybuju okolo 20-25 eur resp. pripadne viacej aj ak s batozinou.
Prilieta to na letisko Paris: Beauvais ( letisko este mensie ako Bratislavske ) ktore sa nachadza zhruba 70km od Pariza ...ak ma pamat neklame.
Ale to nieje problem kedze odtial sa da dostat priamou Autobusovou link z letiska na Porte Maillot ( okraj Pariza ) a odtial potom metrom kam sa ti uz bude chciet. Tato preprava stoji tusim 15eur. na osobu. Touto trasou cestujem aj ja :)
V pripade dalsich otazok sa kludne spytaj.

//autoeditácia príspevku (09 Feb 2011, 4:18)
Lubo$: co ti pride zvlastne na cenach napojoveho listku? pripadne inych veciach co ponukaju?, tie ceny su uplne normalne. V kazdej krajine na zapade zaplatis rovnaku pripadne vyssiu sumu za taketo veci ( napr. Pariz 8eur za pollitrva piva bez problemov - osobna skusenost ) a o tvrdom nehovoriac.
Ano Ryanair je nizkonakladova spolocnost...ale je nizkonakladova v tom ze ta prepravi z bodu A do bodu B za pomerne nizku cenu. Ak su ludia trochu vyssi alebo vacsi tak uz maju problem sa zmestit do tych sedadiel, ale o tom to je,ze to je lacne. Vies aj oni potrebuju na niecom zarobit tak si to kompenzuju tym, ze davaju vyssie ceny na napojovy listok, vonavky a ine hluposti a snazia sa natlacit co najviac ludi do tych lietadiel.
Lub0$ napísal:
No a bol som nimi nuteny letiet lebo som nesiel sam...a musel som sa prisposobit osobe s ktorou som letel, inac ich odmietam
Kedze si vedel ze budes cestovat cez ryanair a ako hovoris ..nemas s nimi dobre skusenosti? tak preco si si nekupil nejake pitie na letisku? napr v duty free zone po prechode kontrol, odtial si to mozes preniest do lietadla., alebo preco si proste nevedel vydrzat tie 2 ci 3 hodiny?, malo ktore linky cez ryanair trvaju dlhsie ako 2, 3 ci 4hodiny max a to sa bez pitia vydrzat veru da.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Ved kur*a citaj co pisem. Moja destinacia nikdy nezacina a nikdy nekonci letoviskom kde vzlietam, alebo pristavam, vacsinou sa jedna o celodenne cestovanie, niekedy aj viac denne.
V duty free shope si ja mozem nieco kupit, ked mi to ten super RyanAir nedovoli vziat so sebou, iba keby som to natrepal do prirucnej....tiez hlupaci nevedia si stanovit jednotne pravidla...ked som letel z UK, tak sa to dalo, aj som to tak riesil, no ked som letel z Bratislavy, tak tam mi to zakazali a poslali ma do prdele.

Vravis, ze len nadavam, ja ale nadavam na zaklade vlastnych skusenosti, pisem SKUSENOSTI, nie iba jednej skusenosti, ale viacero....a tak isto som cital kedysi zopar staznosti na danu spolocnost niekde na nete.

Tak isto ma nepoucuj ake su ceny na zapade, na zapade zijem, viem ake su tu ceny. Tak isto na tie ceny nadavam preto, lebo som si vsimol nenormalny narast cien...zvykol som si aj v tom RyanAir kupit nieco pod zub a na pitie, ale za sumu z ktorej som sa aj najedol aj napil, sa teraz ledva napijem.

A tak isto, som presne osoba ktoru si opisal...vysoka...mam problem sa tam poskladat a aj tie 3 miesta by mi boli asi malo.
A este ceresnicka na torte, teraz cez vikend co som letel z BA, strach hroza...nasrate ulozne priestory tak, ze som mal svoje veci skoro na opacnej strane lietadla ako som sedel, a o uniforme letusiek ani nehovorim...ved pobehuju tam ako upratovacky :D
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

no vidis a ja som si vcera u nich kupil 3 letenky :D
ale zabijem sa ked su lacny :)
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Lub0$, tak RyanAir pre teba potom nie je ta spravna volba v skratke. Zaloz si member card v Star Alliance a lietaj s nimi. Ked uz tolko lietas, nazbieraju sa ti aj body, a mozes mat letenky aj zadarmo. Budes tam mat miesta dost, jedlo v cene letenky a budes spokojny.
Silmer
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Silmer »

Ja som zas stym problem nemal, ani v Bratislave ani inde, kupil som si napr. pollitrovku koly v duty free shope a bez problemov.
Dalej ja som tiez vysoky a ledva sa tam zmestim do toho sedadla ale tak radsej to pretrpim ako by som mal platit o dost vyssiu sumu a letiet cez inu spolocnost a to k tomu aj z ineho letiska.
A ja nevravim,ze ''LEN nadavas'', ale iba,ze ''nadavas'' :) lebo to meni trocha vyznam vety :P
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Ale ja nepopieram, ze LEN nadavam, proste nadavam a budem na nich nadavat, co let, to zla skusenost :wink:
veronkaz
Novice
Novice

Príspevok od používateľa veronkaz »

Ja som letela s Ryanairom len zoparkrat - a boli to lety s prestupom, cize tie 2-3 hodinky sa dalo vydrzat. Horsie to bolo s mojim priatelom, ktory sa tam ledva poskladal, ale tak dalo sa. Ved cena nepusti, no nie? Keby sme chceli komfort a nejake obcerstvenie, tak nemozeme chciet letenky za 10 EUR. Skor sme mali problemy, ked sme leteli "riadnou" teda aspon sme si mysleli ze je to riadna letecka spolocnost - niekdajsi Seagleair - no ale poviem vam, to bol iny adrenalin. Lietadlo sa pokazilo - odisiel motor ci co, takze naspat sme leteli lietadlom ako z druhej svetovej...no ale doleteli sme, chvalabohu....Odvtedy zasa len Ryanairom, ved aj teraz super cena na Siciliu - obojsmerna letenka http://www.belindagency.sk/letenky/ v juni za 62 EUR.
D_I_C_K
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa D_I_C_K »

zdravim som do vybavovania leteniek uplne 0 bodov nemam šajnu akú stránku počul som akurat že nech to skúsim cez ten ryanair....tak sa vás pýtam čo sa mi oplatí a ako sa to vlastne bookne? mám zaujem isť BA--> Dublin budúci týžden stačí len 1 miesto tak to by malo byť voľné..poradí mi niekto ešte aj inú firmu?...BA dublin na 81 € ma to vyjde to je dosť nie?...
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

cim neskor kupujes, tym je to drahsie, keby kupujes na jul, tak stoji letenka o 20 euro menej
D_I_C_K
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

tak to už lacnejšie asi nedám?..to je jedno nevadi ešte taka otázka kde sa dočítam o batožine koľko kila možem vziať? a najdôležitejšia otazka že či mi stačí OP do Irska keď cestujem letecky?...
beardie
Redeemer
Redeemer

10 alebo 15 kilov, podla toho aku si kupis, OP staci, sme v Schengenskom priestore
D_I_C_K
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Prosím pomoc súrne čím skôr...

uvedomil som si že potrebujem to zaplatiť a myslel som že sa dá platiť obyčajným prevodom nejak a tam to odomna žiada konkretne udaje o platobnej karte?..môžem to vyplniť teda platiť maminou platobnou kartou?..aj keď ona so mnou letieť nebude?..to ich nikoho nezaujíma? dôležité je aby boli pravdivo vypísané údaje o karte?..a že sa meno nezhoduje z cestujúcim azda nerobí problém?....vdaka za radu
beardie
Redeemer
Redeemer

nemalo by to vadit, da sa s kartou tvojej mamy platit cez net? cize, ma to povolene v banke?
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chlapec10 »

nie nemusi sa karta zhodovat s pasazierom
APOFIS
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa APOFIS »

Chcel by som letenku BA/Brno do Birmingham-u kludne aj nejaký last ze do 24hodin na ltesiku a postačí na 2-3 dny na trip je také niečo možne a kamoš hovoril že ano ale treba to niekde čekovať ze to víde na osobu v pohode do 10-15e. Diky za info
beardie
Redeemer
Redeemer

Birmingham je momentalne od 26 euro, ale Luton je od 10, cim skor si letenku kupis, tym je lacnejsia
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa ramaya »

Lub0$ napísal:
....to pochybujem...za 2eura neletel este nikto.
Ja som letel aj za 1€ Frankfurt - Glasgow :D
Len si už nepamätám či to bol Ryanair alebo Wizzair

Fakt bola taká cena. Žiadne letiskové poplatky ani dane , nič na viac.
Bolo to v roku 2008. Odvtedy sa už letecké spoločnosti poučili a nikde som už nevidel podobné ceny :D
Napísať odpoveď