Zasekávanie HDD
-
pOw3r
Light Expert
- Kontaktovať používateľa:
Zasekávanie HDD
Zdravím, problém je nasledovný - pri bežnom používaní notebooku sa občas stane, že sa mi zasekne HDD s divným zvukom na 1-3 sekundy. Pred nedávnom mi spolu so zaseknutím vybehla aj "Modrá obrazovka". Myslel som si, že je to spôsobené vírusom tak som preinštaloval Windows. Po asi 2 dňoch sa mi zase zasekol na 2s (Bez modrej obrazovky). Neviem, čo mám robiť. Notebook mám mesiac a už mám s ním takýto problém. Pýtam sa: Je táto chyba spôsobená hardvérom alebo softvérom ? Je potrebné takúto chybu riešiť reklamáciou ?
Poradte mi prosím Vás. Ďakujem.
Poradte mi prosím Vás. Ďakujem.
-
countryboy2
Amateur
Re: Zasekávanie HDD
Ak máš NTB v záruke, tak nie je nad čím rozmýšľať. Ja som mal dávnejšie ten istý problém a bez problémov mi vymenili HDD. 
Chyby disku môžeš zistiť v SMART reporte napr. cez speedfan
-
Daniel9911
Professional
tak ja som mal podobny problem s 3 notebookmi tak som ho skontroloval s HD tune tam i v Health vypisovalo Warning a tiez teste ukazovalo chybne sektory ak mas zaruku tak ju posli naspat a inac vymena HDD na notebook neni nič tažke.
-
pOw3r
Light Expert
Dal som skontrolovať HDD pomocou HD Tune a nevypísalo mi žiadne chyby ani chybné sektory ... môže to byť spôsobené ešte niečím iným ? Možno by som mal ešte nejaké obdobie počkať, či sa to zasekávanie bude opakovať a potom to odoslať na reklamáciu.
-
Daniel9911
Professional
hm tak ak ti to zasekava tak ja by som to poslal na reklamaciu kym nato mam zaruku ja som mal podony problem zo stolnym PC ked mi PC nechcelo nastartovať kvoli zasekavaniu HDD poslal som na reklamaicu a vymenil mi to za novy kus
Definuj, čo myslíš pod tým "divným zvukom". Odskúšaj iný operačný systém, ako Win.
-
pOw3r
Light Expert
divný zvuk - ako zamrznutie pri čítaní údajov z HDD - zaseknutie
Niečo ako "cvakanie"? Radšej urýchlene pozálohuj, čo sa dá. Pokiaľ to ešte ide.