Mladým hrozí dištanc z ciest

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
silmarill
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Mladým hrozí dištanc z ciest

Príspevok od používateľa silmarill »

sapler napísal:predpokladam, ze zakon zacali navrhovat po nehode toho ***** co zabil tie dve dievcata
som zvedavý, ako by zmenili zákon keby ich zrazila 50 ročná šoférka... spravili by vari obmedzenie šoférovania pre ženy v prechode? :idea:

mimochodom, pred cca rokom som takmer sejmul na prechode dve dievčatá vo veku okolo 10-12 rokov... skočili mi do cesty tak, že keby som nešiel 50, nebola by dobrá cesta a nešoféroval by som vtedy oddýchnutý a sústredený, tak ten zákon možno menia kvôli mne. odvtedy keď idem popri zastávke alebo prechode tak 40tkou a oči na stopkách. :shock:
Hellboy248
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hellboy248 »

predpokladam, ze zakon zacali navrhovat po nehode toho ***** co zabil tie dve dievcata[/quote]som zvedavý, ako by zmenili zákon keby ich zrazila 50 ročná šoférka... spravili by vari obmedzenie šoférovania pre ženy v prechode?[/quote]

vtedy by to bolo len dalsie cislo v statistikach, nakolko starsi obcania mozu zrazit tisice ludi a nic, staci jeden 18 rocny co ma chvilu vodicak a uz sa meni zakon :)
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Nech mi idu do prdele s jazdením v noci! To je čo za nezmysel!?? Však vtedy su cesty uplne prázdne, najlepšie sa jazdí. A čo denné jazdenie v preplnených križovatkách? Toho Lipšica treba nakopať do zadku!
Ja mám 22 rokov, mám už druhé auto (nie od ocinka, na obe som si zarobil sam). Mám precestovane cele Slovensko vo dne v noci bez jedinkej nehody či kolízie a nejaky veriaci gay mi teraz na 2 roky zakáže jazdiť po tme? Denne cestujem medzi BA-TT, bohužial nočne vlaky neexistuju a dosť často idem po tejto trase autom v noci. Teraz čo? Mám si vziať taxík?

S týmto treba niečo robiť, veď to je choré a nesystematické buzerovanie. Nech radšej začnú poriadnou osvetou a výučbou v autoškolách. :evil: Fakt som vytočený!!
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

silmarill ... enem taka otazecka bokom ... co ma rychlost spolocne s (ne)bezpecnostou ? ... ja jazdim na okreskach kde je 90 tiez miestami 120 (aj 150, ked obieham) a miestami 45, aj ked tam je stale 90 ... niekde sa rychlo ist da, niekde neda ... predpisy su regulacia a regulacia je ako vsetci vieme zlo :-P ... nebezpecnost mladych vodicov nespociva v rychlosti, ale v tom, ze nevedia, kde si tu rychlost mozu dovolit ... a vediet kde si co mozem dovolit je ovela vacsi level soferovania ako hluchych 50 / 90 s ocami tuzobne uprenymi na tachometer miesto na cestu :-)

... uz ma vsetky tieto iniciativy za bezpecnejsiu premavku seru ... 20 rokov sa reguluje a buzeruje cim dalej viac, ale cesty bezpecnejsie stale niesu ... jedine co je bezpecnejsie su auta ;-) ... mozno niekomu zburam pieskovy hrad a vyslovim myslienku nekorespondujucu s presvedcenim a vonkoncom s nazorom politickeho aparatu na regulacie a buzeracie, ale nehodovost sa neda tlacit dole donekonecna ((argumenty "keby to malo zachranit co i len zivot" si strcte)) ... v premavke je proste na bezchybne fungovanie moc vela premennych ;-)
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa S.T.E.A.L.T.H »

Toto Frikso, clovek potrebuje niekde chodit v noci...lebo aj keby chcel nocne spoje, tak to nie je nic moc...slabota, a aj tak, ked mam auto, tak snad sa nebudem spojom trepat dajakym posahanym, a oni toto.
Fordos851
Star
Star

Príspevok od používateľa Fordos851 »

ach jaj, vodičák mám 4 mesiace , rodičia so mnou tri mesiace intenzívne jazdili v hustej premávke v bratislave...Ako hovori Frikso najlepšie sa jazdí v noci..A čo ak niekto dostane vodičák rok bude doma sedieť a aj tak vyjde bez praxe na cestu......totálna blbosť a čo ak rodičia su zaneprazdnený, pán lipšic zas dal návrh taký čo nemá ani hlavu ani patu. Za štyri mesiace co jazdim v Bratislave , som oznacený ako zaciatocnik a nikto na mna netrubil a ked idem sam, dodrzujem predpisy a zvlast ak idem s priatelkou. To bude uzasne, budem chciet ist vecer k priatelke a mama pojde so mnou............
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Light Professional

Ten Lipsic je retard. Najlepsi argument je, ze v USA a na Novom Zelande je to normalne :D...to su argumenty na urovni materskej skolky...a ten demagogicky zvast o tom, ze najviac nehod sposobia mladi do 24?...jak pocitam tak pocitam nejak mi to nevychadza...
Hellboy248
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

S.T.E.A.L.T.H: najviac nehod sposobia vodici vo veku 30-39r ..

k teme, ajtak si myslim ze to neprejde v parlamente, to by aj tie pani poslenkyne museli chodit so svojimi deckami ak maju pod 24r
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Light Professional

Hellboy...sak toto, ako ratam tak ratam, ide o 30-39 rocnych, ktori sposobuju najviac nehod.
Btw, oni nebudu musiet, oni si na to zaplatia ludi :)
Hellboy248
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

v com je predsa rozdiel medzi 18-24 rocnym clovekom ( vodicom) a 30 rocnym vodicom? okrem praxe ziadny, aj to ak ziska vodicak od 30-39r tak to je to iste ako 18-24r ...nech skusia tej skupine ktora najviac nehod robi (30-39) aby jazdili v noci v rodicmi, by som chcel vidiet co nato povedia
silmarill
King
King

Príspevok od používateľa silmarill »

Hellboy248 napísal:najviac nehod sposobia vodici vo veku 30-39r ..
hm, žeby preto, lebo najviac vodičov je v tomto veku?
mimochodom keď už tu hádžete tie štatistiky tak najviac smrteľných nehôd majú na svedomí vodiči do 24 rokov. zrejme podľa motta "live fast, die young"

nordkapp: rýchlosť vs bezpečnosť? vyskúšaj si ten istý náraz v 90km/h a v 180km/h. skús ubrzdiť tú istú vzdialenosť pri 90km/h a pri 50km/h. btw aj ja tomu na dlhých rovných úsekoch kde je 90 občas vytnem 120, ale s prehľadom ma predbiehajú týpci ktorí idú celý úsek 150 a viac.
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Light Professional

Tieto tabulky nepoznam. Ale co dokazu tym zakonom? Ze mladi znizia rychlost? Asi nie...
frajerik
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa frajerik »

Je to blbosť a obmedzovanie slobody dospelého človeka, nech s tým idu do riťe. Nech dajú viac policajtov na cesty a prísnejšie tresty za alkohol a vážne nehody a nie vymýšľať hovadiny. Kto je raz sprosty ta mu nepomože ani rodič na vedľajšiom sedadle a do hrobu zobere ešte aj rodiča.. parada.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Trochu som sa nad tým zamyslel viac a má to veľa nedostatkov. Jediný zmysel by som v tom videl tak, že ak by si niekto chcel spraviť vodičák už v 17, mohol by si, ale ten rok do 18 by teda musel mať doprovod.

Inak to fakt má diery, aj čo sa týka tej práce, aj čo sa týka vôbec možnosti mať nejaký dozor (a či je ten dozor naozaj "schopný").

A ten zákaz nočného šoférovania do 24 rokov som pôvodne nejako prehliadol, to je už absolútny nezmysel. To koho napadlo ? Tomu, kto to vyslovil, by mali dať ten psychologický test, lebo asi normálny nie je.
Fordos851
Star
Star

Príspevok od používateľa Fordos851 »

Suhlasím s vami...hlavne s uzivatelom frajerik...A mam pocit ze praveze vodici ktory maju vodicak 20 rokov a myslia si aký su "páni" že všade boli a cez všetko prešli, ale osobne si myslim ze ak sa odzaciatku naucite zle jazdit už tak budete stale soferovat. A tý vo veku 30-39 majú vačšinou autá v ktorých im rýchlosť nepríde+ veria si šak čo mam 20r. vodičák nie ? Niekedy mam pocit že babenky z autoškol ktoré majú rozum a naučia sa , jazdia pozorne a normálne, takisto mám kamarátov 18-19r. a jazdíme normálne, lebo to nestojí za tých pár sekúnd zašliapnutia plynu aby som si zničil život a skončil na vozíku alebo v hrobe....
kacjak116
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa kacjak116 »

Nino napísal:Suhlasím s vami...hlavne s uzivatelom frajerik...A mam pocit ze praveze vodici ktory maju vodicak 20 rokov a myslia si aký su "páni" že všade boli a cez všetko prešli, ale osobne si myslim ze ak sa odzaciatku naucite zle jazdit už tak budete stale soferovat. A tý vo veku 30-39 majú vačšinou autá v ktorých im rýchlosť nepríde+ veria si šak čo mam 20r. vodičák nie ? Niekedy mam pocit že babenky z autoškol ktoré majú rozum a naučia sa , jazdia pozorne a normálne, takisto mám kamarátov 18-19r. a jazdíme normálne, lebo to nestojí za tých pár sekúnd zašliapnutia plynu aby som si zničil život a skončil na vozíku alebo v hrobe....
pod toto by soms a podpisal vsetkymi desiatimi...

Ja si myslim ze je to blbost. Preco?
Som abstinent a rad jazdim po Blave. Kamarati, spoluziaci, priatelia, ...(atd.) ktori si v piatok / sobotu vecer vypiju nechcu soferovat a tak mi sem-tam (citaj: kazdych 10minut) zavolaju ci ich nemozem hodit tu a tam. Taxik je na nase pomery drahy. To by som bol rad videl ako budem o druhej v noci (nad ranom) rozvazat kamosov s otcom na prednom sedadle ^^ a to len do polnoci. Myslim si ze je to buzeracia novovodicov. Ano, existuju vodici zodpovedni a nezodpovedni. porovnajuc mna a mojho spoluziaka mozem povedat ze ja sm chvalabohu v prvej menovanej skupine. Ked veziem baby tak pocujem len "rychlejsie , pridaj, ta co sme v traktore? , jazdis ako dochodca,..." ale mne to nevadi... Nech ma aj vytrubia ze idem 52 a nie 65... ja sa zabit nehodlam, a ani nehodlam zranit cestujucich, ani ostatnych...
A schvalne, kedy sa stane najviac dopr. nehod? nemam statistiku, ale myslim si ze nehod v noci je najmenej. Azda najviac ich je ako vrannej tak aj v poobednajsej spicke.
Hellboy248
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

kacjak116: staci jedna jehoda, kde mlady chalan opity niekoho zrazi/zabije a uz je z toho tragicka nehoda zapisana naveky v top10 nehod ktoru budu navzdy omielat ..proste ze sa cez den stane xy nehod kde umre xy ludi im je jedno, proste mlady chalan nieco spravi a uz je z toho nieco extra
Gulli
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Gulli »

Keď niekto niekoho zrazí na prechode, tak namiesto toho aby sa zlepšila viditeľnosť prechodu (signalizačne zariadenie, nočné osvetlenie prechodu atd.) a posilnila kontrola na týchto prechodoch, poďme radšej radovo trestať všetkých vodičov podla jedného kritéria (v tomto prípade vek.)
Určite súhlasím stým, že mnoho čerstvých vodičov nieje pripravených na samotnú jazdu. Namiesto nezmyselných nariadení o veku sa radšej zamerajme na to hlavné a to najmä kvalitu výučby v autoškolách a na sprísnenie kritérií pre jeho získanie (ved skúšky v autoškole spraví momentálne každý primitív!-čo je nesprávne)
Ja osobne hoci mám len 19r. tak som stihol nabehať 17 000km (+asi 12000km na motorke 125ccm) bez jedinej nehody, bez jedinej pokuty. Nepokladám sa za skúseného vodiča, ale zároveň sa nepokladám ani za rizikového šoféra. Čo sa týka toho nočného šoférovania, si z nás s prepáčením robia prdel. Zato, že zopár výrastkov sa nevie vpratať do kože a ožratý jazdia v noci predsa zodpovedný vodići nemôže. Či tu sa vôbec neberie v úvahu možnosť, že existuje aj zopár mladých ľudí, čo auto potrebujú na cestu do školy, prácou a sem tam sa nevyhnú ani nočnému šoférovaniu ? Cez týždeň šoférujem takmer výlučne cez deň a cez víkendy keď si ideme s priateľmi sadnúť na pivo tak si zoberiem taxík, v inom prípade predsa nebudem platiť taxi ak mám k dispozícii auto.
Aspoň podľa môjho názoru nieje pripravovaná novela zákony tou správnou cestou k potlačeniu nehodovosti na cestách a ani zďaleka dobrým krokom k prevýchove vodičov.
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dunlop »

keď už sa tu teda opierate o spomínanú nehodu, tak si pekne prečítajte koľko ten mladý šiel v dedine - daleko cez stovku... A preto sa z toho robí haló, lebo takýchto dementov je na cestách viac ako dosť. Neviem prečo tu splietate starých ludí a podobne, stačí si vedieť spočítať dva a dva...

Ako som už povedal, spomínané nariadenia sú úplna blbosť... Malo by sa do terénu vyslať ovela viac kontrol a radarov, neposielať ich na tie isté miesta ktoré už každý pozná, a sprísniť tresty (nie peňažné, ale hlavne odnatie vodičáku na určitú dobu). A taktiež by nebolo odveci vymyslieť niečo s "vybavovaním" priestupkov poza chrbát, dnes už snáď každý tretí má "známeho" na polícii...
m4jor
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa m4jor »

Ja to považujem za blbosť, respektíve neverím že oni to príjmu v nejakej rozumnej podobe.

Rodič v aute je OK, ale netreba to preháňať. Stanoviť to v zákone je imho somarina a dosť výrazne obmedzovanie mladých. Nie každý má možnosť jazdiť stále s rodičom. Tiež je otázka ako chcú riešiť prípady, ak ani jeden z rodičov nemá VP ale syn áno. Poznám takú rodinu. Ďalej čo s non-stop kybicijúcimi rodičmi? Tiež poznám prípad keď matka vodiča zozadu zrevala niečo typu "Pozor brzdi!" no a šofer s čerstvým vodičákom v šoku strhol auto z cesty.....vznikla dosť škaredá havarka. Nebudem tu opisovať celú situáciu, ale je vysokopravdebodobné, že keby neskričala dokopy nič by sa nestalo.

Jazdy v noci - to akože ak nestihnem dôjsť do ciela načas tak čo? Mám nechať auto na pol ceste či čo? tiež blud na N-tú.

Sám šoférujem od 18 čiže už vyše troch rokov, ročne spravím priemerne 15.tis km, vo dne v noci, za každého počasie. Bežne chodím po celej SR, zatiaľ chvalabohu bez nehody a rovnako bez akejkoľvek pokuty, a to akože teraz mi chcú povedať že neviem resp. nemožem šoférovať.

Hlavný problém je že na našich cestách sa nedá jazdiť predpisovo a bezpečne. skrátka nie sú na to podmienky. Maximálne sa snažím dodržiavať 50tku v obci, ale neprejde deň, aby som na v dedine nelepil na kufor nejaký spoluobčan na bavoráku s volantom vpravo, a neblikal ako maják, no a o jeho myšičkovaní aby sa čím skôr dostal predo mňa a dupol na plyn ani nevravím.
Dať prednosť chodcom na prechode sa u mna spája so strachom aby do mna zozadu niekto nevletel. (aj takú nehodu som už videl.)
No a o stave ciest ani nemá význam písať. síce mam off-roada, ale čo je moc to je moc. ľutujem ľudí v osobákoch.

....a nezabúdajme, že potrestať tisíc zodpovedných, je vždy ľahšie ako potrestať jedného nezodpovedného. A tých zodpovedných sa to viac dotkne.
Napísať odpoveď