Studentsky bankovy ucet
-
chipp12
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
Re: Studentsky bankovy ucet
ja osobne mam v Unicreditbanke ucet nejaky Young Balík 26 alebo tak nieco neviem presne nazov .. a nechcu po mne ziadne potvrdenia zo skoly ani nic...
Kvoli nakupovaniu cez ebay si chcem zriadit ten studentsky ucet. Aky typ uctu nan funguje? Visa Electron, Visa Classic, al. Mastercard?
Rozhodujem sa o SLSP al. VUB. Viem, ze karta musi byt embosovana s platnym nakupom cez internet.
V SLSP je karta iba Visa Electron. Ale na VUB strankach maju Visa Electron neembosovanu. Visa Classic a Mastercard maju embosovanu. To plati aj pre SLSP? Visa Electron su neembosovane karty? http://www.vub.sk/osobne-financie/ucty- ... -electron/
Kedze som este stredoskolak tak v SLSP sa mi ucet SPOROžíro vysokoškolák nebude dat zariadit. Ale je pre mna ucet SPOROžíro EURO<26. No pre vysokoskolaka pisu, ze "väčšina služieb a transakcií bez poplatkov" http://slsp.sk/ludia/pohodlne-platit/uc ... kolak.html a pre EURO<26 pisu, ze "vybrané služby a transakcie bez poplatkov" http://slsp.sk/ludia/pohodlne-platit/uc ... ro-26.html
Ako to mam teda chapat? Su nejake rozdielne poplatky pri tychto dvoch uctoch?
Dalej o VUB studentskom ucte som sa dozvedel z inych zdrojov, ze mozem vyberat, vkladat a posielat peniaze len 2x za mesiac. Co je natom pravdy?
Rozhodujem sa o SLSP al. VUB. Viem, ze karta musi byt embosovana s platnym nakupom cez internet.
V SLSP je karta iba Visa Electron. Ale na VUB strankach maju Visa Electron neembosovanu. Visa Classic a Mastercard maju embosovanu. To plati aj pre SLSP? Visa Electron su neembosovane karty? http://www.vub.sk/osobne-financie/ucty- ... -electron/
Kedze som este stredoskolak tak v SLSP sa mi ucet SPOROžíro vysokoškolák nebude dat zariadit. Ale je pre mna ucet SPOROžíro EURO<26. No pre vysokoskolaka pisu, ze "väčšina služieb a transakcií bez poplatkov" http://slsp.sk/ludia/pohodlne-platit/uc ... kolak.html a pre EURO<26 pisu, ze "vybrané služby a transakcie bez poplatkov" http://slsp.sk/ludia/pohodlne-platit/uc ... ro-26.html
Ako to mam teda chapat? Su nejake rozdielne poplatky pri tychto dvoch uctoch?
Dalej o VUB studentskom ucte som sa dozvedel z inych zdrojov, ze mozem vyberat, vkladat a posielat peniaze len 2x za mesiac. Co je natom pravdy?
-
p4ra
Redeemer
Ak ti ide o nakupy z eBay/PayPal, tak mozes byt kludny, lebo s Visa Electron budes moct v pohode platit za tieto sluzby. Uz to funguje, ak sa nemylim 2 roky.
Takze ak visa electron nieje embosovana tak to nema ziadne obmedzenia? Ak nie pre paypal tak ani pri normalnom prevode penazi ked nakupujem cez internet? Aj ked nakupujem cez zahranicie?
-
p4ra
Redeemer
Je tazko generalizovat. Poviem ti uplne obycajny priklad. Boli sme na Eurotripe s kamaratom. Platili sme myto vo Francuzsku. Do automatu dal on svoju neembosovanu kartu, nezobralo mu ju. Ja som dal svoju embosovanu, zobralo. Pritom, ked sme isli napr. do obycajnych potravin alebo restauracie, uz mohol platit s jeho neembosovanou. Alebo na niektorych internetovych obchodoch mohol zaplatit s neembosovanou, na niektorych nemohol. Je strasne tazke povedat, kde mozes, a kde nie. Rozhodne je vyhodnejsie mat, a je jednoduchsi zivot s embosovanou, ale ta zase nie je zadarmo k takymto uctom. Ale pokial na neembosovanej mas to trojcislie vzadu, ktore sa pozaduje pri internetovych platbach, dovolim si tvrdit, ze by si mal schopny v kazdej krajine, ktora nie je rozvoja zaplatit bez problemov cez internet.
-
guess.whoo
Redeemer
dokonca aj niektore svk eshopy nebere neembosovanu kartu, takze ber ucet ku ktoremu je embosovana a nebudes mat ziadne starosti
Da sa v SLSP zalozit ucet EURO-26 s inou kartou ako je Visa Electron? Ak ano tak aj za nejaky poplatok? A ked sme uz pritom, co je pravdy natom, ze karta Visa Classic al. Mastercard su lepsie a ponukaju sirsie moznosti ako Visa Electron?
-
typek61
Darca
mastercards mas vo vub a mas to zadara 
typek61: Niekde som sa docital, ze zo studentskeho uctu zalozenom vo vub mozem vyberat peniaze len 2 krat do mesiaca ci jak to je
Ako to je vlastne?
Dva výbery za mesiac máš zdarma a za ostatné platíš len pár centov, neviem presne koľko. 
Mrkni sem:
http://www.finance.sk/bankovnictvo/bezn ... -a-mladez/
tazko sa cerpa z informacii, ktore ponukaju ich stranky. Tu je toho dost a je to zhrnute.
http://www.finance.sk/bankovnictvo/bezn ... -a-mladez/
tazko sa cerpa z informacii, ktore ponukaju ich stranky. Tu je toho dost a je to zhrnute.
Zdravím, ja mám študentský v Slovenskej sporitelni, platený..
A mám aj image kartu .. Je to na nič...
Na tento druh účtu ma nahovorila jedna z mojich budúcich nadriadených, že budem mať z toho len a len výhody..
Účet som si vytvorila študentský, aj keď nízko ale platený, čiže v tomto vidím nevýhodu..
Taktiež všade chodili reklamy na bezplatnú IMAGE kartu, za ktorú ma presne v tom období popýtali, keď už bola hotová 6€..
A mám aj image kartu .. Je to na nič...
Na tento druh účtu ma nahovorila jedna z mojich budúcich nadriadených, že budem mať z toho len a len výhody..
Účet som si vytvorila študentský, aj keď nízko ale platený, čiže v tomto vidím nevýhodu..
Taktiež všade chodili reklamy na bezplatnú IMAGE kartu, za ktorú ma presne v tom období popýtali, keď už bola hotová 6€..
No studujem v Cechach tak som si nakoniec dal CSOB aj v SR aj v CR, prevody su do hodiny okrem vikendov. Nakoniec mi vsak ani to CZ netreba, pretoze platenie kartou je free a vytiahnutie korun zo svk uctu v CR stoji cca 20 centov. Nevyhoda je ze na slovenskom musis nosit kazdy rok potvrdenie o navsteve lebo ked na to zabudnes tak ti strhnu tri eura len tak. V ceskom to mas do 26 rokov bez potvrdeni, akurat pri vytvoreni musis doniest.
A neviem ako je to na inych uctoch ale ked si posles nechtiac viac korun ako mas na ucte tak 10 eur pokuta co ma uz parkrat nasralo
. (Mal som 200 poslal som 200 ale su tam dake centy za prevod ktore som tam uz nemal )
A neviem ako je to na inych uctoch ale ked si posles nechtiac viac korun ako mas na ucte tak 10 eur pokuta co ma uz parkrat nasralo
-
javatar
Hardcore addict
nepoznam vsetky studentske ucty tak napisem len o tom co som pouzival (a aj ked uz nestudujem tak pouzivam) ja
dexia - axion
neplatim za ucet, prevody, platby kartou, vybery z bankomatou mam tiez zadarmo (z dexiackych) a kedze si je dexia vedoma svojho bankomatoveho pokrytia tak aj 2 vybery z cudzich bankomatov zadarmo
nebolo treba ziadne potvrdenia o nastevach skoly - proste kym dovrsim 26 rokov mozem tento ucet vyuzivat
nevyhoda je ze som k tomu zadarmo dostal len Maestro kartu - tak som si este vybavcil aj MasterCard ale za tu uz platim 18€ rocne (1,5€/mesiac)
dexia - axion
neplatim za ucet, prevody, platby kartou, vybery z bankomatou mam tiez zadarmo (z dexiackych) a kedze si je dexia vedoma svojho bankomatoveho pokrytia tak aj 2 vybery z cudzich bankomatov zadarmo
nebolo treba ziadne potvrdenia o nastevach skoly - proste kym dovrsim 26 rokov mozem tento ucet vyuzivat
nevyhoda je ze som k tomu zadarmo dostal len Maestro kartu - tak som si este vybavcil aj MasterCard ale za tu uz platim 18€ rocne (1,5€/mesiac)
-
typek61
Darca
javatar v dexii platis kazde prichadzajuce platby 30 centov
inac je to zadarmo
-
javatar
Hardcore addict
hmm.. prave som si cekol vypisy a nic takeho tam nevidim - po prijati platby sa proste ucet navysi o pridenu cast a po platbe z uctu sa odratalo presne to co malo.... ziaden poplatok tam imlicitne ci explicitne nevidim
-
typek61
Darca
ja neviem ja som to tak mal.dal som si ho ihned zrušit,ak najdem vypis ti to ukazem.kazdy raz ked prisla platba
30 centov.a bolo to jedno,ci to bola dexia alebo ina banka 
-
javatar
Hardcore addict
a mal si axion?
-
javatar
Hardcore addict
nuz... tak mozno medzitym zmenili podmienky ale ja mam garantovane svoje povodne... inak si to vysvetlit neviem....