Olej Kaufland 15W-40
Olej Kaufland 15W-40
Máte s ním nejaké skúsenosti? Stojí cca 5€ / liter. Má schválené normy od nemeckej Daimler AG...
Či sa to oplatí kúpiť alebo nie. Cena je porovnatelná s Mogulom.
Či sa to oplatí kúpiť alebo nie. Cena je porovnatelná s Mogulom.
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Olej Kaufland 15W-40
pokial to nechces do Alfy, ktora fakt papa iba najfajnovejsie druhy olejov, tak sa neni principialne coho bat, ak olej splna normy, ktore od oleja vyzaduje vyrobca tvojho auta 
Za tu istu cenu mas napr. shell helix, tak neviem co spekulujes s kauflandom...
na slovnafte som kupoval 15W-40 za 5€ aj nieco, bol to MOL, teda doveryhodnejsia znacka ako kauf
v podstate to je jedno, ale TESCO olej, o tom by som uz pochyboval
-
uplink
VIP
Kobalt, lebo Kaufland, ten je lacnejší...či to bol Carrefour?
Toto zas co je za logika?? Si myslis, ze tesco olej plni ujo zozadu v sklade tesco a skusa dake primesy?? Kvalita moze byt ta ista, moze to byt nejaky madit alebo niekto len si to predavaju pod svojou znackou a vdaka velkemu odberu vedia dat zaujimavu cenu... Treba rozlisovat a preverit si toho vyrobcu. Kazdopadne ako som napisal, shell pripadne valvoline mas za tu istu cenu, keby ten kaufland stal 2,5e tak dajme tomu...Syfon napísal:na slovnafte som kupoval 15W-40 za 5€ aj nieco, bol to MOL, teda doveryhodnejsia znacka ako kaufv podstate to je jedno, ale TESCO olej, o tom by som uz pochyboval
mal som na mysli olej tesco value, v bielej flasi, ten je dobry tak do skodovky na dojazdenie
Ja tym kaufladno/tescovym olejom neverim... to su predajne zamerane na predaj potravin tak preco do toho tahaju aj oleje do aut....radsej si doplatim to euro,dva a viem co do auta lejem....
-
p4ra
Redeemer
Vobec to nie su predajne zamerane na potraviny, ale su to supermarkety, v kt. sa vzdy predava vsetko. Ale tiez by som osobne za tych par EUR radsej isiel do niecoho, co je overene menom a znackou, kedze to netreba menit kazdych par dni.
-
Sovjet
Expert
Môžu to byť prebalené veci ale pochybujem... Tieto Kauflando-Tescácke oleje tak akurát do Favoritky alebo Felície. Nieje tam veľký rozdiel a ten kto chce na tom ušetriť pár € robí veľkú chybu. Radšej obetujem 100 km jazdy ako riskovať...
-
hojko
Site Admin
Da sa povedat, ze pri dnesnych kontrolach, normach atd... si podobny retazec nemoze dovolit predavat nejaku atrapu oleja, najma nie v pripade medzinarodnej siete (ja viem, vynimkou je pokazene maso). Ale osobne by som si dal do auta len kvalitnu znacku. Pokial by islo o babetu, tak tam by som to kludne zriedil s benzinom 
z kauflandu olej ? Kamo predaj auto a ser nato , ty musis byt velmi nasrany na svoje auto 
Chystam sa menit olej v aute a zistil som, ze neviem aky olej tam mam teraz, pri motore som nasiel stary stitok o vymene oleja a bol tam zapisany 5W10, co sa mi nejak nezda, predchadzajuci majitel olej menil, ale uz nevie za aky. Predpisany je polosynteticky 10W40, motor ma 19 rokov a je vo velmi dobrom stave, olej nezere, tak neviem co s tym. Riskujem nieco ak tam dam predpisany olej?
Syfon > Ak ideš meniť komplet tak neriskuješ nič. Na tvojom mieste by som kúpil ešte nejaké aditívum na čistenie motora (do oleja), vypustil starý olej, vymenil filter a nalial nový. Takýmto spôsobom určite nič nepokazíš.
diky, budem to menit aj s filtrom samozrejme, takze idem do toho
Syfon > Veľa šťastia, najmä pri demontáži filtra (keď si ho dlho nemenil a je tam pekne zapečený) - to hovorím z vlastnej skúsenosti 
-
undertaker35
Expert
demontáž filtra je to najmenej,po odtečení oleja von z motora zoberie do ruky nástroj č. 46 (kladivo a dlhý šrobovák) prepichne otočí a potom to už ide aj rukou...minútová robota.
čo nejde silou,ide ešte väčšou
čo nejde silou,ide ešte väčšou
undertaker35 > No raz som tak menil na staršom aute, nešlo to tak ľahko ako píšeš 
no som zvedavy, zajtra to budem robit, nastastie mam k filtru celkom fajn pristup 
s tým olejom z kauflandu nemám žiadne skúsenosti. osobne by som nešiel do niečoho, čo nepoznám a čo nemá spravené dobré meno (nehovorím, že ten olej z kauflandu má zlé meno ale myslel som to tak, že som o ňom nepočul nič) už len kvôli tomu aby som neskôr nemusel ľutovať. ja som do svojho auta dal 5 litrový Valvoline Durablend 10W40 a dal som za neho cca 24€. myslím si, že nemáš nad čím premýšľať, lebo tu sa dá kúpiť 4 litrový Valvoline Maxlife 15W40 za veľmi dobrú cenu. za poštu dáš nejaké tie 3€.