a samozrejme pokial mozno co najlacnejsi
skenovanie kníh
skenovanie kníh
Caute, mam taku otazku, kto z vas ma skusenosti so skenovanim knih ? Potrebujem nejaky tip na kvalitny a prakticky skener, ktory by zvladol bezproblemov skenovat aj hrube knihy, bez toho aby cast textu na strane bola rozmazana alebo useknuta...
Re: skenovanie kníh
Skenovať knihy zvládne hocijaký skener.
Ale pri hrubých knihách nie je problémom skener , ale samotná kniha.
Tie písmená v strede nemusia byť viditeľné , pretože stránka je zahnutá do obluka - čím hrubšia kniha tým väčší obluk. Jedine , že by si tu knihu nasilu ohol a tak ju vyrovnal , ale tým sa môže poškodiť.
Možno existuje nejaký 3D skener , ktorý skenuje nejak priestorovo - výšku , šírku aj hlbku , ale to asi nebude lacná záležitosť.
Ale pri hrubých knihách nie je problémom skener , ale samotná kniha.
Tie písmená v strede nemusia byť viditeľné , pretože stránka je zahnutá do obluka - čím hrubšia kniha tým väčší obluk. Jedine , že by si tu knihu nasilu ohol a tak ju vyrovnal , ale tým sa môže poškodiť.
Možno existuje nejaký 3D skener , ktorý skenuje nejak priestorovo - výšku , šírku aj hlbku , ale to asi nebude lacná záležitosť.
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
alebo potom použi program abby fine readaer a obrázky prepíš do word súboru a máš po probléme
Existuju citacky. Je to velke ako pero a prechadas po riadkoch ako ked citas [samozrejme berie aj viac riadkov naraz] a ono ti to zapisuje do wordu. To by mohla byt cesta.
Samozrejme ty to iste potrebujes na obrovske ucebnice z roku 2 ktore existuju v jedinom exemplari...neviem ci je to prave to prave pre teba. Ale existuje aj taka vec.
Samozrejme ty to iste potrebujes na obrovske ucebnice z roku 2 ktore existuju v jedinom exemplari...neviem ci je to prave to prave pre teba. Ale existuje aj taka vec.
no to znie zaujimavo, mozes mi dat aj link na konkretne produkty? 
Asi niečo takéto: http://www.pixmania.sk/sk/sk/551398/art ... ecuti.html
fuuuha, zaujimave
som ani nevedel, ze nieco take existuje
...ale je nenormalne predrazeny, tou cenou sa uz vyrovna vykonnym stolovym skenerom...ma niekto skusenosti s takymto skenovacim perom ? je tam sice napisane ze zvladne stranu farebne za 4-8sekund, myslite ze da poriadne zabrat oskenovat s nim 600stranovu knihu ?
inak aj tento vyzera zaujimavo, na knihy...
http://www.pixmania.sk/sk/sk/237408/art ... pix-review
//autoeditácia príspevku (15 Jan 2011, 21:50)
pozrel som si recenziu na ten perovy scener...a aj ako sa s nim pracuje, a mal velmi dobre hodnetenia oproti konkurencii, takze fakt dobry tip na scener, diky
az na tu strasnu cenu...
viete, ze napr. v pantarhei sa da len tak s nekupenou knihou sediet, citat si a dat si tam kavu...myslite, ze kebyze si tam niekolko desiatok stran oskenujem, tak mi za to mozu dat pokutu ako keby som tu knihu ukradol ?
//autoeditácia príspevku (15 Jan 2011, 22:15)
tu je recenzia na ten skener, ktory som sem linkol ja, tam ten problem vyriesili tak, ze skenujete po 1 strane knihy a ked je hruba, tak ju zalomite o roh skeneru, tak odstranite efekt rozmazania casti textu alebo tych tienov...celkom sikovne...
http://www.cdrhard.cz/view.php?cisloclanku=2007081204
//autoeditácia príspevku (16 Jan 2011, 14:00)
inak na to pero som vcera videl na youtube aj dost nelichotivu recenziu, tomu chalanovi sa prakticky nepodarilo normalne oskenovat jednu A4, bez toho aby neboli riadky rozmazane alebo velkost pismen nepreskakovala, proste tie dokumenty boli necitatelne...a pritom mu to pero nesignalizovalo, ze ma skenovat pomalsie...
inak aj tento vyzera zaujimavo, na knihy...
http://www.pixmania.sk/sk/sk/237408/art ... pix-review
//autoeditácia príspevku (15 Jan 2011, 21:50)
pozrel som si recenziu na ten perovy scener...a aj ako sa s nim pracuje, a mal velmi dobre hodnetenia oproti konkurencii, takze fakt dobry tip na scener, diky
viete, ze napr. v pantarhei sa da len tak s nekupenou knihou sediet, citat si a dat si tam kavu...myslite, ze kebyze si tam niekolko desiatok stran oskenujem, tak mi za to mozu dat pokutu ako keby som tu knihu ukradol ?
//autoeditácia príspevku (15 Jan 2011, 22:15)
tu je recenzia na ten skener, ktory som sem linkol ja, tam ten problem vyriesili tak, ze skenujete po 1 strane knihy a ked je hruba, tak ju zalomite o roh skeneru, tak odstranite efekt rozmazania casti textu alebo tych tienov...celkom sikovne...
http://www.cdrhard.cz/view.php?cisloclanku=2007081204
//autoeditácia príspevku (16 Jan 2011, 14:00)
inak na to pero som vcera videl na youtube aj dost nelichotivu recenziu, tomu chalanovi sa prakticky nepodarilo normalne oskenovat jednu A4, bez toho aby neboli riadky rozmazane alebo velkost pismen nepreskakovala, proste tie dokumenty boli necitatelne...a pritom mu to pero nesignalizovalo, ze ma skenovat pomalsie...
Ten Plustek OpticBook 3600 to má šikovne vyriešené. V jednoduchosti je krása.
Len tá cena je podľa mňa prehnaná. Zišlo by sa niečo takýmto spôsobom riešené , ale za menej peňazí
Len tá cena je podľa mňa prehnaná. Zišlo by sa niečo takýmto spôsobom riešené , ale za menej peňazí
zial, ziaden skener od inej znacky a lacnejsi neviem najst...ked si zoberes cenu toho plusteku a potom toho pera, tak je plustek stale ovela lacnejsi ako to pero...
ale ten retro design je fakt otrasny
keby niekto z vas nasiel podobne ergonomicky usposobeny scener na knihy, tak hodte link...(pokial by stal viac ako 500euro, tak ani link neposielajte, nezhanam skener do kancelarie, ale na sukromne ucely...)
kedysi davno som videl taky, ze to boli len 2 skla o velkosti A4 a uprostred hlava skenera...takze ste neprikladali knihu na skener, ale opacne...teraz ale na trhu nevidim nic podobne...
ale ten retro design je fakt otrasny
kedysi davno som videl taky, ze to boli len 2 skla o velkosti A4 a uprostred hlava skenera...takze ste neprikladali knihu na skener, ale opacne...teraz ale na trhu nevidim nic podobne...
Ja som bachol niečo do googlu ako "pen", "skener" a tak. Neviem nič o konkrétnych produktoch a nikdy som sa s tým nestretol akurát pri surfovaní sa mi dostalo niečo také do oka a teraz som si spomenul a pokúsil sa ťa naviesť aj na túto cestu. Viac k tejto téme nemám čo povedať. Ak ti to pomohlo som rád.
To pero je na jednorázovky, dokumenty na porade alebo úryvky z kníh. Je to príliš prácne. Knihy s velkým počtom strán sa nedajú rýchlo a lacno odscanovať. Hľbka ostrosti sa dá síce ovplyvniť fotografováním, ale tiež je to pracné. Alebo okopírovaním na kopírke a následne odscanovaním profi scannerom s podávačom. Náklady sú síce o kopírovanie vyššie, ale dá sa zjednať cena.
to si to rovno na tych multifunkcnych profi kopirkach mozem oskenovat aj sam...a nemusim to ani tlacit a potom scenovat...
No veď, ale ide aj o hľbku ostrosti pri objemnejších knihách, ktorú scanner nezvládne, a aj tak je to príliš prácne. Skús sa opýtať na www výrobcov scannerov, či majú SW na vyrovnávanie priestorového skreslenia scannera a zaostrovania pri hrubých knihách, alebo špeciálny scanner. Neviem si predstaviť čisté HW riešenie. Alebo daj dotaz do knižnice alebo archivátorom, ktorí sa zaoberajú týmto problémom a vedia, ako a čím.
pytat na takychto miestach sa nepotrebujem, pretoze viem ze take riesenia su...aj HW, aj programy...ale vsetko to vyjde velmi draho...
preto som tu hladal skor niekoho kto s tym ma skusenosti a doma zvykne scanovat knihy, pripadne studuje odbor ktory je narocny na literaturu a ta literatura je pomerne draha...a zatial najlepsi scaner, ktory som na knihy objavil a na domace pouzitie, cize za celkom prijatelnu cenu, bol ten plustek scener na knihy, kde hlava sceneru ide az tesne k rohu...
preto som tu hladal skor niekoho kto s tym ma skusenosti a doma zvykne scanovat knihy, pripadne studuje odbor ktory je narocny na literaturu a ta literatura je pomerne draha...a zatial najlepsi scaner, ktory som na knihy objavil a na domace pouzitie, cize za celkom prijatelnu cenu, bol ten plustek scener na knihy, kde hlava sceneru ide az tesne k rohu...
Kedysi som robieval so scannerom, ktorý mal snímač cca 30 cm nad knihou, nepohyblivý, a tým sa to dalo robiť. Meno už žiaľ neviem. Nebol na tú dobu drahý, rádovo cca 10 000 SK. Preto som aj písal "foto".
a ma niekto z vas nejake multifunkcne laserove zariadenie ? skusali ste uz na tom kopirovat (scenovat) knihy ?
alebo to robi rovnake chyby ako obycajny scener, cize rozmazane strany knih a podobne...
//autoeditácia príspevku (20 Feb 2011, 22:24)
objednal som si teda ten plustek skener, tak potom vam poviem ako sa s nim pracuje...
//autoeditácia príspevku (28 Feb 2011, 16:33)
uz mam ten skener...parada...
dokonca aj ked nezahnete hrubu knihu o roh skenera a len tak ju polozite na sklo bez pritlacenia...tak to oskenuje bez rozmazania textu aj v tych zahyboch...
//autoeditácia príspevku (20 Feb 2011, 22:24)
objednal som si teda ten plustek skener, tak potom vam poviem ako sa s nim pracuje...
//autoeditácia príspevku (28 Feb 2011, 16:33)
uz mam ten skener...parada...