Fotografia - potrebujete poradiť pri výbere fotoaparátu?
Re: Fotografia - potrebujete poradiť pri výbere fotoaparátu?
len na manualnych objektivoch (s manual clonou...), alebo takym cudlikom, cez ktore ti zacloni a uvidis DOF
-
chlapec10
Addict
- Kontaktovať používateľa:
nie nebol, bol to moj sukromny predajca, ale ebay je tiez ok, overeny ako overeny, kupoval som od vela roznych a nebol problem... Idem podla ceny, a ak mu sedi rating a feedback, nemam problem.eeyore napísal:Ahoj,
vsimol som si, ze si si objednal nejaky fisheye z HK. Predpokladam, ze to bolo z ebay? Prosim Ta, mohol by si mi poslat nejakych "overenych" predajcov, ak si to nechces nechat pre seba/nie je to tajne? Trochu sa zamyslam nad kupou objektivu cez ebay, no zaroven sa bojim takejto operacie, predsa len je to viac €.
A nestalo sa Ti, ze prisiel objektiv poskodeny (napr. cestou)?
Vdaka
e
Ja by som sa ebay nebal, mam odtial vela vela veci... zatial seto ok
Nie, neprisiel poskodeny, fotak bol v skatuly, ta bola obalena bublinovou foliou, nasledne vystlaty papierom.... co sa tyka transportu, tak to je rovnake ako by ty na slovensku poslal objektiv postov.
Mne siel FEDEX kurierom, v pondelok ho poslali, dnes dosiel...
-
jin
VIP
Ahoj, musíš mať objektív, ktorý Ti to umožní - objektív musí byť dole a na bajonete by malo byť také malé tiahlo, ktorým keď pohýbeš, tak uvidíš reakciu clony. V natívnom nastavení (A) by mala byť úplne uzavretá a pohybom tiahla sa otvárať.jarek_k napísal:ahoj
poradite, ako by som urobil toto? cize videl priclonenu clonu? musim mat objektiv nasadeny na fotaku alebo dany dole. objektiv canon
http://sk.wikipedia.org/wiki/Clona_%28fotografia%29
no dik
som si ja myslel, uz niekedy mi to chlapec10 vysvetloval, na nikonoch to je, to tiahlo, na canonoch som to nevidel,
to chlapec10
- canon 17-55
to icube
- som si aj myslel, ze asi na manualoch by sa to dalo
dakujem
som si ja myslel, uz niekedy mi to chlapec10 vysvetloval, na nikonoch to je, to tiahlo, na canonoch som to nevidel,
to chlapec10
- canon 17-55
to icube
- som si aj myslel, ze asi na manualoch by sa to dalo
dakujem
-
chlapec10
Addict
takze na tvojom 17-55 sa to neda
Re: Pre všetkých čo potrebujú radu pri kúpe digitálneho foťáku
chlapec10 napísal:Ahojte
do bazarau do podla mna nepatri, lebo to je uzkoprofilova zalezitost pre fotografov.
Kamarat predava AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8G ED , objektiv je UPLNE novy, dnes mu ho poslali z nikonu(mozno si pamate fotku zniceneho fotaku) ako nahradu kedze povodny bol neopravitelny, on si ale medzi tym uz kupil dalsi
Cena je +- 1000 eur (bezna cena je 1350 az 1500), ale ak mate vlastne ponuky mozem ich tlmocit.
O objektive vela pisat nebudem, kto ma o neho zaujem, vie co to je... V kratkosti, je to profi objektiv najvyssej triedy a kvality
ja by som mala zaujem o ten objektiv... je to este aktualne?
-
palciii
Zdravim, chcel by som poradit s kupou fotoaparatu do 100€.
Fotoaparat bude urceny na robenie beznych roddinych fotiek.
Dik
Dik
-
jin
VIP
Za tie prachy nič lepšie, ako Nikon Coolpix S640 nezoženieš.palciii napísal:Zdravim, chcel by som poradit s kupou fotoaparatu do 100€.
Dik
-
palciii
ahoj a co myslis na tieto ucely to bude stacit?
rodinne fotky su pre teba co? lebo ja ked mam fotit 4rocnu neter a 2rocneho synovca tak mam problem ich obcas vpratat do obrazu so zrkadlovkou, externym bleskom a seriovym snimanim(to uz lahsie sa foti hokej).... takze tak... a kedze za 100€ nic lepsie nezozenies, tak ci to postacovat bude alebo nie, budes sa s tym musiet uspokojit
stacit...ak myslis to, ze to spravi fotku, tak anopalciii napísal:ahoj a co myslis na tieto ucely to bude stacit?
-
chlapec10
Addict
na to staci aj lepsi mobil 
-
palciii
=D no dakujem chlapi. ten fotak nie je moj napad ale otcov. ja by som urcite nekupoval smejd za 100€. uvidime dneska ide do nay domu =D =D tak som zvedavy co donesie =D
-
jin
VIP
Och!palciii napísal:=D no dakujem chlapi. ten fotak nie je moj napad ale otcov. ja by som urcite nekupoval smejd za 100€. uvidime dneska ide do nay domu =D =D tak som zvedavy co donesie =D
Z NAYky prinesie nejaký ležiakový kompakt olympus, ktorého sa potrebujú zbaviť!
-
chlapec10
Addict
Archivny kus 
Ak mozes otca od Nay/Datart a podobne, a radsej kupte z netu, minimalne budete mat za rovnaku cenu lepsi fotak
Ak mozes otca od Nay/Datart a podobne, a radsej kupte z netu, minimalne budete mat za rovnaku cenu lepsi fotak
-
klm16
Medium Professional
zdravím, tak nastal opäť čas rozšíriť svoju výbavu o blesk.
Nebudem vymýšľať po vyskúšaní Canon Speedlite 430EX II,nechcem žiadne alternatívy.
Chcem len vedieť aké k tomu bežne dodávané príslušenstvo....
bouncer, difuzér, všetko musím dokúpiť???
v bleskom budem fotiť hlavne friendsparty, oslavy a pod....
Nebudem vymýšľať po vyskúšaní Canon Speedlite 430EX II,nechcem žiadne alternatívy.
-
chlapec10
Addict
prislusentvo ziadne(okrem stojana a tasky), predsalen nejedna sa o nikon
Takze ostava ti dokupit, na blesk mam ja:
bud DIY a zoberies tvrdy biely papier a gumicku, alebo kupis hotove: http://diffuseit.co.uk/
diffuzer tiez neni na skodu, rovnako ako CTO a CTG gely, ked mi este nieco napadne, napsisem
Takze ostava ti dokupit, na blesk mam ja:
bud DIY a zoberies tvrdy biely papier a gumicku, alebo kupis hotove: http://diffuseit.co.uk/
diffuzer tiez neni na skodu, rovnako ako CTO a CTG gely, ked mi este nieco napadne, napsisem
-
jin
VIP
Popozeraj sa po Lumiquestoch. Na friendsparty 80-20, prípadne PRO MAX systém. Ďalej prichádzajú do úvahy gelové filtre FXtra.klm16 napísal:zdravím, tak nastal opäť čas rozšíriť svoju výbavu o blesk.
Keby niečo napíš SSKu
-
klm16
Medium Professional
jin, ten lumiquest sa mi zda nepohodlne velky....
uvidim casom, co budem potrebovať a co nie .... Na začiatok si zozeniem difuzer alebo obycajnu odtazovu dosku a budem fotografovat od stropu...
este sa chcym opytat na system E-TTL a E-TTL II. Pokial som cital spravne tak E-TTL II zmeria vzialenst od objektivu a fotografovaneho objektu.
Bude to fungovat na mojej eos 1000d alebo zase budem nadavat ze som nekupil lepsie telo ???
A system E-TTL nebude spolupracovat ani s difuzerom, ani s gelmi ani s lumiguestom ??
\\ edit: objednal som si z ebay obycajny difuzer a nejaky 3 color bounce difuser + radiove odpalovanie bleskov 2+1 (do buducna) uvidim aka bude kvalita ...
uvidim casom, co budem potrebovať a co nie .... Na začiatok si zozeniem difuzer alebo obycajnu odtazovu dosku a budem fotografovat od stropu...
este sa chcym opytat na system E-TTL a E-TTL II. Pokial som cital spravne tak E-TTL II zmeria vzialenst od objektivu a fotografovaneho objektu.
Bude to fungovat na mojej eos 1000d alebo zase budem nadavat ze som nekupil lepsie telo ???
A system E-TTL nebude spolupracovat ani s difuzerom, ani s gelmi ani s lumiguestom ??
\\ edit: objednal som si z ebay obycajny difuzer a nejaky 3 color bounce difuser + radiove odpalovanie bleskov 2+1 (do buducna) uvidim aka bude kvalita ...
Dobrý deň mal by som záujem o kúpu fotoaparáta presnejšie /Canon eos 450D/ cez ebay, chcel by som sa informovať, či už máte nejaké skúsenosti s kúpov fotoaparáta prostredníctvom ebay, sú tam nejaké riziká? Nechcel by som prísť zbytočne o nemalé peniaze.