Strana SaS

Diskusie na politické témy...
Son-Goku
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Strana Richarda Sulíka

Príspevok od používateľa Son-Goku »

jackb napísal:no a kedze OL budu stat nadalej za Radicovej vladou, tak mi je jedno ako a preco... hlavne nech sa nam dobre vladne :)
si naivny a tvoj post je smiesny.cerveni ci modri je to jednotna pakaz ktora nikdy nemyslela na obcanov.
silmarill
King
King

Príspevok od používateľa silmarill »

a ktorá pakáž kedy myslela na občanov?
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

No predsa žiadna, lebo je to pakáž.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Son-Goku napísal: si naivny a tvoj post je smiesny.cerveni ci modri je to jednotna pakaz ktora nikdy nemyslela na obcanov.
to mne je jasne, ale tak radsej niekoho kto sa snazi setri pre stat, kde asi budu zit aj moje deti ako ked je pri koryte niekto, kto sa tvari ze rozdava ludom, aby sa jeho spina mala aspon dobre PR, ci nie?
Son-Goku
Darca
Darca

kto setri pre stat :D 90 000 odstupne to je posledny preslap ktory vysiel najavo a tie skryte?slovenskym politikom sa da tak verit asi ako bushovcom
jackb
Redeemer
Redeemer

90 tisic je podla mna stale menej ako futrovanie 3 statnych zeleznicnych spolocnosti, 2 dialnice, ktorych jedna vydrzala 2 tyzdne po volbach a druha az 8 mesiacov, o arbitrazach a skodach spoosobenych regulovanim cien ani nehovorim :)
takze ty, Son-Goku, si bol spokojnejsi za Ficka?
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

Je rozdiel rozkrádať štát a hájiť si svoje záujmy. Bohužiaľ to druhé sa bude robiť asi navždy. Je však potrebné aby sa kradnutiu zabránilo. Čím som starší tým sa mi zdá, že majetkový cenzus pri Rimanoch nebol až taký zlý nápad.
Vitalij
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Vitalij »

pozn. tých 9/10 čo nemá šajnu sa tam dostali prostredníctvom zastupiteľskej voľby a mnohokrát aj preferenčných hlasov, tak si nabudúce dávaj pozor koho krúžkuješ :wink: , inak pomôcť neviem.[/
To mas uplne jedno koho by si zakruzkoval. Nikto nie je taka kapacita ze by stihal vsetky zakony citat. Ved to su kvanta textov. A pocet zakonov ktoru su schvalene za jedno volebne sa neustale zvysuje. Pozornost sa venuje iba tym, ktore si media zvolia.

No a k Sulikovi... povedat ze nehlasuje za zakony s Ficom, lebo je to vagabund... tam mu zrejme uchadza podstata na co tam pan poslanec je.
juho
Star
Star

Príspevok od používateľa juho »

Vitalij napísal:No a k Sulikovi... povedat ze nehlasuje za zakony s Ficom, lebo je to vagabund... tam mu zrejme uchadza podstata na co tam pan poslanec je.
to je kazde volebne obdobie jak za fica vycitali smeru ze nehlasuje za navrhy opozicie a teraz im nevadi ze clen SS R.Suplik robi to iste a smelo to hlasa do sveta a je nato hrdy.
slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

seth82 napísal:Slay:
1. Tak sme sa nakoniec pochopili :3
2. To, že štát má právo na odstránenie je jedna vec, ale to, že existuje možnosť "legalizácie" stavby PO nepovolenom začatí (nech už sú tie kroky akékoľvek) jej výstavby je teda riadna hlúposť. So zvyškom súhlasím - problémom samozrejme je ľudský faktor. A nie len v tomto prípade, ale aj v prípade našej slávnej justície. Síce ju máme, ale celá je prehnitá ako poriadne staré jablko.
3. ZFP, AFG a All4Business existujú aj dnes a celkom veselo oblbujú ľudí, viď dané diskusie v oddelení Voľná Diskusia. Nie som zákonodarca a teda ten zákon do detailov určite nepoznám, na to tu samozrejme nie som, mne stačí, že takéto spoločnosti ešte naďalej fungujú. Nehovoriac o tých, ktoré si veselo "existujú" kdesi na Kajmanských Ostrovoch, pričom u nás prevádzkujú akési weby, ktoré nie celkom legálnym spôsobom vyžadujú od ľudí isté platby. To je ďalší bonus...

(ešte ti chcem pripomenúť, že ja nie som nejako detailne zbehlý v našom práve, skôr v UK&Ireland a v Európskom)
2. No ono to nie je až také jednoduché. To máš ako keby bola čierna stavba trestný čin, malo by to krásny dôsledok pre rómske ilegálne osady. Nejaký podobný stav možno jestvuje aj pri tejto "legalizácii". Priznám sa nepoznám presný dôvod prečo taký inštitút ako dodatočné vydanie povolenia jestvuje, ale to neznamená, že tam nejaký objektívny dôvod nie je. To už by chcelo diskusiu s nejakým právnikom.

Ale pokiaľ môžem svoj len osobný názor. Tak myslím, že zákon musí byť pružný každým smerom a musí poznať situácie, ktoré sa môžu vyskytnúť. Rozumej, ak by tento inštitút v zákone nebol, potom by tam muselo byť jednoznačne dané, že ak stavba nemá povolenie jestvuje len jediná možnosť a to zbúranie. A to je veľmi obmedzená situácia, lebo nie vždy musí nastať situácia, že čierna stava je len rómska osada alebo stavba arogantného zbohatlíka. Kľudne sa môže stať, že bežný človek dostane stav stavebné povolenie, začne stavbu a v priebehu toho to jeho stavebné povolenie niekto napadne, dá ho na súd a ten ho zruší. Príklad. Obyvatelia blízkeho bytového domu chceli novú strechu, dohodli sa, mali 2/3 väčšinu, dostali povolenie zo všetkým sa začalo. Lenže tá jedna tretina to nevedela prekusiť a tak napadla povolenie, našli tam nejakú chybičku, že vyzbierané podpisy neboli na jednom papieri so zápisnicou. A časom presvedčili aj jedného človeka čo podpísal aby to poprel a krivo svedčil, že podpis je falošný. Dlhé dlhé ťahanice, povolenie padlo. Zo stavby dneska nič. Ale v prípade, že by bola strecha postavená, tak čo? Zbúrajú ju? Kto ponesie náklady. Čo počas času dlhoročných ťahaníc? Ľudia tam majú pod strechou zničené byty kvôli týmto sporom.

Tým chcem len povedať, že zákon musí byť pružný, lebo existujú situácie o akých sa ti ani nesnívalo. A preto otázka legislatívy nikdy nie je taká jednoduchá a jednoznačná.

3. ZFP, AFG a All4Business, nepoznám to, neviem sa vyjadriť. Čo sú to za spoločnosti.

Čo som si pozrel web http://www.webareal.sk/www-vsetkoprebusiness-sk, tak to vyzerá ako za 5 min spravená s.r.o , to nie je nebankovka ani nič. Takže neviem na čo konkrétne sa mám vyjadriť.

Pozrel som si aj to ZFP, tam je to už závažnejšie. Ale za všetko čo chcem povedať, dám jeden názor z diskusie.
Neúplné a klamné zavádějící informace na seminářích je trestným činem.
Dosazování organizátorů podvodů vůči zákonu 43/2004 Z.z /SR/ do řízení firmy je trestným činem.
Šíření falšovaných telefonních karet členem představenstva za úplatu je trestným činem.
Využívání služeb jednotlivců v oblasti prostituce a kuplířství a jejich členství v představenstvu je trestným činem.
Nevyplácení provizí je trestným činem.
Likvidace struktur s cílem získat jejich provize je trestným činem.
Úplatkářství je trestným činem.
Vybírání záloh na semináře bez daňových dokladů a jejich nevracení je trestným činem.
Svévolné jednostranné několikanásobné systematické změny smluv o obchodním zastoupení proti zájmu spolupracovníků s cílem obohatit se na nich je trestným činem.
Mobbing, bossing, zneužívání služeb advokátů proti okradeným vlastním spolupracovníkům s lidskými obětmi je trestným činem.
Zastupování strany žalované a strany žalující jedním advokátem je trestným činem.
Klamné výpovědi členů řízení firmy na policii je trestným činem.
Veřejná propagace zločinecky řízené firmy je trestným činem.
Vydávání těchto sociopatických praktik zjevných retardovaných chamtivých individuí za "akademii" také není v souladu se zákony. A ty snahy pomatenců dostat se do politiky pro beztrestnost? O to tu jde.
Čiže opäť čo som už vravel, trestným činom tieto veci už sú. Problém je skôr než legislatíva, vymožiteľnosť práva a to je už ďalšia veľká kapitola.

btw. Zachytil si v správach tú dedinu kde dali cigánovi ľudia tisíce a tisíce eur, popredávali byty niektorí, pobrali pôžičky .. lebo cigán došiel do dediny a tvrdil, že je maklér švajčiarskej banky a sľuboval im 100% výnosy. No čo mám na to povedať? Akí sú tí ľudia drbnutí? A potom budú nadávať na štát, že je to vina vlády, že ich cigán oje***. No určite, tomu cigánovi by som dal zlatú medailu a celej dedine na čelo vytetovať, že sú pripečení všetci do jedného. Tu sa proste rozum zastavuje. Tak mi povedz, existuje aj iná cesta ako vychovať národ než ich vlastný pokus omyl popálenie sa? Po socíku sme tu za 20 rokov zažili všeličo, ale podľa mňa iná cesta nie je, ľudia sú proste .. škoda reči.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Slay:
2. Mne je jedno, že by to malo dôsledok na ilegálne cigánske osady. Cigáni musia dodržiavať zákony presne tak, ako my a je mi šuma fuk, že naša vláda tento fakt úmyselne ignoruje a zaoberá sa sprostosťami. Ak by môj otec postavil nejakú stavbu bez povolenia na cudzom pozemku, mal by z toho prieťahy - také isté prieťahy by mal mať aj Široký a aj cigáni, nie sú predsa inými/lepšími občanmi tohoto štátu. Mne to skôr pripadá tak, že zákon je pružný iba jedným smerom - smerom k pomoci tým, ktorí to potrebujú najmenej a ktorí už majú výhod viac ako dosť. Ináč je IMHO dosť blbé, ak niekto plánuje niečo stavať a neprekonzultuje to so svojimi sudedmi - ak sa raz rozhodnem niečo postaviť, ak to prekonzultujem s ľuďmi, ktorých sa to môže dotknúť, ak mi to oni schvália a ak neurobím radikálne zmeny v mojich stavebných plánoch (tuším sa to stalo v BA, kde mal niekto povolenie na budovu vysokú 6 poschodí a namiesto toho postavili ohavu 2 krát vyššiu), tak nechápem, kto by mi to mal znovu napadnúť počas už schválenej výstavby. Všetko sa dá ošetriť zákonom, len treba chcieť. Napríklad ak všetci súhlasia, šmaria tam svoj podpis a potom si už môžu ísť pískať, pretože s tým už raz súhlasili. A presne preto by mal byť podľa mňa zákon pružný v tých smeroch, kde je najviac zneužívaný. Ja osobne by som ten Širokého ŠTB hotel proste pridelil mestskému magistrátu, keďže naň nemal povolenie, malo by všetko prináležiť mestu a to by s ním mohlo robiť, čo sa mu zachce. Ale to by samozrejme zbohatlíci vrieskali ako zmyslov zbavení...

3. Všetky spomínané firmy sú MLM pyramídy (teda to, čo si našiel o ZFP charakterizuje skoro presne aj tie zvyšné spomínané). Legislatívu síce máme a tá dokáže identifikovať poniektoré priestupky, ale nedokáže sa s nimi vysporiadať ako s celkom a už vôbec nie efektívne. A to mi vadí. Nehovoriac o tých spomínaných, ktoré spoplatňujú registráciu na webe a drzo posielajú faktúry:
http://www.hojko.com/faktura-za-pouziva ... it=faktura
Bolo to X krát v telke, na kadejakých weboch sa to diskutuje, ale nik s tým nevie/nemieni nič spraviť (vrátane vlády / parlamentu, kde si nevedia dupnúť a nakopať celú našu skvelú justíciu do zadku).

Čo sa týka toho cigána a výnosov - to sme tu už mali v minulosti v prípade BMG a Horizontu - iba využili nevedomosť a neskúsenosť Slovákov...pokus - omyl síce je nápomocný, ale štát by sa nemal iba tak nečinne prizerať...
Son-Goku
Darca
Darca

jackb napísal:90 tisic je podla mna stale menej ako futrovanie 3 statnych zeleznicnych spolocnosti, 2 dialnice, ktorych jedna vydrzala 2 tyzdne po volbach a druha az 8 mesiacov, o arbitrazach a skodach spoosobenych regulovanim cien ani nehovorim :)
takze ty, Son-Goku, si bol spokojnejsi za Ficka?
v mojom pripade je to za rovnako.ci ty si postrehol ze sa mas teraz o nieco lepsie?
jackb
Redeemer
Redeemer

mas pravdu, zatial nie... ale moj postoj k zivotu, ale aj to co studujem ma nabadaju nezit stylom: po nas potopa. a v tom ja osobne vacsie garancie vidim u modrych vlad ako u cervenych.
Son-Goku
Darca
Darca

ak sa chces mat naozaj dobre a zit tak ako sa ti chce prestahuj sa na malinky ostrov a ver tomu ze sa ti tvoj zivot zlepsi viac ako ked nam tu budu vladnu nastrceny pajacovia pre pentu..
jackb
Redeemer
Redeemer

ci je to Petna, alebo J&T je to jedno :)
a ludom, za ktorymi je Penta dakujme za to, ze ked vladli naposledy vstupili sme do EU a zaviedli sme Euro, co moj zivot zivotny standart zvysilo... a verim, ze z 5,5 miliona nie som sam :wink:
Son-Goku
Darca
Darca

penta nas dostala do eu a este nam aj zaplatila naklady spojene s prechodom na euro?mafiani sponzoruju politikov ale tebe to nebude vadit lebo nam vladol miki a dostal nas do eu to uz je len vyhra
J.O.S.E
King
King

Príspevok od používateľa J.O.S.E »

P3Bo napísal:Čím som starší tým sa mi zdá, že majetkový cenzus pri Rimanoch nebol až taký zlý nápad.
Majetkový cenzus v Ríme bol výsledkom timokratického zriadenia, ktoré do ústavy vniesol Servius Tullius svojou reformou. Táto reforma spočívala v tom, že kto bol príslušníkom prvej triedy a teda mal najväčší majetok, tak mal aj najviac politických, vojenských a iných práv (to sa prejavovalo v zastávaní úradov a pod.). Avšak hačik bol v tom, že tí chudobní sa mohli zúčastňovať na ľudovom zhromaždení, ale málokedy mohli rozhodovať, nemohli zastávať najvyššie funkcie v štáte a mali prakticky obmedzené politické práva. Teda moc v rukách malo pár najbohatších mužov a ostatným občanom sa zabránilo rozhodovať o akýchkoľvek záležitostiach Ríma.

Takže podľa mňa to bol katastrofálny nápad, ale na vtedajšiu dobu nič lepšie Gréci nevymysleli, keďže timokracia bola prevzatá Rímanmi práve od Grékov :wink:
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

Jose nereagoval som na to ako vznikol alebo aký systém v Ríme bol(o tom viem aj sám : P ). Avšak na to, že kto je bohatý by nemal mať nutkavú potrebu kradnúť a zabezpečiť sa lebo nepozná biedu.

btw: tvoj názor na to je prinajmenšom nekorektný alebo aspoň podľa mňa skreslene podaný. Lebo hovoríš iba o prvom období keď bol majetkový cenzus zavedený a to niekde na prelome kráľovstva a republiky pričom bol stále v platnosti ešte aj v období principátu keď ten "tragický" systém fungoval podobne ako aj u nás. Skupina vyvolených občanov (neporovnateľné osobnosti oproti dnešnej dobe) ktorí mali majetok jednali vo veciach štátu .
jackb
Redeemer
Redeemer

Son-Goku napísal:penta nas dostala do eu a este nam aj zaplatila naklady spojene s prechodom na euro?mafiani sponzoruju politikov ale tebe to nebude vadit lebo nam vladol miki a dostal nas do eu to uz je len vyhra
to sa musime utiekat ku naslednovnej spodine:
J&T nam predali teply vzduch do garaze, dokoncili dialnice, ktore je teraz treba opravovat, urobili z TANAPu ihrisko pre seba, prizivili sa na prechode na euro, lebo na jachte bola teplota 30,126 C, sposobili rast cien tym, ze regulovali ceny energii napriek existencii trhovej ekonomiky, takmer sposobili nehorazne zadlzenie este aj nasich detnych deti vdaka PPP projektom a v neposlednom rade stat pripravili o miliony eur zakazom zisku zdravotnych poistovni.
ta hnusna Penta ma na tricku zrusenie ministerstva divokej privatizacie, ktore zalozil "otec naroda" dedo Valdo, dostala za mreze mafianov napojenych na maciarovo-lexovu SIS, vytrhla nas z izolacie, odpredala statne podniky sukromnikom a odbremenila tak statny rozpocet od furtovania cernych dier,...
aj tak sme tu mimo temu a vypoctom toho co urobili zle modri alebo cerveni nic nedocielime...
mne boli kroky modrych sympatickejsie, preto som ich volil, ze si do vlady museli zobrat kadejakych pobehajov mi je luto.
J.O.S.E
King
King

Príspevok od používateľa J.O.S.E »

P3Bo napísal:Jose nereagoval som na to ako vznikol alebo aký systém v Ríme bol(o tom viem aj sám : P ). Avšak na to, že kto je bohatý by nemal mať nutkavú potrebu kradnúť a zabezpečiť sa lebo nepozná biedu.

btw: tvoj názor na to je prinajmenšom nekorektný alebo aspoň podľa mňa skreslene podaný. Lebo hovoríš iba o prvom období keď bol majetkový cenzus zavedený a to niekde na prelome kráľovstva a republiky pričom bol stále v platnosti ešte aj v období principátu keď ten "tragický" systém fungoval podobne ako aj u nás. Skupina vyvolených občanov (neporovnateľné osobnosti oproti dnešnej dobe) ktorí mali majetok jednali vo veciach štátu .

To vieš určite prečo bol majektový cenzus zavedený :P - o to sa nesporím, či to bolo dobré alebo zlé, bolo to kľúčové riešenie, aby neboli v štáte rozbroje medzi plebejcami a patricijmi. Narážal som však na to, že majetkový cenzus bol spojený s obmedzením práv, predovšetkým politických. V závislosti od majetku boli odstupňované politické práva - a na toto som naražal, že to podľa môjho názoru nebolo správne. Dnes môžme hovoriť tiež o majektovom cenze, pretože ked nemáš peniaze do politiky sa nedostaneš a tým pádom maš obmedzený prístup k najvyšším štátnym funkciám, avšak dnes či je občan politik alebo bežný občan, má právo jeden aj druhý voliť a byť volený, v Ríme to tak však nebolo.

Avšak, ty si vyslovil myšlienku, že kto je bohatý nemá v politike nutkavú potrebu kradnúť - to máš podľa mňa dosť naivnú predstavu, pretože, kto má veľa, tak chce mať ešte viac, najmä ak ide o koryto zvané politika. :wink:
Napísať odpoveď