Ja nehovorím o boháčoch z privatizácie ani o niekom kto je zo strednej vrstvy a prepracoval sa hoc aj svojimi schopnosťami do politiky a zbohatol. Hovorím o ľuďoch ktorí sa do blahobytu narodili a nepoznajú nedostatok. Dám ti tisíce príkladov chudákov (a nemyslím to slovo v zlom) ktorí celý život prahli len po tom aby boli úspešní a mali veľa peňazí - je to ich cieľ a nevedia sa od neho odosobniť. Predstav si však toho kto tento pocit nepozná. Na Slovensku a v politike nikoho takého nepoznám a vidím v tom problém. Pre mňa je najbližšie takejto postave k Slovenským hraniciam SchwarzenbergP3Bo napísal:Je rozdiel rozkrádať štát a hájiť si svoje záujmy. Bohužiaľ to druhé sa bude robiť asi navždy. Je však potrebné aby sa kradnutiu zabránilo. Čím som starší tým sa mi zdá, že majetkový cenzus pri Rimanoch nebol až taký zlý nápad.
Strana SaS
-
P3Bo
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Re: Strana Richarda Sulíka
Znova sa pozri na môj prvý príspevok
Myslel som si, že tu spomenieš Schwarzenberga, no pravdou je že množstvo peňazí, ktoré má vdaka svojmu pôvodu, vyvolalo u voličov pred voľbami práve takýto názor aký tu obhajuješ...ale na druhej strane, nemôže garantovať, že jeho nominanti, ktorých do vlády dosadil sa budú správať podobne a nebudú si chcieť prihriať svoju polievočku 
imho. majetkový cenzus v Ríme nebol zavedený pre názor aký ho tu obhajuješ ty, ale preto, aby sa práve tí bohatí udržali pri moci a aby sa naoko vytvoril systém, ktorý pripustí možnosť rozhodovať aj pre najchudobnejších a tým sa zabránilo akýmkoľvek rozbrojom. Čiže tento systém bol vedený "zhora nadol", pričom ten, o ktorom hovoríš ty ide "zdola nahor" lebo chceš dostať do politiky ľudí, ktorí sú boháči od perinky v domnení, že budú konať v záujme štátu, občanov a pod.
imho. majetkový cenzus v Ríme nebol zavedený pre názor aký ho tu obhajuješ ty, ale preto, aby sa práve tí bohatí udržali pri moci a aby sa naoko vytvoril systém, ktorý pripustí možnosť rozhodovať aj pre najchudobnejších a tým sa zabránilo akýmkoľvek rozbrojom. Čiže tento systém bol vedený "zhora nadol", pričom ten, o ktorom hovoríš ty ide "zdola nahor" lebo chceš dostať do politiky ľudí, ktorí sú boháči od perinky v domnení, že budú konať v záujme štátu, občanov a pod.
naozaj ich dostala za mreze ked si lexa beha po slobode a meciarovo cdcko nikto neriesi?ty si tak neskutocne naivny ze nam financne skupiny chcu dobre alebo pravica..aj miki nam chcel dobre ked pri privatizacii umelo znizoval cenu podnikov a predaval za zlomok.jackb napísal: to sa musime utiekat ku naslednovnej spodine:
J&T nam predali teply vzduch do garaze, dokoncili dialnice, ktore je teraz treba opravovat, urobili z TANAPu ihrisko pre seba, prizivili sa na prechode na euro, lebo na jachte bola teplota 30,126 C, sposobili rast cien tym, ze regulovali ceny energii napriek existencii trhovej ekonomiky, takmer sposobili nehorazne zadlzenie este aj nasich detnych deti vdaka PPP projektom a v neposlednom rade stat pripravili o miliony eur zakazom zisku zdravotnych poistovni.
ta hnusna Penta ma na tricku zrusenie ministerstva divokej privatizacie, ktore zalozil "otec naroda" dedo Valdo, dostala za mreze mafianov napojenych na maciarovo-lexovu SIS, vytrhla nas z izolacie, odpredala statne podniky sukromnikom a odbremenila tak statny rozpocet od furtovania cernych dier,...
aj tak sme tu mimo temu a vypoctom toho co urobili zle modri alebo cerveni nic nedocielime...
mne boli kroky modrych sympatickejsie, preto som ich volil, ze si do vlady museli zobrat kadejakych pobehajov mi je luto.
Na jednej strane zastávam názor, že volebné právo by malo patriť iba ekonomicky aktívnemu obyvateľstvu, nie lúze, ktorá nepracuje, nedovádza dane a de facto je cez sociálny systém závislá od ostatných.... Ale na strane druhej hovorím, že riadenie štátu patrí do rúk odborníkov (predpoklad je taký, že ekonomicky aktívne obyvateľstvo by si dokázalo voliť vládu, ktorá by bola primárne odborná, až potom nejako stranícky podelená), ktorí by boli za svoje rozhodnutia (a teda aj ich výsledky) osobne zodpovední a práve preto musí existovať štátny systém kontroly týchto odborníkov, aby sa náhodou nezačali venovať rozkrádaniu ako vedúce postavy v súčasnosti....
A k tomu Matovičovi..... On je to možno pajác, ale dokonale odhalil, ako sa SaS rýchlo zmenila na štandardnú stranu byrokratického typu.... Raz pokiaľ sľubujem či prisám, že budem hlasovať podľa svojho najlepšieho vedomia a svedomia, tak sa toho budem predsa držať.... To, čo súčasný parlament predvádza je doslova zašlapaním tohto sľubu do blata.... Konkrétnych príkladov by sa už našlo vyše..... "Hlasoval by som inak, ale politická dohoda bola jasná"..... O čom to je???? To je o absolútnom nedostatku charakteru.....
A k tomu Matovičovi..... On je to možno pajác, ale dokonale odhalil, ako sa SaS rýchlo zmenila na štandardnú stranu byrokratického typu.... Raz pokiaľ sľubujem či prisám, že budem hlasovať podľa svojho najlepšieho vedomia a svedomia, tak sa toho budem predsa držať.... To, čo súčasný parlament predvádza je doslova zašlapaním tohto sľubu do blata.... Konkrétnych príkladov by sa už našlo vyše..... "Hlasoval by som inak, ale politická dohoda bola jasná"..... O čom to je???? To je o absolútnom nedostatku charakteru.....
Náhodou, zdá sa mi, že Matovič je tam jediný, ktorý naozaj hovorí pravdu a nemá ani potrebu "kradnúť" či podieľať sa na nejakých svinstvách. V podstate ani nemá prečo, peňazí má dosť, ale to majú i ostatní politici
s jedlom rastie chuť.
co ja viem Cernakovci, ktori prezili ziju, rovnako ako vsetci doleziti clenovia vtedajsich skupin... no aj ked nam finacne skupiny skodia, tak Penta to robi pre mna priatelnejsie...Son-Goku napísal: naozaj ich dostala za mreze ked si lexa beha po slobode a meciarovo cdcko nikto neriesi?ty si tak neskutocne naivny ze nam financne skupiny chcu dobre alebo pravica..aj miki nam chcel dobre ked pri privatizacii umelo znizoval cenu podnikov a predaval za zlomok.
a kto na slovensku cakal, ze SaS bude v niecom ina ? tak sa robi politika a nie len u nas, ale vo vacsine krajin kde nevladnu diktatori...si zober situaciu u nas teraz v parlamente, koalicia ma tesnu vacsinu pred opozicnym smerom, aku moc by vlada naozaj mala, keby aj pri najmensich prkotinach a banalnych zakonoch si matovic zacal vyskakovat a klast svoje podmienky ? a takto by si zacali vyskakovat viaceri politici...v reale by to vyzeralo nakoniec tak, ze by parlament nebol schopny prijat vacsinu zakonov...na co by nam vobec taky parlament potom bol ?Pinhead napísal:A k tomu Matovičovi..... On je to možno pajác, ale dokonale odhalil, ako sa SaS rýchlo zmenila na štandardnú stranu byrokratického typu.... Raz pokiaľ sľubujem či prisám, že budem hlasovať podľa svojho najlepšieho vedomia a svedomia, tak sa toho budem predsa držať.... To, čo súčasný parlament predvádza je doslova zašlapaním tohto sľubu do blata.... Konkrétnych príkladov by sa už našlo vyše..... "Hlasoval by som inak, ale politická dohoda bola jasná"..... O čom to je???? To je o absolútnom nedostatku charakteru.....
matovic velmi dobre vedel, ze je clen SaS, ze bez SaS by v parlamente nikdy nesedel...ked uz si clenom nejakej politickej strany, do ktorej si vstupil dobrovolne, tak je snad jasne ze nebudes mat opacne nazory ako ma strana, na co by tam inak vstupoval keby mal ine nazory? ...politika nikdy nebola a nie je o moralnosti, o jednotlivcoch a zasadach...dobry politik je taky, ktory sa dokaze udrzat pri moci a zaroven presadit co najviac zo svojich bodov, presadit toho viac ako ostatni...cize v robeni kompromisov, diplomacii a vyjednavani...a toto matovicovi vobec ale vobec nejde...
mna len mrzi, ze SaS to podla mna tym, ze isla do tejto koalicie riadne pohnojila...lebo bolo uz dopredu jasne, ze ked pojde do koalicie s katolikmi, tak v ziadnom pripade im neprejdu tie veci, ktorych schvalenie SaS tak propagovala...a kvoli ktorym ju vacsina ludi aj volila...pretoze sa mi zda, ze v sucasnej koalicii maju hlavne slovo krestania s tymi ich smiesnymi 7% ci kolko mali pri volbach...tym netvrdim, ze SaS mala ist do koalicie s ficom, viem ze fico by kvoli moci aj vlastne nazory zapredal, resp. jeho volici su taki sprosti, ze mu zeru aj ked jeden den hovori jedno a druhy den hovori opak...
ale podla mna SaS skor mala odist do opozicie, cize vladu by nebol schopny zlozit ani Smer ani SDKU...potom by tu nejaku dobu bol politicky pat, kedy by sa SaS mohla sustredit na dalsiu propagaciu svojho programu a vyuzit na to aj napriklad referendum, ktore uz mala pripravene...
eframko, IM nebol clenom SaS a nikdy do nej ani nevstupil. Bol iba na ich kandidatke a v poslaneckom klube Sas v NRSR
Asi tak.
takze tebe je jedno ze su pri koryte zlodeji hlavne ze su modri a to je pre teba prijatelnejsie:..oni sice kradnu a tuneluju ale ne stoja za ficom preto som radsej za mikiho curindu..toto je neskutocne na smiechjackb napísal: co ja viem Cernakovci, ktori prezili ziju, rovnako ako vsetci doleziti clenovia vtedajsich skupin... no aj ked nam finacne skupiny skodia, tak Penta to robi pre mna priatelnejsie...
-
seth82
Darca
Son-Goku: pokiaľ ja viem, tak Mečiarovou cédékazetodisketou a Lexom sa má (mal) zaoberať Ústavný Súd a Generálna Prokuratúra, nie "modrí" a nie "vláda". A pokiaľ si dobre pamätám, tak monopol na ÚS má už bohovsky dlhodobo dobrodinec SMERu a bývalý eštebák Harabín, pričom na GP doteraz civel ďalší SMERácky spolupáchateľ Trnka, ktorý v podstate vďaka prieťahom GP aj tak znovu panuje. Takže pokiaľ máš sťažnosti ohľadom týchto vecí, tak môžeš ísť protestovať voči spomínaným osobám...A na záver IMHO - SAS ešte furt nerobí zlodejiny takých rozmerov, ako Fico a spol.
Nech si robia čo uznajú za dobré. Keď padne vláda, tak si za to môžu len sami, môžu zjesť čo si navarili. Keby všetci len mleli dookola to svoje ako Matovič a spol tak by sa tu žiaden zákon neschválil, vždy by sa našli nejaké háčiky, prečo nie, niekto, komu by sa tam niečo nepáčilo.
-
Sagittarius
Guru
seth82: Opravím ťa, Najvyšší súd, nie Ústavný, potom to sedí. 
Son-Goku: Takže podľa teba, kto je proti Ficovi je za Dzurindu? To je ako to heslo, kto nie je s nami, ten je proti nám...
Son-Goku: Takže podľa teba, kto je proti Ficovi je za Dzurindu? To je ako to heslo, kto nie je s nami, ten je proti nám...
-
seth82
Darca
Meh...sorry, mea culpa. Piatok večer, nerozmýšľam :3
//ROFL =D Som mimo.
//ROFL =D Som mimo.
-
Sagittarius
Guru
V pohode. A asi naozaj
lebo dnes je sobota. 
fico je rovnaka spina ako dzurinda..jeden maka za pentu druhy za j&t aky je tam rozdiel?
Son-Goku, v mojich ociach napachal Miki menej skody ako Fiki, dokonca by som povedal, ze uspechy pre Slovensko prevazuju to zle... ale tak ked som naivny ze volim Dzurindu, a aj Fiki aj Miki su mafiani, tak koho si volil? Alebo si dal hlas niekomu nezvolitelnemu? Ci dokonca si volit nebol?
nebol som chcel som dat sas ale povedal som si ze uvidim ako presedia 4 roky a tak sa zariadim..vidim ze som zle nespravil pretoze si nemyslim ze matovic klame 10 vlastnych ludi a oni sa hraju na tych co chcu transparentnu politiku?Čurinda predal za par supakov USS amikom potom co istymi praktikami znizil jeho hodnotu..po celom uss koluju reci ze za to inkasoval premie
kazdy sa na slovensku hranie do politiky kvoli svojim cielom vynimkou asi teda ani nebude sas mozno Matovic a spol.
vraj matovic a spol. nemaju pocuvat Hrušáka a verit bélovi no to sa im teda vyplatilo.
Sulikovi sa neoplati verit a kedze ma spravanie sa dzuridu + meciara tak ukaze dvere kazdemu kto sa mu znepaci
Sulikovi sa neoplati verit a kedze ma spravanie sa dzuridu + meciara tak ukaze dvere kazdemu kto sa mu znepaci
Ja som sa musel dnes smiať..Hrušák.
Pozeral som aj Sulíka na STV aj Matoviča na Markíze a stále sa mi zdá, že Matovič hovorí viac pravdy a celkovo mi je jeho celkový postoj bližší.
Pozeral som aj Sulíka na STV aj Matoviča na Markíze a stále sa mi zdá, že Matovič hovorí viac pravdy a celkovo mi je jeho celkový postoj bližší.