Vír v počítači
Vír v počítači
POMOC !!!
Asi mám v počítači vírus, na ploche je veľkým červeným WARNING YOU ARE IN DANGER YOUR COMPUTER IS INFECTED WITH SPYWARE
chcela som stiahnuť nejaký antivírový program, ale nič nejde nainštalovať, vždy vypisuje že je to infikované, vyskočí dole také malé okienko s WARWINGOM
čo mám robiť ? ako ďalej postupovať, ponúka mi to stiahnutie nejakého antivíroveho programu ale plateného mastercard, alebo Visa
Asi mám v počítači vírus, na ploche je veľkým červeným WARNING YOU ARE IN DANGER YOUR COMPUTER IS INFECTED WITH SPYWARE
chcela som stiahnuť nejaký antivírový program, ale nič nejde nainštalovať, vždy vypisuje že je to infikované, vyskočí dole také malé okienko s WARWINGOM
čo mám robiť ? ako ďalej postupovať, ponúka mi to stiahnutie nejakého antivíroveho programu ale plateného mastercard, alebo Visa
-
caesar1987
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Vír v počítači
stiahni a nainstaluj si http://www.safer-networking.org/cz/download/index.html a napr avg free
aktualizuj ich vypni net (vytiahni net alebo vypni wifi) a preskenuj pc.
//edit
pridavam odkaz na avg free http://free.avg.com/ww-en/download-free-antivirus
aktualizuj ich vypni net (vytiahni net alebo vypni wifi) a preskenuj pc.
//edit
pridavam odkaz na avg free http://free.avg.com/ww-en/download-free-antivirus
-
Soviet
Darca
Prepana chlape, len ty nic netahaj a nekupuj, kedze to nieje antivirus ale dalsi infikovany program..
Spusti pocitac v nudzovom rezime a nainstaluj si nejaky Spybot a samozrejme aj antivirus, ak doposial ziadny nemas..
A daj to precisit
Spusti pocitac v nudzovom rezime a nainstaluj si nejaky Spybot a samozrejme aj antivirus, ak doposial ziadny nemas..
A daj to precisit
nič mi nedovolí nainštalovať ani spustit žiadnu aplikáciu o všetkom píše že je infikované
//autoeditácia príspevku (10 Feb 2011, 16:34)
ani správcu úloh, ani príkazový riadok nič nespustím
//autoeditácia príspevku (10 Feb 2011, 16:34)
ani správcu úloh, ani príkazový riadok nič nespustím
-
caesar1987
Addict
ak ti nic nejde tak to rob cez nudzovy rezim.
// ako na to:
http://support.microsoft.com/kb/315222/sk
// ako na to:
http://support.microsoft.com/kb/315222/sk
tie programy som už stiahla ešte predtým len inštalovať sa nedajú, mám zálohovaž pc alebo čo ?
-
caesar1987
Addict
pridal som ti do mojho prispevku link na to ako spustis win v nudzovom rezime.. spusti ho a tam nainstaluj antivir a antispyware a preskenuj pc.
-
Soviet
Darca
Tak tak..Ale nehadzal by som AVG, ale uz nieco viac spolahlivejsie..Daku aviru/nod..
ok tak ho skúsim spustiť v tom núdzovom režime a niečo nainštalovať
//autoeditácia príspevku (10 Feb 2011, 19:26)
Všetkým vám veľmi pekne ďakujem, práve som prežila skutočné hororové chvíle.
Šla som teda do toho núdzového režimu, bol problém sa tam dostať, cez to F8 to nie je práve najštastnejšie riešenie, kedy správne stlačiť to chcelo trochu zručnosti, nakoniec sa mi to podarilo. Ale ani tam mi nešlo nič nainštalovať, spustila som aspoň CCleaner, ale ten nič nepomohol, vrátila som sa do normálneho režimu a ešte stiahla AVIRU a iné, stále mi však všetko pomaly z PC mizlo, keď som sa vrátila späť do núdzového režimu tak už nič nefungovalo......všade vyhadzovalo nejaké hlášky s číslami chýb, v zúfalstve som potom dala v núdzovom režime repair computer, a potom obnovenenie systému do bodu obnovenia, t.j.včerajšieho dňa a s problémami mi to spustilo a obnovilo.
Po nabehnutí normálneho režimu všetko OK, ešte mi aj pekne svieti stav zelená ikonka Microsoft Security Essential, že stav počítača chránený, pritom predtým som ho mala akože odinštalovaný. A včera keď som ním kontrolovala počítač, tak nič nenašiel.
Mám už však stiahnutú Aviru, ale ani tá nič nenašla a teraz mi PC skenuje SpyBot.
Ešte raz srdečná vďaka všetkým, prepadla som riadnej panike, fakt, vlasy mi stáli dupkom.
Ak by ste to niekto náhodou vedeli objasniť, čo sa to vlastne mohlo diať, tak veľmi rada by som to vedela.
Mimochodom, kupovať cez kartu ten antivírus čo mi ponúkalo, to ma ani nenapadlo, aj keby mi vírus zožral celý pc
//autoeditácia príspevku (10 Feb 2011, 19:40)
Tak ani SpyBot nič nenašiel.
//autoeditácia príspevku (10 Feb 2011, 19:26)
Všetkým vám veľmi pekne ďakujem, práve som prežila skutočné hororové chvíle.
Šla som teda do toho núdzového režimu, bol problém sa tam dostať, cez to F8 to nie je práve najštastnejšie riešenie, kedy správne stlačiť to chcelo trochu zručnosti, nakoniec sa mi to podarilo. Ale ani tam mi nešlo nič nainštalovať, spustila som aspoň CCleaner, ale ten nič nepomohol, vrátila som sa do normálneho režimu a ešte stiahla AVIRU a iné, stále mi však všetko pomaly z PC mizlo, keď som sa vrátila späť do núdzového režimu tak už nič nefungovalo......všade vyhadzovalo nejaké hlášky s číslami chýb, v zúfalstve som potom dala v núdzovom režime repair computer, a potom obnovenenie systému do bodu obnovenia, t.j.včerajšieho dňa a s problémami mi to spustilo a obnovilo.
Po nabehnutí normálneho režimu všetko OK, ešte mi aj pekne svieti stav zelená ikonka Microsoft Security Essential, že stav počítača chránený, pritom predtým som ho mala akože odinštalovaný. A včera keď som ním kontrolovala počítač, tak nič nenašiel.
Mám už však stiahnutú Aviru, ale ani tá nič nenašla a teraz mi PC skenuje SpyBot.
Ešte raz srdečná vďaka všetkým, prepadla som riadnej panike, fakt, vlasy mi stáli dupkom.
Ak by ste to niekto náhodou vedeli objasniť, čo sa to vlastne mohlo diať, tak veľmi rada by som to vedela.
Mimochodom, kupovať cez kartu ten antivírus čo mi ponúkalo, to ma ani nenapadlo, aj keby mi vírus zožral celý pc
//autoeditácia príspevku (10 Feb 2011, 19:40)
Tak ani SpyBot nič nenašiel.
Na tieto "prasačinky" sú účinné programy ComboFix.. prípadne ak nepomôže, môžeš skúsiť aj Smitfraudfix.. neviem, aký máš presne Windows, na starom XP fungovali spoľahlivo.. možno aj na novších Windowsoch to bude (aspoň ComboFix má vraj podporu aj pre Win7)
Samozrejme to tiež treba spúšťať cez núdzový režim. Je to dosť silné a drastické, tak pre istotu si zálohuj všetky potrebné veci, ak náhodou..... ale ja s tým nikdy nemal problém.
Programy nájdeš tu:
http://www.bleepingcomputer.com/downloa ... s/combofix
http://siri.geekstogo.com/SmitfraudFix.php
Samozrejme to tiež treba spúšťať cez núdzový režim. Je to dosť silné a drastické, tak pre istotu si zálohuj všetky potrebné veci, ak náhodou..... ale ja s tým nikdy nemal problém.
Programy nájdeš tu:
http://www.bleepingcomputer.com/downloa ... s/combofix
http://siri.geekstogo.com/SmitfraudFix.php
-
BOS BOSÍCH HLÁV
Medium Expert
Toto sa stalo aj mne uz mi pomohol len reinstal
Sú predsa ON LINE scannery na nete. Informácie aj na www.viry.cz. V núdzovom režime sa neinštaluje. Bod obnovy je tiež z pracovného režimu. A MS dáva va svojej www Security Essential 2.0 gratis /po odstranení problému sa dá nainstalovať/. A ďalšou možnosťou je štarl PC z Live CD linuxu a odstranenie virov /býva to aj na CHIP DVD/.
Online Scanner na nete som samozrejme našla, ale nepomohol, lebo sa nedal spustit, nešla spustiť absolutne žiadna aplikácia, o každej písalo, že je infikovaná a nedovolilo ju spustit.
Security Essensial som práve mala nainstalovaný, ešte deň predtým som ním kontrolovala počítač a všetko bolo v poriadku. Musel ho ten vírus nejakým spôsobom zlomiť, po obnove už bol zas v poriadku, ako spomínam v predchádzajúsom príspevku, svietila zelená.
No poviem vám, nikdy viac, bléééé, ešte teraz sa trasiem.
Security Essensial som práve mala nainstalovaný, ešte deň predtým som ním kontrolovala počítač a všetko bolo v poriadku. Musel ho ten vírus nejakým spôsobom zlomiť, po obnove už bol zas v poriadku, ako spomínam v predchádzajúsom príspevku, svietila zelená.
No poviem vám, nikdy viac, bléééé, ešte teraz sa trasiem.
-
BOS BOSÍCH HLÁV
Medium Expert
Reinstal nemáš inú šancu
-
caesar1987
Addict
takze teraz po obnove je vsetko ok? ani antivir ani antispyware nic nenajde? ak ano tak nemusis nic preinstalovat bo uz to je ok 
Veď to zvládla dobre. Bod obnovy pred vypnutím PC pred prvými prejavy je dobré riešenie. Treba ale odinštalovať následne všetky antiviry a.i., zmazať fyzicky aj ich adresáre, reštartovať a z inštalačky znova nainštalovať tie prostriedky, ktoré sú dobré. Ja by som dal z www stránky MS ten Security Essential 2.0 a po jeho upgrade a reštarte Comodo /FW/. A nepoužíval Internet Explorer, ale Firefox s doplňkami pre bezpečnosté prehliadanie. A pokiaľ nepotrebuje Win ku špeciálnym programom, tak prechod na Linux, Ubuntu sa javí byť najvhodnejšou variantou. A na net iba z Linuxu, a je to OK.
Áno, po obnove je už všetko v poriadku, žiaden vír nenašlo, skontrolované antivírovými programami uvedenými v predchádzajúcom príspevku, plus ešte skenované vyše troch hodín ESETom, ktorý tiež nič nenašiel.
Antivírové programy okrem toho pôvodného Microsoft Security Essentials som nainštalovala až po obnove, takže tie by som nemusela odinštalovať, a ten pôvodný Microsoft Security Essentials teda radšej ešte pre istotu odinštalovať z PC a nainštalovať nový MS Security Essential 2.0 ?
Internet Explorer nepoužívam, len Firefox , nejaké bezpečnostné doplnky mám a niečo ešte doinštalujem...
Inak o linuxe uvažujem už dlhšie, asi teda do toho v najbližších dňoch pôjdem, win potrebujem akurát kvôli SQL Serveru 2005, inak ani nie...
Antivírové programy okrem toho pôvodného Microsoft Security Essentials som nainštalovala až po obnove, takže tie by som nemusela odinštalovať, a ten pôvodný Microsoft Security Essentials teda radšej ešte pre istotu odinštalovať z PC a nainštalovať nový MS Security Essential 2.0 ?
Internet Explorer nepoužívam, len Firefox , nejaké bezpečnostné doplnky mám a niečo ešte doinštalujem...
Inak o linuxe uvažujem už dlhšie, asi teda do toho v najbližších dňoch pôjdem, win potrebujem akurát kvôli SQL Serveru 2005, inak ani nie...