Chcem kúpiť auto

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
maciatko99
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Chcem kúpiť auto

Príspevok od používateľa maciatko99 »

Veď práve to ma upútalo, že za tie peniaze by sa dalo vziať aj nové auto. Nejedenkrát som ale počula, že nové auto sa neoplatí a len čo výjdem z predajne, tak ma 10 percent nižšiu hodnotu. Preto by som radšej asi vzala predvádzacie vozidlo alebo niečo čo by malo málo kilometrov. Skúsim si cez týždeň vybaviť jazdu na tom Superbe, veľmi sa mi zapáčil. Navigácia, automat, parkovací asistent, to všetko sa mi pozdáva. Z toho čo ma Škoda na svojej stránke ma upútala najma výbava Elegance. Čo je to za motor 1.8 TSI, 2.0 TSI a 2.0 TDI CR DPF? Vedel by to niekto prosím laicky vysvetliť?
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

to je aj pravda, zober nieco, co ma do 5000km... nemusis to zabiehat, je take iste, ako keby si vzala nove a je o tretinu lacnejsie...

ja byt tebou, beriem dizlovy commonrail, to je ten 2.0 TDI CR DPF... benzin je tebe, myslim, zbytocny... ostatne dva plus 1,4 su oturbene benziny... do toho daj DSG automat a mas super auto za vyborne peniaze...
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa adameeec »

ja by som sa asi bal kupit take auto, aby nedostalo nohy, ale pre teba to bude asi fakt najlepsia volba......
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

adameeec: A ja som sa bal, ze to by si nebol ty, co by si nenadaval na Audi, VW a Skoda.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

to, ze sa budu kradnut, je jasne... ale v niektorych pripadoch sa tomu neda vyhnut, a ako som uz spominal, neviem, ci je zrovna najrozumnejsie rozhodovat sa podla toho, ci sa dany model kradne alebo nie... ak to dotycnu trapi, nech zabudne na mercedesy a audiny nech sa poobzera po mnouuvedenych japoncoch, ti sa vzdy kradli najmenej... pripadne staci dobra poistka a nie je problem ani v pripade kradeze...

hojko: to tu nadavame vsetci :P
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

predvadzacka je naj volba. ja som tiez tak kupoval aj kamos

// RATZI6: s takou poistkou mam skusenosti ale to sa nedoplatis :P
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

lubi sa mi, ze ste zacali pri 300 konovom benzine a teraz sa nachadzame pri 140 konovej nafte, este tyzden bude vyberat a odporucite jej elektromobil s dojazdom 100 km, samozrejme stale rovnaka cena...
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

predvadzacka ano, ak chces o 2 roky menit auto, vacsinou sa im dava pekne zabrat bez zajazdenia motora a inych komponentov :)

beardie: ved spotrebu sme na zaklade motorizacie uz dohodli, tak co? :)
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

RATZINGER666 napísal:predvadzacka ano, ak chces o 2 roky menit auto
cosi :) ja som bral s 18 000 km a kamos nejak s 10 000 km
DR8PruBr
Star
Star

Príspevok od používateľa DR8PruBr »

RATZINGER666 >Neviem, skor by som bral diesel. TDCi motory sa mi dost pacia, aj ked to je 99 rocnik ma to velmi dobru spotrebu, nema to az tak traktoroidny zvuk. No neviem, skusim este popozerat nejake 1.6 16V alebo nieco podobne, ale zatial by som siel do TDCi
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

pomohlo by, keby si napisal, ako a kam budes jazdit, v kolkych osobach, kolko rocne apod.
DR8PruBr
Star
Star

RATZINGER666 > Jazdit zvacsa dvaja-traja, trate zvacsa dlhsie - teda urcite nie na mestske presuvanie typu 4km do obchodu a pod. Takze trasy urcite aspon 40-50km - dolna hranica a potom samozrejme behacky po celkom slovenku, urcite nejake letne tripy - Chorvatsko, Madarsko, Polsko, Cesko. Rocne nabeham nejakych 30.000 urcite.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

zober teda tu naftu... ale vyber radsej nejaku zachovalejsiu s mensim najazdom na hentake kilometre...
DR8PruBr
Star
Star

RATZINGER666 > Nieco do 170.000. Na fordacky diesel to nie je zas az tak vela...
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

jj, v pohode, len aby to aj bol originalny stav... rataj, ze o 3 roky tam budes mat 270k...
DR8PruBr
Star
Star

RATZINGER666 > Ano, originalny samozrejme. No ratam, ratam. Potom ho dat jedine repasovat a predat kym este pojde ;)
hatamrc
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa hatamrc »

RATZINGER666 napísal:hatamrc: prepac... podla tvojich kandidatov usudzujem, ze hladas nieco mensie, idealne hatch... vybavu tam nemas nejaku extra zvlastnu, tak ak chces nieco spolahlivejsieho, skus popozerat focusy, 323, 323F, corolly, almery, astry, civicy... z este mensich fiesty, yarisy, apod...
V pohode, zvykol som si ze na "panskych" portaloch samozrejme uprednostnujeme zeny ,v poriadku
presne tak chcem nieco mensie ,hatchback idealny , nieco od 2003 roku vyroby, motor do 1.8, najazdene do 1500000km,a cena do 4000eruo ,ide mi hlavne o trasy najme do 100km ,jazdu aj mestom cize dolezita je spotreba,a v lete nejaka ta dovolenka ,pricom v aute pojdeme dvaja maximalne traja ,rozmyslal som aj nad dieslom ,ale tolko km asi rocne ani nerobim ,ale v pripade dobrej ponuky sa nebranim ani dieslu
-focus je asi top volba ,ale ked mam pravdu povedat zvnutra sa mi nejako nepaci/mam pocit ze nemaju palubne pocitace, ze len vybava Ghia ma akusi predpripravu ine nic
-k mazde nemam nejaku extra doveru ,a ostatne ako almera,clio,yaris,fiesta,polo mi nejako dizajnovo nevyhovuju ,a kedze som aj dost vysoky nerad by som sa tlacil v nejakej extra malej skatulke
-preto mi do oci vpadlo to trojdverove stilo ,pripadne dvojkovy megane 5dverovy,taktiez astra ,ktorych na vyber nejakoextra vela nie je,dalej tam je focus a potom jedine by som mohol poriesit nejaku fabiu novsi rocnik 2005-2006
no len teraz vyber si ked na kazde pocujes nieco dobre nieco zle ,ono objektivne sa to asi nejako zhodnotit neda
D4vid
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa D4vid »

Možno je to tým že je zmena vyberať auto do 30tisíc. Konečne je z čoho vyberať :)
Point
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Point »

hatamrc.. ja ti odporucam si do toho auta sadnut..do fabie 05 a do focusa .. inak ked uz sme pri tom..kupis 05-06 fabiu za 4000? nvm nepozeral som..ale nejako sa mi nechce verit..focus je daleko inde ako fabia..ale ked ti to pomoze..riesim tuto otazku auta uz mozno aj rok.. a stale sa neviem rozhodnut :D

btw ..viem, ze preklep ale neda mi..auto co ma najazdene do 1 500 000 km..to zozenies pohode :)
hatamrc
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa hatamrc »

He ,az teraz som si vsimol ze ake cislo som tam hodil , tak samozrejme do 150 000km to bude rozumnejsie ,uvedomujem si ze najlepsie by bolo odskusat posediet ,no najviac sa mi pozdava megane II ,co nan hovorite, mate nejake skusenosti? so spolahlivostou, spotrebou a podobne
Napísať odpoveď