rýchlo nabíjačka vs klasická ?

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
julish
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

rýchlo nabíjačka vs klasická ?

Príspevok od používateľa julish »

hojky, potrebujem nabijacku na baterie.
neviem ale ci mam kupit rychlo nabijacku, ktora nabije za hodinku alebo klasicku nabijacku, ktora nabije za cca 15 hodin. co je lepsie? ak pre mna nie je prvorady cas nabitia, tak je lepsia klasicka? teda ak sa nabije klasickou, vydrzia baterie dlhsie?
dik
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: rýchlo nabíjačka vs klasická ?

Príspevok od používateľa ramaya »

Pri batériách do mobilov to mám odskúšané. Ak nabíjam silnejšou nabíjačkou , tak baterka sa síce rýchlejšie nabije , ale menej vydrží. Treba ju potom častejšie dobíjať.

Princíp by ale mal byť ten istý aj pri tužkových baterkách. Takže to už záleží len na tebe , či uprednostníš rýchlosť nabitia alebo výdrž batérie.
johny541
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa johny541 »

Presne sa do toho nevyznám, ale niekde na internete imho dosť dávno som čítal, že čím dlhšie sa batérie nabíjajú, tak tým lepšie sa tie elektróny (?) pospájajú a dokážu k sebe lepšie zapadnúť = ich väčši počet. Čiže by som určite uprednostnil klasickú nabíjačku pred rýchlo nabíjačkou.
Traktorista
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Traktorista »

ono ja som kupoval baterky do blesku spolu s rychlonabijackou 15min, rve do toho 7A co je "neskutocne" velky prud, je tam aktivne chladenie ventilatorom, ale ozaj su tie baterky aj po uplnom vystaveni za 15-20min na 100% kapacite...
subjektivne ked to porovnam so starou nabijackou (cca 15hod, no "neinteligentna", mala len casovac) tak by som netvrdil ze ta nova ich nenabije doplna, resp. ze menej vydrzia potom.

a v tejto dobe su uz tak lacne baterky, zeby som to neriesil, za ten komfort to ozaj stoji

takze odporucam rychlonabijacku, ja osobne mam vartu a plna spokojnost, dokonca k nej bol pribaleny aj auto adapter (do zapalovaca) :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Ked som riesil baterie do blesku, tak som cital par diskusii. Prakticky tam bolo pisane len to co tu, rychlonabijacka do toho dava vysoky prud a preto sa to rychlo nabije, avsak na ukor zivnostnosti. Niekomu vydrzia baterie 50 nabiti a kupuje nove, pretoze stracaju kapacitu pri rychlonabijacke, niekto radsej nabija celu noc a vydrzia mu 150 nabiti pri slusnej kapacite. Pri dnesnej cene baterii, kde sa daju 4 kusy kupit za napr. 15 eur by som sa prilis nad tym nepozastavoval, preto ak niekto potrebuje rychlost, tak nech ide do rychlonabijacky, komu staci nabijat celu noc, tak si vystaci aj s normalnou nabijackou. Dolezite vsak je, aby ta nabijacka bola inteligentna a nabijala baterky len do urcite momentu, kedy dosiahnu svoju kapacitu. Mam doma nabijacku, ktora ma na sebe napis Tesco, ked tam necham baterky tri dni, tak ich nabija aj tri dni. Preto tak tie baterky aj dopadli, ze ked som ich dal vecer nabijat a zabudol som ich doobeda vypnut, tak sa niekedy nabijali skoro aj cely den.
julish
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa julish »

dik za rady, chalani :)
Napísať odpoveď