Nerád kazím ilúzie niektorých prítomných, ale Creative nikdy nemal a nikdy nebude mať najlepšiu zvukovú kartu.
Takisto ako nikdy nebude mať v ponuke dobré reproduktory.
5.1 repro
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: 5.1 repro
TomKocuR - momentálne mi v PC sedká X-Fi HD, a poviem Ti len jedno, ASUS Xonar HDAV1.3 Deluxe rozbil na kúsočky, tak malé že ich ani vidieť nie je. Či už v hrách, hudbe, alebo filmoch. Testoval som ich všetky, mimo profi kariet, ale tie sú v "trochu" inej cenovej kategórii a nezabúdaj na to najdôležitejšie, profi karty majú tak mizerný zvuk v hrách a filmoch, že sa z toho chce jednému plakať
K tým repro. momentálne má Creative biedne repráky, ale ich legendy sú stále neprekonané vo svojej cenovej a parametrálnej kategórii, S550 a S750 THX
A na rozdiel od Tvojho príspevku viem ponúknuť skúsenosť z reálneho života, priamo u mňa doma. Nothing beats real life experience...ani parametre, ani testy. Len to čo máš doma a sám počuješ a vidíš sa ráta.
K tým repro. momentálne má Creative biedne repráky, ale ich legendy sú stále neprekonané vo svojej cenovej a parametrálnej kategórii, S550 a S750 THX
A na rozdiel od Tvojho príspevku viem ponúknuť skúsenosť z reálneho života, priamo u mňa doma. Nothing beats real life experience...ani parametre, ani testy. Len to čo máš doma a sám počuješ a vidíš sa ráta.
-
G0lDiER_
King
A mozno ze si niekedy aj pokupujete normalne drevenne 2 (+1) repraky bez x bass boostov.
vacsina aj tych logitech reprakov su uz dost prebasovane a niekto tu este povedal ze malo bassov
fakt na hudbu radsej kupit lepsie 2.0, 5+1 by sa oplatilo snad az pri nejakom serioznejsom pocuvani koncertu.
Sent from my HTC Desire using Tapatalk
vacsina aj tych logitech reprakov su uz dost prebasovane a niekto tu este povedal ze malo bassov
fakt na hudbu radsej kupit lepsie 2.0, 5+1 by sa oplatilo snad az pri nejakom serioznejsom pocuvani koncertu.
-
uplink
VIP
G0lDiER_ - ak by som bol audiofil, tak si šetrím na Bowers and Wilkins Nautilus repráky a 2600W samonapájaný Krell subwoofer k ním. Ale som gamer a kukám filmy, chcem HT na hry a filmy nie na počúvanie hudby, tak ako chce tak 80-90% hojkárov, čo chce repro sústavy. Skúste zase toto pochopiť Vy pre zmenu.
Na 2.0 - 2.1 si môžem zahrať tak akurát míny s nejakým mozartom na pozadí. Keď si chcem doma pozrieť poriadny film, alebo sa vyzúriť v hre, tak jedine 5.1, alebo 7.1. A na to presne slúži čo? Tie plastové hračky...
Na 2.0 - 2.1 si môžem zahrať tak akurát míny s nejakým mozartom na pozadí. Keď si chcem doma pozrieť poriadny film, alebo sa vyzúriť v hre, tak jedine 5.1, alebo 7.1. A na to presne slúži čo? Tie plastové hračky...
-
G0lDiER_
King
ved ja to docela chapem, aj napriek tomu ze ja hry nehram.
len sa snazim poradit tomu, kto chce pocuvat hudbu a kupuje 5+1, ze to je zbytocne, alebo nevhodne a mal by si kupit iba stereo...
a skusit si vypocut hudbu bez eq a bass gainov :p
len sa snazim poradit tomu, kto chce pocuvat hudbu a kupuje 5+1, ze to je zbytocne, alebo nevhodne a mal by si kupit iba stereo...
a skusit si vypocut hudbu bez eq a bass gainov :p
Existujú ale aj poloprofi karty, ktoré nejaký Creative nechajú v zabudnutí. A žeby boli nevhodné na filmy... Ľudia čo ich majú ich používajú aj na to a žeby sa sťažovali...uplink napísal:Testoval som ich všetky, mimo profi kariet, ale tie sú v "trochu" inej cenovej kategórii a nezabúdaj na to najdôležitejšie, profi karty majú tak mizerný zvuk v hrách a filmoch, že sa z toho chce jednému plakať
Ako bolo v predchádzajúcom príspevku napísané, pre ľudí čo počúvajú hlavne hudbu a filmy sú na druhom mieste, je lepšie klasické stereo. A tam potom jednoznačne vedie ESI Juli@. Na hry stačí 2.0 úplne taktiež úplne s prehľadom. Ale ak si nepočul seriózne stereo reproduktory, čo si nepočul, tak ti zbytočne vysvetľovať. Toto sú totiž reálne skúsenosti, nie tvoje fantasmagoristické neodborné drísty získané na základe počúvania nejakého lacného setu.
Hej hej, o tvojích real life skúsenostiach som si tu toho už prečítal kopec... Áno, si borec a si jediný čo má doma počítač. A si jediný čo hodnotí kvalitu zvukovky na nejakých chrastítkach od Creativuuplink napísal: A na rozdiel od Tvojho príspevku viem ponúknuť skúsenosť z reálneho života, priamo u mňa doma. Nothing beats real life experience...ani parametre, ani testy. Len to čo máš doma a sám počuješ a vidíš sa ráta.
Ale síce, áno, Creative je lepšia, lebo ma Crystalizer a kopec iných vecí dôležitých pre odborníkov ako si ty.
-
uplink
VIP
ESi Juli@ na hry stačí? A na filmy? Hmm, tak myslím že tu diskusia s "pánom" odborníkom končí. ESi Juli@ je čiste low-endová profi karta, ktorá ani nepáchla ku funkciám ako 3D positioning, EAX, vlastý DTS a DD encoder. Dovoluje im len passovať cez ňu a softwarovo ich emulovať.
Good job v takýchto radách. A to s tou RL experience píšem preto, že narozdiel od mnohých teoretikov radím len tam, kde som testoval ja sám doma a ne*ebem sa do každej témy len aby som vyzeral ako geroj. Taký makovník to má aspoň napočúvané sám, ale čo Ty?
Počul si hrať doma u seba a hrať sa s Creative Megaworks S550 THX na ESI Juli@ karte? Lebo ja áno. Cez externý D/A prevodník. Počul si hrať doma u seba a hrať sa s tými istými repro na všetkých kartách od Asusu? Lebo ja áno, analógový režim - God bless klientov, čo si ich kupujú ako na bežiacom páse. Počul si hrať Creative Z-5500 na X-Fi starom chipe a X-Fi HD chipe? Lebo ja áno, momentálne mi kysne doma v PC.
Nie som audiofil, ani audioexpert, ale keď si raz dačo doma vyskúšam a zistím že je to lepšie, tak ma ani sám Bowers a Wilkins nepresvedčia že je to naopak. Skús pochopiť to že zvukové karty nie sú len o kvalite spracovania zvuku pre hudbu a sériovom čísle na DSPčku, ale aj o všetkých featurách, ktoré človek využíva pre svoj pôžitok. Už len pri kine využiješ plne DD Live, DTS a CMSS3D ak máš slúchatká, tak isto všetky Vami odsudzované bassboosty.
Ak prispievaš k téme a máš na oponovanie ponúknuť len prašivú teóriu, tak si ju nechaj pre seba. Ak máš diskutovaný hardware doma, nech sa páči, môžeme diskutovať.
Na rovinu, nemám rád teoretikov čo sa oháňajú teóriou a testmi a XY hojkárov čo bolo u mňa sa o tom presvedčilo...
P.S.: Hudbu oveľa radšej počúvam v upmixnutom móde so všetkými boostmi aj crystalizérom v 5.1 režime, nie 2.1. Páči sa mi oveľa, oveľa, oveľa viac. A aj sa z toho zadrhnite že to nie je profesionálne, mám to na háku.
P.S.2: Nie som jediný, robia to tak ďalšie tisíce ľudí...suprise!
Good job v takýchto radách. A to s tou RL experience píšem preto, že narozdiel od mnohých teoretikov radím len tam, kde som testoval ja sám doma a ne*ebem sa do každej témy len aby som vyzeral ako geroj. Taký makovník to má aspoň napočúvané sám, ale čo Ty?
Počul si hrať doma u seba a hrať sa s Creative Megaworks S550 THX na ESI Juli@ karte? Lebo ja áno. Cez externý D/A prevodník. Počul si hrať doma u seba a hrať sa s tými istými repro na všetkých kartách od Asusu? Lebo ja áno, analógový režim - God bless klientov, čo si ich kupujú ako na bežiacom páse. Počul si hrať Creative Z-5500 na X-Fi starom chipe a X-Fi HD chipe? Lebo ja áno, momentálne mi kysne doma v PC.
Nie som audiofil, ani audioexpert, ale keď si raz dačo doma vyskúšam a zistím že je to lepšie, tak ma ani sám Bowers a Wilkins nepresvedčia že je to naopak. Skús pochopiť to že zvukové karty nie sú len o kvalite spracovania zvuku pre hudbu a sériovom čísle na DSPčku, ale aj o všetkých featurách, ktoré človek využíva pre svoj pôžitok. Už len pri kine využiješ plne DD Live, DTS a CMSS3D ak máš slúchatká, tak isto všetky Vami odsudzované bassboosty.
Ak prispievaš k téme a máš na oponovanie ponúknuť len prašivú teóriu, tak si ju nechaj pre seba. Ak máš diskutovaný hardware doma, nech sa páči, môžeme diskutovať.
Na rovinu, nemám rád teoretikov čo sa oháňajú teóriou a testmi a XY hojkárov čo bolo u mňa sa o tom presvedčilo...
P.S.: Hudbu oveľa radšej počúvam v upmixnutom móde so všetkými boostmi aj crystalizérom v 5.1 režime, nie 2.1. Páči sa mi oveľa, oveľa, oveľa viac. A aj sa z toho zadrhnite že to nie je profesionálne, mám to na háku.
P.S.2: Nie som jediný, robia to tak ďalšie tisíce ľudí...suprise!
neveril som tomu ani ja ale ten crystalizer dokáže spraviť fakt dobré veci s pesničkou, ak mám tú možnosť tak si ju zapnem, na slúchadlách nie (tam je zvuk taký umelý), ale na repro určite ánoTomKocuR napísal: