FTP: prístup k súborom mimo priečinku WWW

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
weroro
Flash coder
Flash coder
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

FTP: prístup k súborom mimo priečinku WWW

Príspevok od používateľa weroro »

Ahoj,

dnes sa mi podarilo vďaka Uplinkovi (ďakujem) vybaviť si kvalitný FTP priestor, na prezentáciu Flash aplikácií pre klientov. Zaujíma ma, či je možné nejakým scriptovým riešením (PHP), zabezpečiť, aby moja flash aplikácia mohla čítať súbor umiestnený mimo adresára WWW, ktorého obsah je prístupný z webu, ale obsah mimo neho prístupný nie je. Je niečo také možné bez toho aby som musel kontaktovať prevádzkovateľa serveru? Ak áno, mohli by ste poradiť, poprípade napísať konkrétne riešenie v PHP?

Ďakujem
lama2d
VIP
VIP

Re: FTP: prístup k súborom mimo priečinku WWW

Príspevok od používateľa lama2d »

Neviem či rozumiem, ale nestačí do diru, ktorý má byť prístupný len flashu pridať .htaccess s:

Kód: Vybrať všetko

deny from all
?
Poprípade, povoliť prístup len ip serveru z ktorého ide flash:

order allow deny
deny from all
allow from <flash_server_IP>
//autoeditácia príspevku (15 Feb 2011, 14:17)
aha už asi viac rozumiem, tak toto by ti v každom prípade mohlo pomôcť, ak by si tie súbory mimo zložky WWW sa rozhodol dať napríklad do WWW/dir... A nemusel by si otravovať prevádzkovateľa s iným zložitejším riešením...
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

Fúha .htaccess je pre mňa obrovská neznáma. Ale vysvetlím (možno si už aj odpovedal).
Mám Flash aplikáciu, ktorú chcem od prezentovať (ukážka produktu), mám ju zabezpečenú proti prípadnej krádeži z tohto serveru. Ale to sa dá všetko okašlať. Mám aplikované, šifrovanie kódu (to však nezabráni používaniu aplikácie), potom mám kód ošetrený tak že funguje len na jedenej doméne (bohužiaľ len jej názov, a IP adresa sa nedá použiť a aj tak sa to dá odžubať ale sem to radšej písať nebudem), preto chcem urobiť "ochranu" taký spôsobom, že budem kontrolovať existenciu súboru a hodnotu v ňom zapísanú. tu však nastáva problém. aj keď si flash zašifrujem tak string (cesta kde flash overuje súbor) sa nezašifruje, takže po dekompilácii je toto viditeľné. Preto chcem aby bol súbor umiestnený niekde odkiaľ ho prípadný škodca nebude môcť stiahnuť (mimo adresár WWW sa z webu nedostane). Preto chcem aby flash vedel pristupovať k tomuto súboru aj keď tento súbor bude umiestnený mimo priečinok WWW. Avšak chcem aby bol prístupný iba tento jeden súbor.

//autoeditácia príspevku (15 Feb 2011, 14:24)
// teraz to mám takto

Hlavný adresár (_root FTPčka)
v nom mám adresár WWW ktorého obsah je prístupný z internetu
ja chcem ale z tohto WWW adresára čítať súbor umiestnený priamo v _roote
juho
Star
Star

Príspevok od používateľa juho »

aby si mal deklaracie funkcii ulozene inde a cez spustaci subor to len includoval...
no ved ak sa ten flash vykonava na strane servera tak sa to da urcite
lama2d
VIP
VIP

Tie prezentačné flash aplikácie máš na tom istom serveri odkiaľ chceš ťahať tie ochranné súbory?
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

juho napísal:no ved ak sa ten flash vykonava na strane servera tak sa to da urcite
Veď to je to. Aplikácie sú, budú robené v AS2, ktorý nevie pracovať ako server side, to sa dá len v AS3. Preto hľadám PHP riešenie.
lama2d napísal:Tie prezentačné flash aplikácie máš na tom istom serveri odkiaľ chceš ťahať tie ochranné súbory?
Áno, sú na tom istom servery v priečinku WWW, ktorého obsah sa dá zobraziť aj pomocou prehliadača (internetová stránka a podobne, zdieľanie obrázkov - však vieš ako to funguje). Súbory, ktoré chcem načítať sú na tom istom servery, ale sú umiestnené mimo tohto WWW adresára, a tam sa (pokiaľ viem) nedá z webu pristupovať (WWW je koreňový adresár pre web, ktorý je umiestnený v koreňovom adresáru môjho FTP).
lama2d
VIP
VIP

Takže, ak áno, potom by som to zbytočne neriešil tým, že tie ochranné súbory dáš mimo zložku WWW. Súbory sa dajú pomocou .htaccess zabezpečiť, aj keď sú v tejto zložke. Jednoducho vytvor v zložke WWW podzložku ochrana. V tejto zložke vytvor súbor s názvom .htaccess a do neho ulož toto:

Order Deny,Allow
deny from all
allow from IP_SERVERA
Tým sa postaráš o to, že užívatelia nebudú môcť pristúpiť do zložky ochrana. Jediný, kto bude môcť pracovať so súbormi v tej zložke bude tvoj server - teda tvoje flash aplikácie.
juho
Star
Star

a ty chces teda co cez php spustit flash ci jak?
ked as2 nepracuje ako serverside tak dokaze nejak pracovat cez php ako serverside? bez toho aby sa cely nacital?
a preco to neodprezentujes tak ze to natocis ako video
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

WOW to sa dá takto locknúť? Super, takže to znamená, že do toho adresára sa dostane len aplikácia (Flash, PHP ..) ktorá je umiestnená na tomto servery. A keby napr. ja chcem sa len tak dostať do toho adresára odomňa z domu napr. http://1.2.3.5/ochrana/subor.jpg, tak ma tam nepustí? Ak áno, tak parádička :)
juho napísal:a ty chces teda co cez php spustit flash ci jak?
ked as2 nepracuje ako serverside tak dokaze nejak pracovat cez php ako serverside? bez toho aby sa cely nacital?
a prečo to neodprezentujes tak ze to natočíš ako video
Ano, flash vie pracovať s PHP, ColdFusion, XML, CSS, MySql. ColdFusion viem ale nemám server na ktorom by som ho mohol spustiť.
Od prezentovanie pomocou videa je blbosť podla mňa. Kebyže robíš HTML-CSS stránku tiež klientovi poskytneš ukážku na videu? Však nech si to vyskúša, či mu sedí ovládanie, prípadné effekty, rýchlosť a podobne.
lama2d
VIP
VIP

Presne tak by to malo fungovať, vyskúšaj a daj vedieť potom :).
juho
Star
Star

weroro napísal: Kebyže robíš HTML-CSS stránku tiež klientovi poskytneš ukážku na videu? Však nech si to vyskúša, či mu sedí ovládanie, prípadné effekty, rýchlosť a podobne.
no tak to ti tiez moze ukradnut potom html-css ale nato ti sluzi zmluva hadam nie?
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

Nikdy nevieš na akého hajzlíka narazíš a nikdy nevieš, ktorú klauzulu v zmluve obíde :) (som paranoik, ale naučil som sa s tým žiť)

//autoeditácia príspevku (15 Feb 2011, 16:45)
Ehm.. ja som si vytvoril ten .htaccess ale keď som ho uploadol do toho priečinku (v mojom prípade názov - secure) tak mi to odtiaľ zmizlo.

//autoeditácia príspevku (15 Feb 2011, 16:59)
No takže :D Bodka na začiatku názvu sa v systémoch UNIX chápe ako skrytý súbor a preto mi to hneď po uploade zmizne. Ale čo keď to chcem editovať?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

tak sa naučíš príkazy file transfer protokolu :)
napríklad retr .htaccess (v total commanderi) ti stiahne tento súbor (prípadne get .htaccess)
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

Ďakujem audio :) Medzi tým som napísal správcovi a nastavil mi zobrazovanie skrytých súborov, takže už vidím všetko.

//autoeditácia príspevku (15 Feb 2011, 19:50)
// Lama: sry, nepodpísal som sa v karme, lebo nie som doma a som zvyknutý na automatický podpis, ktorý mám nahodený cez US :)
Napísať odpoveď