Aky HDD?

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Slayter
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Aky HDD?

Príspevok od používateľa Slayter »

Ahojte,

rozmyslal som ze by som si kupil novy HDD. Momentalne mam 2x 320GB HDD, ale jeden z nich uz nestiha a tak by som sa ho zbavil a pouzil namiesto neho novy.

Chcel by som nieco v style Western Digital ~ 1TB. Plus by bol keby mal velke RPM [otacky].

Vedeli by ste mi nejaky poradit? Najlepsie v alze. Dakujem.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Aky HDD?

Príspevok od používateľa test »

Aku kapacitu pozadujes a rozpocet? Standardne disky maju 7200 otacok a pri novych typoch je to jedno, pretoze niektore su vykonnejsie ako tie 10000-otackove disky. Velmi dobre vychadzaju WD z rady Black, oznacuju sa tiez ako FASS, dokonca tu je aj par inzeratov na fore na uplne nove disky. Bez informacii o tvojom rozpocte a kapacite je zbytocne ti radit.
Slayter
Addict
Addict

Tak moj budget je ~ 100 EUR. Momentalne som upgradoval rozne veci takze na HDD ostalo zhruba tolko. 10000 budu zrejme drahsie. Uvazujem, ci existuju nejake okolo 8-9k RPM. Uz v predchadzajucom prispevku som to uviedol ~ 1 TB :)
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Prepac, nevsimol som si tu kapacitu. Take disky nie su, mas pomalsie notebookove & externe a potom su klasicke, tj. 7200 otacok, tie vykonnejsie serverove su 10000 a aj 15000 otackove, ale tam su ine ceny, potrebujes iny radic a tak. Uz aj 10000 otackove su drahe, ved 150GB Velociraptor stoji 120 eur. To uz clovek zvazi, ci chcem mat 150GB disk za 120 eur ale 10x vacsiu kapacitu za rovnaku cenu.
Slayter
Addict
Addict

Jasne. Ja si myslim ze tych 7200 je akurat.
Napísať odpoveď