wifi aj v dome

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
xerox422
Medium Expert
Medium Expert

wifi aj v dome

Príspevok od používateľa xerox422 »

Mám router ktorý ale príma wifi signál cez externu antenu, teda antena je na streche a z nej ide 5m kabel do routra a z routra ide klasický kabel do pc. Chcem aby sa mi wifi šíril po dome. či sa dá z toho routra urobit aj wifi vysielač teda nie len ako prímač, poprípadne čo ako zapojit, dokupit, prerobit.

Obraciam sa na toto forum, lebo sa v týchto vecí moc nevyznám.
h.olub
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: wifi aj v dome

Príspevok od používateľa h.olub »

asi bude treba dokupit dsl wifi router...pomohlo by keby sme vedeli aky mas ten router

//jo, myslel som wifi router
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

dsl wifi router? naco dsl? staci ti nejaky router s wifi, ktory pripojis na router co uz mas doma. Tym druhym si spravis wifi siet v dome.
xerox422
Medium Expert
Medium Expert

Mam tento router zcomax wa-2204a-tx
Deefler
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Deefler »

Predpokladám, že máš tento:

http://www.zcomax.cz/Wa2204atx.aspx

V tom routeri je aj možnosť access pointu. Takže, pravdepodobne to zmeníš na tento mód. Potom si nastavíš meno wi-fi, heslo a šifrovanie a nejaké ďalšie vecičky. Ak práve prijímaš signál cez ten router, tak máš nastavený Client Mode.
xerox422
Medium Expert
Medium Expert

No pochopil som to takto: z terajsieho routra z lan spojím do druheho routra do wlan. a ten už vysiela wifi signal. Pochopil som to dobre?

a do toho terajsieho routra sa nejak neviem dostat, prečo?
G0lDiER_
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa G0lDiER_ »

pretoze zriadovatel internetu ti ho zahesloval aby si odtial netahal jeho hesla a podobne. (ak je to teda poskytovatelov router).
no ten router co mas doma ma uz urcite zapnute dhcp, takze potom ten novy router pripojis tiez do LAN portu, aj na novom routri aj na starom.
pred tym si ho vsak napoj cisto do lanu a do pc, zmen ip adresu routru na nieco ine nez je default (pretoze tu ip adresu pravdepodobne pouziva stary router), vypni dhcp, pripoj novy router do stareho a malo by to frcat.
xerox422
Medium Expert
Medium Expert

Zatial nemam ten dalsi router len sa trošku dopredu informujem lebo to tak plánujem urobit.
a zmluve mam napisane ze čo dá poskytovatel je už moj majetkom, aj tak to mu poskytovatelovi nepomohlo lebo to mam tak urobené že na ip adresy, moj router sa prihlasi s nejakou ip a tá ip uz ma priradenu rýchlost. Teda je to slabe stacilo zmenit ip a je to.

//autoeditácia príspevku (16 Dec 2010, 20:22)
Zas oživím tému.
Mam ešte jednu malu otázočku. Existuje niečo take že by 1 router prímal z externej anteny a zároven aj vysielal cez nejaku internu antenu v dome wifi?
Lebo nechcem mat 2 routre, 1 na externu antenu a 2 router na internu. Ušetrilo by to miesto a možno aj el. energiu.
G0lDiER_
King
King
Kontaktovať používateľa:

ano existuje. musis hladat router s funkciou repeat.
xerox422
Medium Expert
Medium Expert

O routroch neviem skoro nič, a taký router s repeater je dobrý alebo by som to mal riešit cez 2 routre. teda či má dobrý dosah a či "nekradne'' rýchlost napr. teraz mam 512 kbps cez lan, a router s repeater menšiu rychlost?
G0lDiER_
King
King
Kontaktovať používateľa:

aj dobre repeatre su spolahlive, no ja osobne by som dal 2 routre, pre mna je to jednoduhsie cele nastavit a mam v tom vacsi prehlad. sice to znie ako paradox ale ja by som to riesil urcite takto.
xerox422
Medium Expert
Medium Expert

Už zase oživim temu.
Takze by som to vyriešil cez 2 routre, pretoze signal z routra by musel prejst cez viac stien a tak umiestnym do izby kde je najčastejsie notebook.
Otázka: Vedel by som to zpojaznit ked sučasný router mam zaheslovaný, neviem sa don dostat a dhcp mam vypnute.
Zetom
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Zetom »

xerox422 napísal:Mám router ktorý ale príma wifi signál cez externu antenu, teda antena je na streche a z nej ide 5m kabel do routra a z routra ide klasický kabel do pc.
Ako vies ze ten router prijima wifi signal z anteny? Podla mna signal ide cez ten kabel ktorym je prepojeny router s antenkou,skus ten kabel odpojit zapojit do PC a nahodit IPcky od providera,ak ti pojde internet, tak ti u len staci sa dostat do routera (vypytat si od providera heslo, ak ti ho da) a nastavit si tam svoju wifi a nemusis kupovat druhy router. Teda ak som vsetko dobre precital a pochopil,je uz si ce dost hodin :lol:
xerox422
Medium Expert
Medium Expert

Nepochopil som čo si napísal. Aký kabel mam zapojit do pc? ako nastavit svoju wifi, ved ešte nemam wifi. A da sa to aj bez nastavenia povodneho routra?
Zetom
Medium Star
Medium Star

Ide o to ze tu antenku co mas na steche ,ktora prijima signal je to mikrovlnka,z ktorej ide sietovy kabel do tvojho routera a ten kabel je zapojeny v porte WLAN ?
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Stejne nechápem prečo ti ide kábel od antény 5m do routra. Či je to vôbec logické.
Pokial sa pametám tákéto pripojenia sa riešili tak že pri antene na streche bolo AP. Napajanie k nemu šlo po viac žilovom kábli ktorí bol použitý aj ako sieťový kábel vlastne bol na druhom konci adaptér. Bolo to preto lebo AP nesmel mať k antene dlhí kábel a taktiež preto aby si nemusel tahať 220V na strechu.

A čo sa týka pripojenia vravíš kúpil si další router. Nestači vytiahnúť kábel z PC a zapojiť do toho nového wifi routra? Od tial by si opeť zapojil sieť. kábel do PC a na tom novom Wifi routri by si zapol wifi a širil signál po dome. Alebo som to už poplietol?
xerox422
Medium Expert
Medium Expert

Zatial nemam druhý router len sa do predu informujem či mi to pojde.
Moj plan: sučastný sietový kabel ktorý ide do pc zapojit do noveho routra ktorý by len širil wifi (net do pc už nebude) do notebook a mobil. Na sucastnom routri prepojit z lan do wlan a do noveho routra (ktorý ešte nemam) zapojit siet. kabel do lan.
Stačí to aby to išlo? Alebo treba niečo nastavit na novom routri?
Zetom
Medium Star
Medium Star

na povodnom routeri mas PC zapojeny do portu lan a wlan mas volny ?
xerox422
Medium Expert
Medium Expert

wlan mam volný
Zetom
Medium Star
Medium Star

tak s teda s povodnym routerom nemusis robit nic, staci len ked kabel ktory ide z povodneho routera do PC prepojis do noevho routera do rozhrania LAN a malo by to ist,ak mas na povodnom routeri zapnute DHCP tak by to urcite malo ist.
Napísať odpoveď