O: Automatické resetovanie siete po štarte Windows

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
Luxo
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

O: Automatické resetovanie siete po štarte Windows

Príspevok od používateľa Luxo »

Pýtal som vo fóre software, a užívateľ mi doporučil, aby som sa spýtal profíkov priamo tu.
( Čítal som pravidlá sekcie, o typu takýchto otázok som tam nenašiel nič proti, ale ak to tu bude nevhodne, ospravedlňujem sa. )
Zdravím, chcem sa spýtať či je nejako možné naplánovať, aby systém ( Windows 7 x64 ) po štarte počítača ( alebo s niekoľko sekundovým oneskorením po štarte ) automaticky reštartoval nastavenie lokálneho adaptéra, tzn. vypol a zapol lokálne pripojenie k internetu.

Ďakujem za odpoveď
Prípadne dalo by sa niečo také jednoducho napísať?
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: O: Automatické resetovanie siete po štarte Windows

Príspevok od používateľa javatar »

urcite: http://msdn.microsoft.com/en-us/library/Aa394595
ak sa niekto nudi a vie pisat vbscripty tak by to podla tohto malo byt 2 riadky kodu
pipiak
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pipiak »

Mohol by som vediet za akym ucelom ? (nakolko ich win po starte zapina, takze preco ten reset ? )
Luxo
Medium Star
Medium Star

nechce sa mi to pitvať do detailu, tak v skratke: Po štarte win sa mi spustí program "Gigabyte EasyTune" ktorý mi slúži na softwareové pretaktovanie procesoru. Pravdepodobne ale jemne zmení aj frekvenciu iných zberníc ( pcie ) a integrovaná sieťovka realtec sa už k internetu za žiadnu cenu nepripojí. Preto vždy keď štartujem PC, musím mať vypnutý modem a po štarte systému vypnúť/zapnúť lokálnu sieť a až potom zapnúť modem. ( PS: OC v biose na mojej doske je chabé ). Zatial som neprišiel na žiadny lepší spôsob
pipiak
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

To OC asi nikdy nepochopim, sam vidis ze asi to nejako skodi a aj napriek tomu to robis kvoli zisku par bodov v nejakom trapnom teste. Tento problem by sa dal riesit priadnim cmd skriptu za gigabyte easytune. skus netsh.
Luxo
Medium Star
Medium Star

Prepáč, ale výkonový nárast z 2.0Ghz na 2.6Ghz je dosť výrazný a prejaví sa ( hlavne ) v bežnej práci. Mne nejde o nejaké benchmarky, ale o hrubý výkon, ktorý nie je zbytočný ani pre winrar, ani pre crysis.
pipiak
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

:D , tak to by ma zaujimalo co okrem filmov rozbalujes v tom winrare, ze ti to tak dlho trva ze si musis taktovat CPU...Tjn a crysis chapem...sak je urcite lepsie taktnut komp, ako si kupit normalnu GPU...pochybujem ze dnes nezozenies GF v normalnej cenovej hladine na par rokov staru hru...
Luxo
Medium Star
Medium Star

Ten winrar bol len príklad, neviem na čo sa toho chytáš ... výkon naviac sa pri dvojjadre nikde nestratí. A márne budem živiť heavy grafiku, keď ju bude brzdiť CPU na 2Ghz. Škoda sa o tomto baviť.
Napísať odpoveď