da sa dostat cez windows7 na linuxovu particiu??
-
sl-matus-sl
Novice
da sa dostat cez windows7 na linuxovu particiu??
dobry den mal som linux a bol som znim spokojny len jedneho dna som ako si niečo pobabral a nešiel spustit tak som si na volnu particiu 100gb nainstalovat windows 7 a po linuxe ani stopa
hdd mam 320 a kazdu particiu som mal po 100gb dve mi v tento počitač zobrazi ale tu tretiu kde je linux nie
a mam nanej potrebne subory nechcel by som to sformatovat skor ako sa tam dostanem da sa to niejako???

Re: da sa dostat cez windows7 na linuxovu particiu??
Nieje múdre riešenie inštalovať Win na Linuxový stroj. WIN neznáša iný OS...
Skús Live CD Linuxu, je ich na nete dosť, trebárs Ubuntu, a pokiaľ tam aj niečo ostalo, tak to prekopíruj na iný HDD. A pokiaľ nič, tak je to školné. Ako prvé sa inštaluje Win a následne Linux. Opačne to býva problém. A ešte lepšie je na druhý HDD.
Z Linuxu sa dá dostať aj na NTFS, a z Win na ext3,4? Pokiaľ si to inštaláciou Win nepreformátoval všetko...
Skús Live CD Linuxu, je ich na nete dosť, trebárs Ubuntu, a pokiaľ tam aj niečo ostalo, tak to prekopíruj na iný HDD. A pokiaľ nič, tak je to školné. Ako prvé sa inštaluje Win a následne Linux. Opačne to býva problém. A ešte lepšie je na druhý HDD.
Z Linuxu sa dá dostať aj na NTFS, a z Win na ext3,4? Pokiaľ si to inštaláciou Win nepreformátoval všetko...
-
sl-matus-sl
Novice
ja viem ze by sa to nemalo
ale nemal som vtedy inu možnost.. proste som potreboval funčny pc tam som tam dal 7mičku mal by som mal doma live cd len musim este mechaniku opravit
inštalaciou win som formatoval len prazdnu particiu kde som skoro nič zaujimave nemal len par dokumentou a cez Partition Wizard Home Edition 5 som pozeral ako je rozdeleny HDD tak mi tamukazovalo aj tu particiu kde je linux a bola tam a bola doslova plna len či sa tam dostanem..
Ako uz bolo povedane, pokial potrebujes data z tej particie, tak pouzi live cd. A pokial sa ti nechce cakat, kym opravis mechaniku, tak si stiahni unetbootin . Velmi jednoduche na ovladanie. Je nutne mat usb kluc, na ktory ti nakopiruje obraz toho cd a tym padom budes moct intalovat/pouzivat ten usb kluc rovnako ako cd. Nemusis stahovat, hladat ziadne cd, vsetko vybavi unetbootin. Je dostupna verzia aj pre win.sl-matus-sl napísal:ja viem ze by sa to nemaloale nemal som vtedy inu možnost.. proste som potreboval funčny pc tam som tam dal 7mičku mal by som mal doma live cd len musim este mechaniku opravit
inštalaciou win som formatoval len prazdnu particiu kde som skoro nič zaujimave nemal len par dokumentou a cez Partition Wizard Home Edition 5 som pozeral ako je rozdeleny HDD tak mi tamukazovalo aj tu particiu kde je linux a bola tam a bola doslova plna len či sa tam dostanem..
Vysvetlenie toho, preco ti ukazuje plnu particiu, kde si mal predtym linuxovu distribuciu moze byt aj take, ze suborovy system na tej particii jednoducho ten Partition Wizard nepozna.
sl-matus-sl
Síce chápem, neišla Ti CD-ROM, a aj tak si z nej inštaloval W 7... proste školné. Treba mať dva HDD, a aj tak delené. A zálohovať... denne, pokiaľ sa tým živíš. A pokiaľ ide iba o hranie, tak je to jedno. Zachrániť sa možno niečo aj dá, ale treba zastaviť všetky pokusy a nahrávanie na HDD a zavolať odborníka na Linux.
Síce chápem, neišla Ti CD-ROM, a aj tak si z nej inštaloval W 7... proste školné. Treba mať dva HDD, a aj tak delené. A zálohovať... denne, pokiaľ sa tým živíš. A pokiaľ ide iba o hranie, tak je to jedno. Zachrániť sa možno niečo aj dá, ale treba zastaviť všetky pokusy a nahrávanie na HDD a zavolať odborníka na Linux.
-
sl-matus-sl
Novice
tak zatial sa mi podarilo pomocou UNETBOOTIN vdaka pato83 dostat do boot menu a mal som tam na vyber windows 7 a pod tym bolo konečne ubuntu tak som vybral ubuntu to ktore sa mi predtym pokazilo a vyhodilo mi tam toto:
TRY (hd 0,0): No wubildr
TRY (hd 0,1): ext2: I/O ERROR
TRY (hd 0,0): No wubildr
TRY (hd 0,1): ext2: I/O ERROR
Odpoj HDD, pripoj druhý a pokračuj v systéme, ktorý preferuješ. A keď už, tak následne pripoj druhý disk a stiahni dáta, ale s W asi nie...
-
sl-matus-sl
Novice
lenže ja mam len jeden HDD
tak neviem čo z tou chybou
No je to predsa len krapet staršie a EXT2, na nete je aj toto:
http://www.experts-exchange.com/OS/Micr ... 04759.html alebo
http://www.soluvas.com/read-browse-expl ... windows-7/
http://www.experts-exchange.com/OS/Micr ... 04759.html alebo
http://www.soluvas.com/read-browse-expl ... windows-7/