Akú máte videokameru?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
BookEditor
Light Professional
Light Professional

Akú máte videokameru?

Príspevok od používateľa BookEditor »

Pýtam sa len-tak, zo zaujímavosti. Chcem vedieť, ktoré značky domácich i profi kamier preferujete a ako ste s nimi spokojní. Kto napíše aj značku, aj model, dostane K :plus:
wrtulka33
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Akú máte videokameru?

Príspevok od používateľa wrtulka33 »

Moc sa do toho nevyznám, ale ocko ma doma toto:

Panasonic NV-GS300, Panasonic NV DS25, Sony HVR 1000 ...

A segra má foťák : Sony Cyber shot DSC-W120..
BookEditor
Light Professional
Light Professional

Hvr 1000 je už tuším poloprofi kamera... Tatko je s ňou spokojný? Robí v nejakej "filmárskej oblasti"? Aby som nezabudol, máš K+ :D
wrtulka33
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa wrtulka33 »

Áno, jeho zaujíma kultúra, ktorou sa samozrejme aj živí..:-)
Zatiaľ je asi spokojný..
it_novice
Expert
Expert

Príspevok od používateľa it_novice »

Sony DCR-TRV255E
mám ju pekne dlho... keď som ju kupoval bola pekne drahá teraz jej cenu asi ani radšej nechcem vedieť :-D... Filmoval som dve dovoleny a oslavu... celkom peknňy obraz ... no na dnešné kamery už asi nemá :-D ale vždy lepšie ako filmovať mnbilom :-D
BookEditor
Light Professional
Light Professional

Súhlasím s tebou... Máš K+, keby dačo :D
WiZard
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa WiZard »

Panasonic HDC-HS700

+ opticka stabilizacia
+ 3MOS senzor
+ full HD
+ 5.1 audio
BookEditor
Light Professional
Light Professional

WIZard - dobrý výber. Má aj nightshot? Koľko stála? K+...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Podla mna je videokamera uz davno za zenitom, dnes plnohodnotne postaci fotoaparat, ved tie novsie a lepsie kusky uz maju dokonca aj HD video. Viem, ze sice fotak nema v pripade videa take moznosti, ale myslim, ze fotografia ma nieco viac do seba a dokaze zachytit momentky, ktore by na videu vyzerali nudne a nepostrehnutelne. Vyuzitie videokamier vidim len v pripade dvoch veci, tj. narodenie dietata a videa ako sa uci chodit, bicyklovat... a potom v pripade velkych akcii v style svadby, stuzkove, jubilejne oslavy, no aj v tomto pripade to treba doplnit poriadnym fotografom a koniec koncov, v pripade takychto akcii sa aj tak zaplati profesionalny kameraman.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Hojko tak ako ty mas hobby vo foteni, niekto ma hobby v toceni videa, a dost ludi ma poloprofi kamery, ktore vyzeraju trosku inac ako tie 'jednorucky' A tocit nemusis iba svadbu ci stuzkovu, ale kratke filmy napriklad si skus pozriet tvorbu tohto typka, robi fajn veci: http://www.youtube.com/user/Andyax
it_novice
Expert
Expert

Hojko: Myslím že väčšina dnešných foťákov ktoré vedia natáčať HD neprekoná aj 5 ročnú kameru ktorá HD nevie. Nejde len o rozlíšenie videa. :-)
BookEditor
Light Professional
Light Professional

Áno, máte každý pravdu. Sú a aj sa v budúcnosti (podľa jedného kameramana) budú používať prevažne hybridné modely kamier alebo dokonca digitálne fotoaparáty s možnosťou nahrávania HD videa. Na druhej strane si však predstavte, že by boli reklamy, seriály a filmy natočené foťákmi :D
jamesiq
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa jamesiq »

Mne sa zda ze jeden diel dr housa bol natoceny Canon 5D Mark II.
it_novice
Expert
Expert

hej hej posledná časť minulej série... ale to je jeden foťák zo sto... a aj pritom treba upravovať scénu viac ako pri klasickej kamere... Nevravím že to nejde ale kamera je kamera
jamesiq
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa jamesiq »

Akoo nehadam sa :) Len pre info..
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa adameeec »

planujem kupu Go Pro HD. Mate to niekto? Popripade viete mi povedat nejaku lacnejsiu nahradu? Diky
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Lub0$: Amatarske videa, ktore su dobre spracovane su zaujimave. Lenze tymto veciam sa venuje len zlomok majitelov.

it_novice: Samozrejme, kamera je kamera a princip vyuzitia je uplne v niecom inom. Chcel som len poukazat na to, ze podla mna ma fotak viac do seba, do fotky dokazes vlozit nieco extra, tazko to opisat slovami. Predstav si napriklad roddinu oslavu, co teba uputa viac, vidiet krasne fotky, kde napriklad sa oslavenec nadychuje a ide sfuknut sviecky, tesi sa pri rozbalovani darcekov, zachytene foto pri rozhovoroch... alebo je lepsie vidiet video poloroztrasenou rukou, sumy na pozadi, miesanie hlasov??? Ja si vyberam rozhodne fotky, pretoze podla mna ukazu omnoho viac.

jamesiq: D5 je uz vyssia trieda a malokto da 2 tisic eur len za telo fotaka, k tomu este par poriadnych objektivov..., za to si niekto kupi radsej nove auto.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Súhlasím s náčelníkom, pokiaľ niekto nepotrebuje kameru výsostne na profesionálne účely, úprimne si myslím, že fotoaparáty kľudne postačia. Tiež som prešiel nútene z HD kamery na foťák a myslím, že na príležitostné videá je maximálne vhodný. Napríklad toto video je spravené mojou 2-ročnou kraxňou (je tam aj možnosť 720p), na to, že som bol mimo a skákal som ako blázon (plus optika zamazaná:)), si myslím, že to zvládol celkom dobre, pričom je to točené v podstate v tme. Má aj optickú a aj digitálnu stabilizáciu, je maličký a videá počas dňa sú celkom kvalitné. Takže ak niekto potrebuje spraviť relatívne slušné HD (dnes už fullHD) video, digitálny kompakt IMHO postačí.

//meh, toto je tá kraxňa http://reviews.cnet.co.uk/compact-digit ... -49297974/

///Roztrasené je, pretože nezapínam dual stabilizáciu, žerie to celkom slušne baterku a ja som sa snažil natočiť čo najviac :)
BookEditor
Light Professional
Light Professional

Neni zlé, len trochu roztrasené... Ale však logicky - čím má kamera alebo foťák menšiu hmotnosť, tým je obraz nestabilnejší. Ja som natáčal pred pármi mesiacmi s 250 gramovou kamerou, teraz natáčam s 2,5 kilovou kamerou a rozdiel v stabil. je určite badateľný :D
Myslím, že niektoré foťáky nemajú na natáčanie dobrý optický stabilizátor, potom je to video také, aké je. Ak foťák náhodou nejaký mikrák má, tak nejaký nekvalitný, lacný... Ja môžem na mojom foťáku natáčať video (max. kvality VGA :D) aj so zvukom, ale pri prezeraní videa vo foťáku ho nemôžem počuť, pretože na foťáku neni reprák... To sú trochu také podfuky, o ktorých nikde v e-shopoch ani stránke výrobcu nie je reč. Kamery, sú v týchto veciach, myslím, že spoľahlivejšie. Ale to je len osobný názor...
Adameec - aj ja by som ju v budúcnosti chcel kúpiť :D, tak nemá s ňou niekto skúsenosti???
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

hojko napísal:Lub0$: Amatarske videa, ktore su dobre spracovane su zaujimave. Lenze tymto veciam sa venuje len zlomok majitelov.
Myslim, ze kto da 2000eur za poloprofi kameru, ju asi nepouziva na rodinne oslavy, poznam v mojom okoli hned niekolko ludi, ktory sa venuju videu...ale pravda je taka, ze to nieje az tak rozsirene ako fotenie.
Napísať odpoveď